Şimdi Ara

windows 7 64 bit ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konu hakkında bilgi verilmiş fakat 32 bit sürümler için.
    benim işletim sistemim windows-7 ultimate 64 bit olduğu halde ramin kullanılabilir miktarı 3.87. bunu nasıl düzeltebilirim arkadaşlar. şimdiden teşekkürler.

• ekran kartınız ramden kullanıyor olabilir. tam olarak bi sisteminizi yazın
  • Hocam bir yerden kullanilabilir ram miktarini degistiriyorduk ama nerden aklima gelmiyor simdi...bende de tamamen ayni sorun oldu ama halloldu...

hatirlayan biri gelup yazacaktir, problem yok icinizi ferah tutun...
  • Hocam 4 gb mis sorun yeni farkettim, bende 8 gb iken durum ayniydi ama sizde de ayni cozum gecerli olacaktir diye dusunuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fundin

ekran kartınız ramden kullanıyor olabilir. tam olarak bi sisteminizi yazın

1 gb nvidia ekran kartı
    i3 işlemci
    500gb harddisk
    4gb ram
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Hocam bir yerden kullanilabilir ram miktarini degistiriyorduk ama nerden aklima gelmiyor simdi...bende de tamamen ayni sorun oldu ama halloldu...

hatirlayan biri gelup yazacaktir, problem yok icinizi ferah tutun...

teşekkürler arkadasım.
    Hatırlayınca yazarsanız sevinirim.
  • Hocam,

resimdeki menüye msconfig ile ulasiyorsunuz ve daha sonra boot tab altinda advanced options giriyorsunzz ve oradaki görüntü altta verdigim gibi olmali yada memory kismi varolan ram miktarinizdan daha fazla veya ayni olmaliBende sorunu cözen bu olmustu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 grafik kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Hocam,

resimdeki menüye msconfig ile ulasiyorsunuz ve daha sonra boot tab altinda advanced options giriyorsunzz ve oradaki görüntü altta verdigim gibi olmali yada memory kismi varolan ram miktarinizdan daha fazla veya ayni olmaliBende sorunu cözen bu olmustu

Hocam maksimum memory olan kısmı 4096 yaptım yeniden başlattım kullanılabilir miktar 2.99 oldu tekrar eski haline getirip işlemci sayısını 4 yaptım bi değişiklik olmadı.

• Max memory kismi hic secili olmasinSanirim laptop kullaniyorsunz ve 1 gb harici ekran karti dahi olsa bildigim kadariyla ramdan kullanabiliyor mobile ekran kartlari ve eger öyle ise bios dan kapatilmasi gerekir
  • ekran kartı modelim nvidia GeForce 310M. biostan bakayım bi nasıl kapatılıyor.
  • BIOS tan "Integrated Graphics Adapter" ın "Frame Buffer" değerini disable yapın. Disable yok ise en düşük değer olan 32MB' ı seçin
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

BIOS tan "Integrated Graphics Adapter" ın "Frame Buffer" değerini disable yapın. Disable yok ise en düşük değer olan 32MB' ı seçin

"Integrated Graphics Adapter" böyle bir bölüm bulamadım.
    olmayacak sanırım.
  • Hocam anakartın tam modelini yazarsanız nasıl yapılacağını detaylı bi şekilde anlatabilirim.
  • quote:

Hocam anakartın tam modelini yazarsanız nasıl yapılacağını detaylı bi şekilde anlatabilirim.

intel core i3 cpu m 380 @ 2.53 ghz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kan mevsimi

quote:

Hocam anakartın tam modelini yazarsanız nasıl yapılacağını detaylı bi şekilde anlatabilirim.

Hocam bu yazdığınız işlemcinin modeli. Anakartın modeli lazım bana
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 13 Aralık 2011; 12:01:28 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kan mevsimi

quote:

Hocam bu yazdığınız işlemcinin modeli. Anakartın modeli lazım bana
    edit:imla

/>

bunlar yazıyor hocam.

• Notebook olduğu benim gözümden kaçmış o yüzden yorumları yanlış yapmışım kusuruma bakmayın.
    Cihazınızda optimus teknolojisi mevcut. 2d uygulamalarda intel ekran kartı, 3d uygulamalarda harici ekran kartı kullanılıyor. BIOS menüsünü internetten buldum ne yazıkki intel ekran kartının kullandığı bellek paylaşımı kapatılamıyor. Ancak kullanılabilir bellek oranı sizi yanıltmasın intel ekran kartı raminizden ihtiyaç halinde kullanacaktır ki masaüstü yani 2d işlemlerde buna gerek kalmayacağı için raminizin tamamını sorunsuzca kullanabilirsiniz.

İyi forumlar dilerim...
  • Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.