Şu anda donanımsal olarak bütün kablolar çekilmiş, bağlantılar yapılmış vaziyette. ADSL 1GB\256 bağlanmış vaziyettedir. Sadece yönetim kısmı kaldı işin.
Ben Windows XP kurulu olan bilgisayarıma VMWARE Workstation vasıtasıyla Windows 2003 Server Enterprise Edition ' ı kurmuş bulunmaktayım.
Bu ağın görevi kullanıcıların internete bağlanmasını sağlamak. Her bir kullanıcının bilgisayarı kişiseldir (İnternet Cafe gibi bir ortam değil, özel bir uygulama). Yani kullanıcılar bu ağa bağlandıklarında internete bağlanabilecekler, ağa bağlı olmadıkları zaman ise günlük kişisel kullanımlarına devam edebilecekler.
Diyeceksiniz ki peki bağla modemi switchi gitsin. Öylesi değil, server bilgisayar ile aşağıdaki işlemleri ağ için yapabilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :
1. Her kullanıcının ağa erişimi, kişiye ait bir kullanıcı adı ve şifre ile olacak.
2.Kullanıcıların interneti kullanımı sınırlandırılacak. (Program ve site bazında. Örneğin, cinsel içerikli veya yasadışı siteler engellenecek. Veya istersek MSN Messenger kullanımı kapatılacak) (Ayrıca arzu edilen özel bir site kullanıma kapatılabilecek)
3. Kullanıcıların internet hızı sınırlandırılacak. Böylece bir kişinin tüm bağlantıyı sömürmesi engellenecek.
4. P2P paylaşım programları engellenecek.
5. Kullanıcıların masaüstüne ve HDDlerine her an erişim sağlanacak. O anda kullanıcı ne yapıyorsa görüntülenebilecek ve yönetilebilecek.
6. Kullanıcıların internette hangi sitelere girdiği servera kaydedilecek. (Her kullanıcının bir dosyası olacak mümkünse)
Bilmiyorum bunların tamamının yapılabilmesi mümkün mü ama, ihtiyacım olanlar bunlar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Acil cevaplar bekliyorum,
İyi akşamlar
hemen olayı basitleştirecek bi soru sorayım :
sonuçta biz bu serverla webserver ftp veya mail kullanmıycaz.
herhangi bir internet cafe programı bana yeterli olur mu.. buradaki kritik sorun, kullanıcılarının bilgisayarlarını bu ağa bağlı olmadığı zaman da kullanabilmeleri (örneğin bir laptopsa network dışına götürdüğünde sorun yaşamamalı)
teşekkürler
Dostum birincisi vmware üzerinden server kurup, o kadar makinaya hizmet etmen kasar baya server de bi domain kurarsın. kullanıcıları domaine katarsın. parola ile girerler server üzerinde isa server 2006 kurman lazım ayrıca. kısıtlamalar için falan kullanıcılar üzerinde gpo ayarlarınada ihtiyaç olabilir
bunlar burdan mesaj ile olacak iş değil bi profesyonelden yardım iste veya bi şirket ile anlaş