Şimdi Ara

Windows 7 64 bit internette donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
16.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni aldigim sistemde windows 7 64 bit kullaniyorum. Sistemim asagida:
    anakart ASUS M4A87TD/USB3 Phenom II, Athlon II, AMD 870, çift kanal DDR3, AM3
    İşlemci AMD Phenom II X4 955 Black Ed. C3 HDZ955FBGMBOX, 3.20GHz, 8MB, 2000...
    İşlemci Soğutucusu XIGMATEK SD1283 BALDER 1156/1366/775 AM2/AM2+/AM3 120mm
    Bellek GSKILL F3-10600CL9D-4GBNT G.SKILL Value DDR3-1333Mhz CL9 4GB (2x2GB...
    Sabitdisk SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA 3.0Gb/s
    Ekran kartı (Ön sipariş) GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460, PCI-E16 2.0, 1GB...
    Güç Kaynağı OCZ OCZ550FTY-EU Fatal1ty Serisi 550W 80+ tak çıkar

Fakat internette gezinirken (browser farketmiyor google chrome, internet explorer ya da firefox) donmalar yasiyorum. Bu esnada mouse hareket ettirilebiliyor fakat diger islemler algilanmiyor. (masaustunu goster ve ya pencereyi simge haline kucultme gibi islemler haric) Firefox not responding halindeyken isletim sisteminde de baska islem yapilamiiyor. (fakat arka planda calisan uygulamalar devam ediyor; muzik ve torrentten dosya inmesi gibi) Bu donma hali 30 saniye-1 dakika arasi suruyor ve firefox kendine geldikten sonra sistem de kendine geliyor.

Cozum icin denediklerim:
    CPU icin (prime95), memory icin memtest, harddisk icin hd tune pro, ekran karti icin 3dmark vantage gibi programlarla stability testleri yaptim bir sorunla karsilasmadim.
    Flash Plugini yuklu olmadan da ayni donmalar yasaniyor.
    Cool&quieti kapatip yuksek performans moduna aldim.
    Bellekleri 1333 Mhzden 1066 mhzye indirdim.
    Windows 7 icin butun updateleri yukledim.
    Tum driverlar guncel, anakart biosu guncel.

Fakat bir turlu bu sorunun ustesinden gelemedim. Problem bazen cok sik yasaniyor ve gercekten sinir bozuyor. Baska bir isletim sistemiyle denemeye calisacagim. Sorunu cozmek icin onerileriniz nelerdir? Bu sorunla karsilasan oldu mu?

Tesekkur ederim.

• Şahsen sistem daha yeni deseniz bile Dr Web Cureİt yada Norman Malware Cleaner la Safe Runda tarama yaptırmanızı öneriyorum. (Sonrada ComboFix ve HijackThis le bir taratın ve HijackThis te şüphelendiklerinizi kaldırın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 14 Eylül 2010; 15:27:09 >
  • Aynı yaşadıklarınızı bende yaşıyorum. Teknik yardım bölümüne de konu açtım cvp alamadım. Sanırım sorunla karşılaşan çok az veya çözümü yok. İnternet explorer mozillaya göre daha az donuyor bende. ie kullanıyorum şimidlik.
  • Bendeki donma bilgisayar genelinde yaşanıyor. Windows 7 64 bit home premium kullanıyorum. cihaz belli bir süre sonra (4-7 saat gibi) tamamen donuyor. ne mouse imleci hareket ediyor ne de ctrl alt delete çalışıyor. reset yapmadan hiçbir işlem yapılamıyor sorun nedir sizce? ekran kartı güncellemesini yaptım. sistemi geri yükledim ama sorun çözülmedi. acaba win7 de mi problem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Bendeki donma bilgisayar genelinde yaşanıyor. Windows 7 64 bit home premium kullanıyorum. cihaz belli bir süre sonra (4-7 saat gibi) tamamen donuyor. ne mouse imleci hareket ediyor ne de ctrl alt delete çalışıyor. reset yapmadan hiçbir işlem yapılamıyor sorun nedir sizce? ekran kartı güncellemesini yaptım. sistemi geri yükledim ama sorun çözülmedi. acaba win7 de mi problem ?

