Şimdi Ara

Windows 7 64 bit internette donma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
16.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win 7 ultimate 64 bit kullanıyorum bende.
    sistemimi daha yeni topladım ama benim bilgisayarımda sık sık donuyo
    bir bakıyosunuz 6-7 saat sorunsuz çalışıyor ama sonra ne zaman oluçağı belli olmuyo kitleniyo bilgisayar
    bazen kitleniyo bikaç dakika bekliyince kendine geliyo fakat bazende mecbur reset atmak zorunda kalıyorum.
    win 7 updatelerine baya bi indirdim ama son 3 adet önemli güncelleştirme var diyor ama hata verip hiçbirini indirmiyo.
    yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim.
  • arkadaşlar bende internet explorer eklentilerini java ve flash hariç durdurduktan sonra sorun kesildi.. Haberiniz olsun...
  • Sorunu çoğu kişi yaşıyor fakat farklı şekilde sanırım. Çözüm bulan arkadaşların yöntemleri bende hiç bir işe yaramadı. (bios update, download manager, browser ayarları yada power options) XP'ye dönmeye çalışıyorum fakat onuda henüz yükleyemedim. Donanımsal bir sorun yok kesinlikle. Merak ettiğim sadece crackli sürümlermi bu sorunu gösteriyor. Gidip lisans alıcam öyleyse.
  • bende de W7 64 bit var. aynı internet donmaları mevcuttur. ayrıca bir sayfayı 2 veya 3. tıklamamda veya yenilememde açabiliyorum. bu işe sinir olmaya başladım.
  • bütün forumlarda aynı sorun... şimdilik kesin bi çözümü yok gibi görünüyor. win 7 ultimate 64 bit kurulu pc de... ve sorun adobe flash playerden kaynaklanıyor. yani adobe şuan 64 bit tarayıcı desteklemiyor. çözüm olarak 32 bit kullanın veya bir kaç yama var ( adobe nin sitesinde) onları kurun diyorlar. ie, firefox farketmiyor şuan..
    bide şu var 64 bit tarayıcılar 32 bitle birlikte kuruluyor pc ye. isterseniz 64 bit makinada 32 bit bir tarayıcı kullanabiliyorsunuz. fakat burda da bi problem var. sistemden tamamen kaldıramıyorsunuz. kayıt defteri vs...
  • bende sistemi yeni topladım 6 gb rami kullanmak için win7 64 bit kurdum kurduğum ilk günde donma oldu o sırada intenette geziniyordum uydu kartından tv izlerken oldu ben proğramdan sanıyordum fakat bir kaç gün sonra tv izlemiyorken yine dondu ben acaba donanımdanmı diye şüphe ediyordum.deneme amaçlı şuan xp 64 bit kurdum 3 gün oldu ama donma filan yok gayet güzel çalışıyor.burda 64 bit kurupta bayagı sorunu olanlar var ben sorunu sistemde buluyorum donma olacak olsa xp 64 bittede olurdu.

