Şimdi Ara

Windows 7 ağda paylaşmak.Windows 7 kullananlar dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
25.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 7 yi ağda şifreli olarak bazı klasöleri paylaşıma açmak istiyorum .

örneğin "\\192.168.2.16\Dosyalar" . ama ama bi bakıyorum ben şifre soracak sanarken bizim "Dosyalar" klasörü şifresiz olarak ağda paylaşıma açılmış .

Hatta ilk kurulumda ben hiç bir şekilde paylaşıma açmadığım halde (en azından öyle düşünüyorum) "user" klasörü kendiliğinden paylaşıma açıktı .
    Böyle bir sorunla karşılaşan varmı ?
    sistemde herhangi bir trojan olduğunu sanmıyorum .
    Xp veya vistada bu sorun yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboğa -- 4 Kasım 2009; 14:56:59 >

• Win 7 bu sorunu yaşayan yokmu yaa
    Hepiniz heklenmeye hazır bekliyor olabilirsiniz
    "Users" veya "Kullanıcılar" klasörüne bir sağ tıklayıp Özellikler\ Paylaşım da paylaşılıyormu paylaşılmıyormu Bir bakalım ya .
    eğer paylaşılıyorsa bu potansiyel bir tehlike acilen paylaşılmıyor yapmanız lazım
  • Bende de öyle
  • Denetim Masası/Ağ ve Paylaşımı Merkezi/Gelişmiş Paylaşım Ayarları Değiştir kısmından ayarlanıyor sanırım.
  • "Users" veya "Kullanıcılar" klasörüne bir sağ tıklayıp Özellikler\ gelişmiş paylaşımdan kapatıla biliyor.

"Kullanıcılar" klasörünün win 7 kurulur kurulmaz paylaşıma açık olması çok ciddi bir risk teşkil eder.
    tamamı hacklenmeye acıktır.
    Tüm windows 7 kullanıcalarını durum böyle ise uyarılması lazım.
  • İnternete direk erişmiyorsanız, bir router'ın arkasındaysanız ve Windows dosya paylaşımı için gerekli portları yönlendirmediyseniz aslında o kadar da risk altında değilsiniz.
  • Haklısınız ama binlerce kullanıcı direk erişiyo . kablo modemlerin tamamı neredeyse . wireless 10 kişi paylaşan kullanıcı gurupları var .
    Deneyimli kullanıcıyım .Kablo modemde dahi router kullanırdım .Aklıma böyle bir hata gelmemişti kurulumdan 1 ay sonra ağa açayım derken bağırsaklarıma kadar ağda görünce panikledim. Bereket bizim bloktakiler bu işlerden anlamazlar.
  • Üzerinde firewall olan bir model ile internete çıkıyorsan Windows her yanını açsa bile dışarıdan erişim kolay değildir.
    Sen PC inde ERgenekon dosyaları saklıyorsan o başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliboğa

Win 7 bu sorunu yaşayan yokmu yaa
    Hepiniz heklenmeye hazır bekliyor olabilirsiniz
    "Users" veya "Kullanıcılar" klasörüne bir sağ tıklayıp Özellikler\ Paylaşım da paylaşılıyormu paylaşılmıyormu Bir bakalım ya .
    eğer paylaşılıyorsa bu potansiyel bir tehlike acilen paylaşılmıyor yapmanız lazım

Baktım bende de paylaşıma açıktı

Hemen Gelişmiş Paylaşıma girip Bu klasörü paylaş yazısının yanındaki çentiği kaldırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 6 Kasım 2009; 20:48:25 >

• Kullanıcılar klasörünün tüm kullanıcılara paylaşımlı olması şart. Nedeni ise o klasörün altında ortak klasörler ve diğer kullanıcıların klasörleri de mevcut. Bu klasörlerin paylaşıma açılıp kapatılabilmesi için (ki ortak klasörler paylaşıma açık olmalı; adı üstünde ortak) bir üst klasörü, yani "Kullanıcılar" klasörü, "Users" a açık olması gerekli. Ancak bu da internette risk teşkil etmez. Risk olması için "users" değil de "everyone" olması gerekir.

Dikkat edilirse kullanıcılar klasörünün altındaki, kullanıcı adı olarak ne verdiyseniz o klasör sadece kendi adına ait kullanıcı adına paylaşılmış durumdadır. Yani o klasöre sizden başkası kesinlikle göz atamaz.
  • Users klasörü izinlerde "everyone" ve "kullanıcıadı/administrator" vardı ve tam yetkiliydi.

