Şimdi Ara

Windows 11 max. ram 32 GB yapamaz mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın forumdaşlar yaşlanıyorum galiba, teknoloji işlerinden anlamamaya başladığımı farkettim. Bilenlerin yorumu ve yardımına açığım.

1. Windows 11 kurulu dell g3 3500 bilgisayarım var 8GB Ram kurulu üzerinde. SSd var. Çalışan uygulamaların toplamı 2,0 GB'ı bile bulmuyor ama neden ben %61 görüyorum? Video oynatırken kasmaya başlayınca farkettim bunu o sırada %85 kullanım vardı.

2. Görece olarak güçlü bir bilgisayar olduğunu düşünüyorum 10750H işlemcisi var. Sizce ram upgrade etmeli miyim? Davinci resolve kullanılıyor sadece onun dışında günlük ofis ihtiyaçları için kullanılıyor. Çok fark eder mi?

3. Bilgisayar ile ilgili hayal kırıklığına uğradığım nokta da şu: Kendi sitesinden ulaştığım manual'den anladığım kadarıyla bilgisayarda 2 slot var ve sadece 2933mhz bellek kullanabilirim ve maksimum 16 GB 'a yükseltebilirim. Oysa daha yüksek değerli ve 16 yerine 32 GB yapabilmeyi hayal ediyordum. Yapamıyorum sanırım. doğru mu anlıyorum?

Teşekkürler şimdiden.

• oradaki ram değerleri gerçekte kullanılan ram değerlerini göstermez malesef. Microsoft'un bunu gösteren bir uygulaması vardı adını unuttum bulunca yazarım

• bu arada evet sistem max donanımsal olarak 16 destekliyor ise üzerine çıkamazsın malesef

• erhanercan kullanıcısına yanıt

bu olabilir mi?

https://download.sysinternals.com/files/RAMMap.zip

• Önbelleğe alınan işlemlerin kullanmış olduğu ram miktarı orada listelenmediği için yanılgıya düşüyorsunuz. Önbelleğe alınan ve tamamlanan olarak 2 grup bulunuyor. Windows sizin sık kullanmış olduğunuz uygulamaları önbellekte tutarak uygulamanın hızlı açılmasını sağlıyor.

Bu uygulamaları boşaltmak isterseniz Wise Memory Optimizer isimli bir program var, bu uygulama ile belleği optimize ederek yer açabilirsiniz.

• Anakartın max ram kapasitesini AID64 ile öğrenebilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.