Virüs taraması yaptınız mı?
  • Virüs taraması yapmadım. Ancak Norton İnt. security sürekli çalışıyor. yine de bir virüs taraması yapayım. sorun devam ederse görüşürüz. ancak win7 lerin 64 bitlerinde bu tip sorunların sürekli yaşandığı söyleniyor.
  • Evet donmalara sık rastlanıyor. Ama win7 de sorun olduğunu düşünmüyorum. Eski sistemle 1 yıl felan kullandım win7 hiç bir problem yoktu o zamanlar. Son 2 aydır oldu internette donmalar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 10 Kasma Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son iki üç gündn beri internet explorerda domalar oluyor. diğerlerinde sorun yok. win7 ultimate 64 bit
  • Bendede aynı sorun var hatta pc açıldıktan 30sn sonra mavi ekran ve crash dump. Şimdilik mavi ekranı çözdüm ama donmayla ilgili bir gelişme yok.

Format yada virüs işe yaramıyor çünkü yeni format attım ve internete bağlanıp sadece güncellemeleri yaptım ve sorun tekrar gözüktü.

Laptoptada aynı sorunu son günlerde yaşamaya başladım.

Okuduğum kadarıyla crackli w7 ler güncelleştirme sonrası böyle oluyormuş. 8-9 ay hiç sorun yaşamadan kullanmıştım w7 yi çünkü.

Önerisi olan varmı?
  • şu an masaüstü ve başlat çubuğu donmuş halde,, sadece internet explorerdan internete girebiliyorum :D Simge durumuna küçültülen her programdan umudunu kes diyor ::Sssss başlattaki explorer simgesi lacivert gibi oldu.. Ben bu durumu bugün ilk kez yaşadım, en son bi trojan versiyonunu AVG Free karantinaya aldı. Acaba onunla alâkalı olabilir mi diye tarattıracağım, sonucu yazarım..
  • Win7'nin donmasılya ilgili problem en çok karşılaşılan sorunlardan birisi. Ayrıca int. explorer da problemli. Bence Windows 7 hala deneme aşamasında ve sorunları pek çözülmüş değil. En sağlıklısı Vista 64 bit kurup sorunsuz kullanmak. Yoksa win7 sürekli problem çıkarıyor.
  • Ya neden kaynaklanıyor acaba bilen biri yokmu??
  • Benzer donmaları maalesef bende yaşıyorum ancak nedenini bulabilmiş değilim.
  • internet ezplorer yada google chrome u açınca donuyor. Diğer yandan msconfig den başlangıç kısmını neredeyse sıfırladım,, Daha kısa ve az donuyor.. Sonuca ulaşan haber versin...
  • Sadece internette iken bu sorun oluşuyor ise, kullandığınız browser'ın eklentilerini kontrol edebilirsiniz.Internet Explorer için ;

Araçlar / Eklentileri yönet ve solda Göster: seçeneğinin altındaki bilmediğiniz bütün eklentileri kaldırın, hatta bildiklerinizi de kaldırın.
  • bende chrome ve explorer vardı, dün mozilla yükledim mozilladan girince donmuyor..
  • Allah'ım sabır ver, şimdi de sorun almıyorum :D
  • Arkadaşlar, tarayıcılarla alakalı donma sorunu İnternet Download Manager adlı programdan kaynaklanıyor.
    Yapmanız gereken tek şey:
    1. İnternet Download Manager programını açın
    2. Seçenekler kısmına tıklayın
    3. Gelişmiş tarayıcı ilişkilendirmesini kullan tiki işaretliyse tiki kaldırın
    4. Sisteminizi yeniden başlatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sailor -- 16 Ekim 2010; 23:51:41 >
  • Teşekkürler..
  • arkadaşım bende yeni kurdum win 7 64 bit henüz yeni sıkıntı yok fakat win 7 explorer 64 bit var acaba 32 bitini indirip denedinizmi hiç şuda aklınıza gelmesin sisitem 64 bit explorer 32 olurmu demeyin oluyor benim bazı prporamlarım hala 32 bit ama çalışıyor sıkıntıyok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.