Şimdi Ara

Windows 11'in yoğun bir şekilde 'casusluk' yaptığı ortaya çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Detaylı bakmak lazım buna , teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

taam gnk...

• Kıyaslamaya Google'ın saf android'i de dahil edilseydi, Android hepsini geçer. Bu (kişiselleşmiş reklam için veri toplama) olayının babası Android'tir.

Ayrıca XP ilk çıktığı zamanlar eğer outlook e-mail kullanılırsa deli gibi akamai.net'e (ping gibi) veri gönderiyordu onu neden yapıyordu asla öğrenemedim.

• darkaura kullanıcısına yanıt

Daha iyi bence geçiyorum

• Geçenlerde fark ettiğim bir yöntem ile, firewall, hosts dosyasını atlamanın aslında çok kolay bir yolu olduğunu keşfetmiştim, yöntemi söylemeyeceğim ama 3. parti ne kurarsanız kurun o trafiği kullandığınız yöntemleri aşarak bypass ettiğini bilemezsiniz. Yöntem çook basit üstene.

Bir ufak aygıta linux firewall kurup ağ üzerinde network geçidi olarak tanımlayarak, tüm casus sunucuları,reklam sunucularını vb. o firewall üzerinden engellemek en garanti çözüm. Aksi taktirde 3.parti uygulama içeren yöntemleri dahi aşmanın yolları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

Telemetry engelleyicilerin veri çalmadığı ne malum? Ayrıca DNS değiştirmek çözüm değil çünkü Turkcell ve Türk Telekom‘da DNS değişikliği sonrası internette hatalar oluşuyor görsel yüklenmemesi saçma sayfa açılmama hataları gibi. Telemetry yazılımlarına gerek yok saçma sapan başkalarının düzenlediği Windowslarada gerek yok. Ntlite ve msmg toolkit yazılımları ile istenmeyen uygulamalarda hizmetlerde Telemetry eklentilerinde her şey iso içeriğinden silinebiliyor. Kişi bu Telemetry mevzularına çok takıksa kendi iso dosyasını düzenleyip yüklesin ama uğraşmaya değmez zaman kaybı boş iş:

• Windows 10 ile fazlasıyla benzer durum Windows 11'in SpyOS gibi davranması, çok net ve beklenen bir durum.

XP'yi özledik be bu arada (halâ kullanırım bazı makinalarda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Şubat 2023; 0:50:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu endişe ettiğiniz şeye bak.  

Kullanıcı alışkanlıkları verisi toplamayan "Digital Platform" kaldımı ki?

Windows 11 neyse cep telefonlarının hepsi sizin izniniz olsada olmasada sizin verilerinizi topluyor.

Hatta denemesini yapın. Telefon yanınızda iken birkaç sefer "deri mont alacağım" "deri mont alacağım" diye konuşun. Bir süre sonra telefondan internette gezinirken deri mont reklamları geliyormu gelmiyormu bakın bakalım.

Windows 11 bilgi gönderiyor diyorsunuz cep telefonunuz nefes almanızı bile takip ediyor.  

Digital dünyanın raconu bu oldu artık. Kişisel bilgi güvenliğiniz tehlikede!!! Hem de her şekilde!!!

• K1NG Ç. kullanıcısına yanıt

Yoo ben MacOS'ten okuyorum. Winzortu bırakalı 3 yıl olacak.

• baybay17 B kullanıcısına yanıt

Windows kurulumu esnasında "Hızlı ayarlar" yerine özelleştir butonuna bastığınızda karşınıza çıkıyor, "Windows defender sizleri virüslerden daha iyi korumak için belge ve verilerinizi Microsoft etkin koruma merkezine gönderir".

Yani A'dan Z'ye ne var ne yoksa çalıyor

• O iş öyle değil. EĞER "güvenlik riski oluşur ise" ya da daha anlaşılır ifade ile dosyalarınıza virüs bulaşır ise bu "VİRÜSLÜ" dosyalarınız incelenip çözüm bulmak amacı ile Microsoft'a gönderilir. Onu da yapmazlar ise nasıl sorunlara çözüm bulacaklar?

• Mavi takıma göre bunun sonu ciddi bir internet krizine doğru gider. Verilere yaşamsal kaynak muamelesi yapılması gerek.

• azizfikri A kullanıcısına yanıt

Ben bundan bahsediyorum yalnız acaba aynı şeyi mi kasdettik 🤔

https://adguard.com/en/adguard-windows/overview.html

• Amaan ne dert ettiniz be telemetry'i. Adam toplasa toplasa pc özelliklerini, hata bilgilerini, istatistikleri vb. topluyor senin dosyalarını değil. Sanki hepiniz cia ajanısınız da gizli kalmanız gerekiyor, hey allahım ya  

• Windows 11'in yaptığı windows xp'nin ya da 7 nin yapmadığı ne var ki? Microsoftun zirve işletim sistemi xp ve 7 dir. 7 den sonraki her işletim sistemi geriye gitmiştir.

• Kullandığınız bütün uygulamalar ve oyunlar da topluyor üstelik. Başka türlü o oyun veya uygulamayı doğru yönde geliştirmek mümkün değil.

Millet neden o kadar şaşırdı anlamadım, telemetry Win 10'da da vardı zaten. Mac OS'de de vardır büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.