Şimdi Ara

Windows 7 64 bit internette donma sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
16.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben bu arkadaşın dediğini yaptım gerçektende sorun çözüldü. sizde internetteyken donma varsa ve idman kullanıyorsanız bu mesajdakileri yapınız.
    quote:

Orijinalden alıntı: The Sailor

Arkadaşlar, tarayıcılarla alakalı donma sorunu İnternet Download Manager adlı programdan kaynaklanıyor.
    Yapmanız gereken tek şey:
    1. İnternet Download Manager programını açın
    2. Seçenekler kısmına tıklayın
    3. Gelişmiş tarayıcı ilişkilendirmesini kullan tiki işaretliyse tiki kaldırın
    4. Sisteminizi yeniden başlatın

• Arkadaşlar, tarayıcılar haricindeki donmalarda bir üst mesajdaki işlemi yapmanıza gerek yok. Diğer donma sebepleri muhtemelen bilgisayarınızın donanımlardan kaynaklanıyor. Işlemci,ekran kartı ve ramlerin tozlanip fazla ısınması ağır çalışmasina neden oluyor ve donmalar kaçınılmaz hale gelebiliyor.
    Öncelikle bilgisayarınızın içini temizleyin. Cok eski bir bilgisayarda islemcinizin termal macununu yenilemeniz de gerekir. Donmalar devam ederse eski konulara bakabilirsiniz ya da yeni konu açıp yardım isteyebilirsiniz.
  • bende de oluyordu. hatta internette değilken bile. windows başlarken oluyordu. şöyle kurtuldum; sistemi biraz geri sardım ve virüs programlarını kaldırdım. yalnız microsoft security essentials kullanıyorum. sorun şu anda yok. sizde sorun böyle kalkar mı bilmiyorum. yardımcı olabildiysem sevinirim...
  • bende bu arkadaşın söylediklerine katılıyorum. virüs programı ile ilgili. kurmayın. ben win7 ult i 4/5 aydır kullanıyordum virüs programsız, sistem ikide bir hatırlatıp duruyordu, dur hele bir kurayım dedim önce kaspersk baktım sıkıntı , bi arkadaş yav kaspersky olurmu eset i dene dedi, kaldırdım bide eset kurdum, her win sayfası açılışta yok blocklayıp duruyordu vss, sonra canıma tak etti, kaldırdım onuda, virüs programı kurmadan önce donma takılma yoktu, sonra başladı herşey. güncelleme de sürekli oluyordu, herşey normaldi ben virüs programlarına baglıyorum. daha dogrusu crack li herşey problem.

win7 ye kusur buluyoruz ancak sistemde o kadar crack varki, zaten çogumuzun zati sistemi crackli.
    burda sorun var diyenlerin % 80 i eminim cracklidir .ya işletim sistemi ya program lardan en az 1 veya birkaçı, bunlar artıkça sorunlarda beraberinde artmış oluyor.

pc sinde crackli win7 olmayan oyun kurulu olmayan crackli program olmayan ve sistemim sorunlu çalışıyor diyen kaç kişidir aramızda.
    en kötü ihtimalle virüs programını en azından lisanslı kullanmak gerekir sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sailor

Arkadaşlar, tarayıcılar haricindeki donmalarda bir üst mesajdaki işlemi yapmanıza gerek yok. Diğer donma sebepleri muhtemelen bilgisayarınızın donanımlardan kaynaklanıyor. Işlemci,ekran kartı ve ramlerin tozlanip fazla ısınması ağır çalışmasina neden oluyor ve donmalar kaçınılmaz hale gelebiliyor.
    Öncelikle bilgisayarınızın içini temizleyin. Cok eski bir bilgisayarda islemcinizin termal macununu yenilemeniz de gerekir. Donmalar devam ederse eski konulara bakabilirsiniz ya da yeni konu açıp yardım isteyebilirsiniz.

:) o kadar eski bilgisayara win7 x64 kurmayın. Donarsada zaten normal
  • Aynı sorun var nedenini hala anlayabilmiş değilim ama kafayı yemek üzereyim

Müzik dinlerken işlem yapmaya veya tarayıcıda vb gezerken donuyor ama öyle bildiğiniz donma değil.Mouse imleci hareket edebiliyor,masaüstünü göster falan diyebiliyorum,msnde konuşmama devam edebiliyorum ancak programlar açılmıyor ve tarayıcı siteleri açmıyor(1-2 dk sürüyor).Bazen müzik dinlemeyincede oluyor.Ama sadece müzik dinleyince hiç birşey olmuyor
  • bendeki donma şu an'a kadar hep firefox ta oldu. ve donma şöyle oluyor birden görüntü mavi dikey çizgili bir şekil alıyor numlock tuşu falan çalışıyor bi kaç saniye sonra oda çalışmıyor tamamen donuyor. bu gün tekrar oldu fakat bu sefer görüntü donanımhaberin arkaplan turuncu resmi oldu. donma hergün olmuyor en son donmadan bi 6 gün falan geçti şu an'a kadar 4-5 sefer yaşadım bu donmayı.sistem imzada var,çözebilene helal olsun :)
  • ARKADAŞLAR BEN PC YE WİN7-64BIT FORMAT ATTIM VE SONRA ETHERNET DENETLEYİCİSİ , PCI BASİT İLETİŞİM DENETLEYİCİSİ VE TEMEL SİSTEM AYGITLARININ SÜRÜCÜLERİ YÜKLENMEMİŞ VE GÜNCEL DEĞİL AYRICA KAMERAM TERS NE YAPMAM GEREKİYOR CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ...

model:ASUS K52Jr
  • Arkadaşlar yaşadığınız olayların benzerini bende yaşıyorum.Laptopumda 2hafta öncesine kadar gayet güzel çalışıyordu ancak ne olduysa laptopum garip bir şekilde çalışmaya başladı.Firefox kullanırken, dosya açarken vs gibi işlemlerde mouse imleci hareket ediyo ancak geç tepki veriyor.Bu problemler başladığından beri oyun oynarken kısa süreli takılmalarda yaşamaya başladım.tahminim windows 7 nin son güncellemelerinden herhangi birinden kaynaklı olduğu,donanımsal olduğunu dusunmuyorum.LÜTFEN YARDIM EDİN
    Laptopumun özellikleri
    İŞLEMCİ Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
    RAM 8 GB DDR3 1333 Mhz. (Max. 16 GB) Ram
    SABİT DİSK 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer & Blu - Ray Disc READ
    İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)
    EKRAN KARTI NVIDIA GeForce GT 460M Max.1536 MB Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU 17.3" LED Ekran (1920 X 1080)
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920 X 1080
    SES ÇIKIŞI Stereo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de®th -- 9 Mart 2012; 1:56:40 >

• Aynı sorun bende de mevcut, yalnızca internette gezinirken 15-20 sn lik donmalar oluyor, o da tüm sitelerde değil....
  • ARKADAŞLAR BENDE DELL İN 5010 İ5 4GB RAM VAR GÜMÜŞ KASA VAR ORJİNALİDE HOME BASİC VARDI BEN WİN7 ULTİMET 32 BİT YÜKLEDİM BİLGİSAYAR SÜREKLİ DONUYOR YENİDEN BAŞLAT DİYORUM KAPATILIYOR DİYOR KALIYOR POWER DÜĞMESİNE BASIYORUM ÖYLE KAPATIYORUM MESELA İNTERNETTE TAKILIYOR GENELDE WİELES YERİDE AÇILMIYOR HİÇ BİRŞEY YAPAMIYOR NE YAPMAM GEREKİYOR BİR BİLEN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ ARKADAŞLAR
  • +++++++++++
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.