not: bu donma olurken benim pc de ses kesik kesik geliyor ve mouseyi oynatırken kesik kesik ilerliyor.
  • Arkadaşlar bence olay windows 7 ile ilgili bir uyumsuzluk bana göre sp1'le gider bu
    bu kanıya nasıl vardığımı söyleyeyim
    1 hafta önce bilgisayar topladım
    aldığım donanımlar arasında "microsoft wireless mobile mouse 1000" de mevcut
    bilgisayarı bir güzel kurdum, driver'ları ve programlarımı kurdum vs
    herşey iyi görünüyordu ama bi yerden sonra sapıttı internete girmemle birlikte oldu sanırım bu ama zamanlama ve kullanılan programlar hakkında emin değilim baştan belirteyim
    yani sadece internete girdiğim anda başladı demek hata olur çünkü sadece internetteyken olmuyo bu sorun
    neyse mevzuya dönelim
    internetteyken dikkatimi çekti mouse birden takılmaya başladı
    internet explorer 9 kurmuştum 64 bit tek browser bildiğim kadarıyla
    64 bit bi browser olduğu için işgüzarlık ettim kurdum
    ilk şüphelenmem flash'tan oldu
    işkillenince tüm flash'la ilgili ne varsa kaldırdım sistemden
    chrome kendi içerisinde bi flash player'a sahip yüklediğiniz anda chrome'u flash çalışmaya başlar flash yüklü olmasa dahi
    ben de onla idare ederim diye düşündüm
    ancak yanıldım sorun flashta değildi sistemde 5 browser yüklü hepsinde aynısı oluyor flash'lı flash'sız 32 bit 64 bit farketmiyo hepsinde sorun devam ediyordu
    sonra acaba 64 bit ie'den midir dedim
    onu da kaldırdım ie 8'e döndüm
    yine değişen bişey olmadı
    sonra bu başlığı buldum google'dan
    internet download manager'la ilgili bi ayarı göstermiş arkadaş ancak onu da yaptım değişen bişey olmadı
    kurduğum hiçbir sisteme java kurmam bulunmaz sistemimde ondan da değil
    msconfig ve registry'den sistem açılışımda bulunan gereksiz tüm programları kaldırdım
    hala devam ediyor sorun
    az önce combofix, mrt (microsoft malicious removal tool), superantispyware, spybot search & destroy, windows defender, avg 2011, hijackthis, vs vs birçok programla taradım değişen hiçbirşey olmadı
    sistemde normal dışı birşey arandım görev yöneticisini açtım ve normal dışı ram ve işlemci tüketen birşey arandım herşey gayet normal
    işlemci en fazla %12'ye vuruyor ram de en fazla 1800 mb'u vuruyor ki bunlardan dolayı kasılma ihtimali sıfır
    yazımın sonunda sistem özelliklerimin birkaç kalemini yazıcam buradan anlayacaksınız neden kasılma ihtimalinin sıfır olacağını
    en son aklıma gelen işin kısmen çözümü oldu
    bunca şey arasında dikkatimi çeken birşey olmuştu
    mouse kullanmadan sistemdeki hiçbir program vs sıkıntı yaratmıyordu
    10 liralık(!) kablolu(!) usb(!) bir mouse bağladım ki o da sıfır
    ofisteki diğer bilgisayara satın almıştım eskidi diye ki o da 2 hafta oldu alalı
    taktım ve bingo! mouse kasmıyor ve sistemde takılma yok!
    wireless'a geri döndüm microsoft'un sitesinde intellimouse diye bi program var onu kurmamı öneriyor
    kurduktan sonra mouse için diagnostic yapmamı söylüyordu onu da yaptım yine değişen birşey olmadı
    http://support.microsoft.com/kb/321122 microsoft'un burada önerdiği herşeyi yaptım wireless mouse sorunu ile ilgili pil değişmek de dahil olmak üzere ama değişen hiçbirşey olmadı
    şimdi 2 mouse'u birden taktım
    wireless olan takılıyor kablolu olan takılmıyor
    işin özeti şu sorun ne mouse'da ne ekran kartında ne usb'de ne driver'larda ne idm'de ne flash'ta ne java'da ne 64 bit'te ne explorer'da ne mozilla'da
    sorun bence windows 7'nin ta kendisinde...
    kısa vadede çözümü kablolu mouse kullanmakta sanırım wireless'ta windows 7 bi uyuşmazlık yapıyor
    sorunu çözebilen beri gelsin...

Sistemimin kasma ihtimali üzerine şüphe oluşmaması açısından sistem özelliklerimin bir kısmı:
    i5 3,20
    16 gb ddr3 1333 mhz
    1 gb geforce gts 250 (256 bit)
    corsair 120 gb force serisi ssd harddisk

herkese saygılar

• VAIO FW21E win7 x86 kullanırken sorun yoktu.
    ama win7 x64 bite geçtim donmalar başladı..
  • sa
    usta hemen hemen aynı problemler bende de var...
    win7 64bit ultimate kullanıcısıyım...bi flash video ya da müzik veya ses barındıran bir flash açtığımda bilgisayar kilitleniyo , 3 -5 sn ya da daha fazla zaman bu halde kalıyo...internette ve yabancı forumlarda da aradım herkes aynı sorunla karşı karşıya...
    bi forumda bozuk mp3 dosyalarından kaynaklanabileceği yazıyodu,ama hemen hemen 4 TB müzik arşivim var...hangi birini kontrol edeyim...
    windows xp bu kadar sorunlu değildi!!!
    bir de adobe flashın 64 bit desteği olmadığından kaynaklanabilir...

umarım ben Mac almadan ,bi update falan yayınlarlar ( taksit borc morc artık bakacaz )...
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikeleman06 -- 15 Ocak 2011; 1:34:21 >
  • chrome u ve İDM nin internet tarayıcılarıyla ilişkilendirilmesini kaldırınca bende sorun ortadan kalktı..
  • bende benzer problemi yaşıyorum. win7 64 bit kurulu internet tarayıcılarında herhangi bir sekme açtığımda 5 sn kadar internet tarayıcı kilitleniyor. firefox ya da ie her ikisi de aynı... tüm downloader programlarını kaldırdım ama yine aynı sorun devam ediyor... şimdilik çözümü yok galiba...
  • Herkeze merhaba.

Bende Dell Dizüstü var XPS L501X intel İ7 4gb ram falan filan fıstık gibi sistem. İşletim sistemi 64 bit Orjinal Win7. İl başlıkta anlatan arkadşın anlattığı şekilde aynı sorunları bende yaşıyorum. Olayın crackli windowsla alakası yok bence. Exploere bir üsre sonra donuyor. Bastığınız linkler açılmıyor falan. Ama arka planda çalışan tüm programlar düngün çalışıyor. Donma yaşanınca explorerı kapatıp yeni sayfa açıp tekrar sitelere girmek durumunda kalıyorum. Bende henüz çözüm bulamadım. Ama bence microsoft gerçekten 64 biti becerememiş. Evde 32 bit win7 masa üstünde bilgisayarda yüklü bu tarz hiç bir sorun yok. Sorun 64 bit win7 de.
  • İnternet Explolerden dolayı.Bende de oluyo bende Chorome kullanıyorum
  • arkadaslar bende de benzer bi sorun var lütfen yardımcı olun bu sorunu pc nin genelinde yasıyorum sesde ve görüntüde 1 2 saniyeliğine takılmalar yasıyorum işletim sistemim win 7 home prmm x64 sıkca yasıyorum bu sorunu ses ve görüntü takılıyo dırrtt diye bi ses geiyo hemen düzeliyo ama yardımcı olun lütfen
  • Birkaç kez windows7 kurdum.

NetMeter, DuMeter gibi programları açtığımda
    upload'da sürekli bir veri akışı var (çok ufak)

Bu orjinal sürümlerinde de mi böyle ?
    yoksa aktivasyonu kurarken içine birşeyler de mi yerleştirmişler
    RemoveWat ile aktivasyonu kaldırdım, gene aynı veri akışı var

ne olduğunu da bilmiyorum, insanı rahatsız ediyor
    Temiz bir winodws'u bulup kurabilir miyiz ?
  • Arkadaşlar bendeki sorun konuyu açan arkadaşınki ile birebir aynıydı. Sonradan yazan arkadaşların sorunları bence donanımsal olabilir. Özellikler ses ve görüntü aynı anda kitleniyorsa donanım şüphesi aklıma geliyor. Mesela soğutma sistemi iyi değilse bu tür kilitlenmeler olabilir. Örneğin duck(hava bacası) sistemi olan kasa kapağı iyi niyetle yaa kasamın içi hava alsın diye çıkarılırsa işlemci fanı soğuk hava çekemediği için bu tarz kilitlenmeler oluyor. Benim başıma gelmişti. Hasılı bendeki sorun sadece explorer daydı. Ben çözdüm. Explorerın 9.0 ını yükledim. Ama unutmayın 64 bit olan versiyonu kullanacaksınız. 9.0 ı yüklediğinizde sisteme onun 32 biti de yukleniyor. Başlat menusundeki hazır gelen kısayollar ilginç şekilde 32 bit versiyonu açıyor. 32 versiyonunda aynı takılmalar var. Ama 64 bit harika hiç bir sorun yok ve explere 8.0 dan en az 3 kat daha hızlı. Tavsiye ederim

32 bit explorer diskte yeri : "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" sorunlu çalışıyor.

64 bit explorer diskte yeri : "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" sorunsuz çalışıyor.

• sendeki problemden de ben de eser yok arkadasım sorunumun donanımsal olduğunu düşünmüyorum cünkü makinayı yeni aldım daha sıcaklığa falan bakıyorum çok normal seviyelerde dun gece ekran kartımı ve ses kartımı güncelledim simdilik düzeldi gibi tekrar baslamaz insallah arastırdım bu sorunlada baya karsılasan var eğer sorunum hallolmassa yazarım gene
  • gene yaptı ya yok mu bu sorunu çözen
  • inter core i5 2.80 ghz 2 gb ati hd 5650 ekran kartı (1 gb ayrılmıs bellek) ses kartı da realtek sanırım sistemim de bu tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar
  • yokmu koskoca forumda bunu çözecek yaa yuh
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.