Ağdaki başka bilgisayardan aynen herşey gözüküyoru. Vedizüstündende ayrıca herşey gözüküyordu, dizüstü wireless ile bağlanıyor. Ondan giriken kullanıcı adı şifre istiyor ama girdimi yine aynı şeyleri (kullanıcı dosyalarına ait herşeyi) görüyor. (Kablo modem ve router var) Bu şekilde başka bilgisayardan win7 olanın kullanıcılar bölümüne girip tam yetki olduğu için dosyları falan silebiliyor.

Ben izinlerden "everyone" ı kaldırdım sadece kullanıcıadı/administrators var ama yine değişen birşey olmadıydı sanırım.
  • windows 7 de kablolu kablosuz her hangi bir ağa ilk kez bağlanıldığında o ağın ev mi iş mi ortak alan mı olduğu sorulur. eğer ev seçerseniz, size hangi dosyaların ve yazıcı paylaşımının açılacağını sorar.

eğer siz burada okumadan direk tik atıp geçtiyseniz, klasörleriniz tabiki paylaştırılır adamlar kolaylık olsun diye koymuşlar ama en azından bir kez "okuyun" demişler. okumadan iş yapıp buraya windows sorunu olarak yazmayın.
  • asiboldon
    Kullanıcılar klasörünün tüm kullanıcılara paylaşımlı olması şart değil arkadaşım tamamen gereksiz.
    Ben belki sadece D: içinde bir klasör açacağım veya sadece yazıcıları paylaştıracağım ms yi bu neden ilgilendiriyor.
    D:\Dosyalar klasörünü paylaşıma açtım . Users(kullanıcılar) klasörünü tamamen paylaşıma kapattım.D:\Dosyalar klasörü ağda görünüyor .

sevgili böke
    Kullanıcılar klasörünü paylaşıma kapatıldıktan sonra ve paylaşımdan everyone değil users seçildikten sonra düzeliyor. telaş etmene gerek yok.
  • ccaparli
    Sormadı kardeşim. Ne userini sordu nede başka bir şeyi .
    3 seçenek koydu önümüze .
    ev ağı için
    "Ev ağlarında ağdaki diğer bilgisayarları ve aygıtları görebilirsiniz, bilgisayarınız bulunabilir durumda olur ve bir ev grubu oluşturabilir veya bir ev grubuna katılabilirsiniz."
    dedi o kadar.
    Bir ağda paylaşmak demek herşeyimizide paylaşmak demek değil.
    Adam evde kullanıyorsa tabiiki bakmadan ev diyecek .Kablo modemse evine çatısına altına üstünemi bakacak . sonuçta sıradan kullanıcıyız.
    kablo modem bağlı diyelim bayan eczanesine bilgisayar kurmuş kullanacak ."iş yeri" diyecek aklınca sonuç aynı
    kadıncağızın en mahrem dosyalarına ulaşırsınız .Lamer bir hackerseniz bile Routere rağmen ulaşırsınız .
    Kaç kişi router ayarlarını yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboğa -- 7 Kasım 2009; 6:31:50 >

• Hayır ben zaten paylaşmak istiyordum zira 2 bilgisayarı paylaşıyorum. Ama dışardan 3.bir bilgisayarında herşeyi görmesini v.s istemiyorum.

Neyse teşekkürler.
  • Bende paylaşmak isterken sorunun farkına vardım.Evdeki oğlan benim özel dosyalarımı neden görsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliboğa

asiboldon
    Kullanıcılar klasörünün tüm kullanıcılara paylaşımlı olması şart değil arkadaşım tamamen gereksiz.
    Ben belki sadece D: içinde bir klasör açacağım veya sadece yazıcıları paylaştıracağım ms yi bu neden ilgilendiriyor.
    D:\Dosyalar klasörünü paylaşıma açtım . Users(kullanıcılar) klasörünü tamamen paylaşıma kapattım.D:\Dosyalar klasörü ağda görünüyor .

sevgili böke
    Kullanıcılar klasörünü paylaşıma kapatıldıktan sonra ve paylaşımdan everyone değil users seçildikten sonra düzeliyor. telaş etmene gerek yok.

Kullanıcılar klasörünün paylaşıma açık olması neden GEREKSİZ olsun? O klasörün içinde "Ortak" isimli bir klasör var. Ayrıca eğer kullanıcılar klasörü paylaşımda olmazsa teknik bilgisi olmayan yazıcı paylaşımı için uğraşmak zorunda kalacak. Media Player için "Media paylaşımı" özelliği ve Windows 7 ye özel "Ev Grubu" özelliğini de kullanabilmek için kesinlikle GEREKLİ.

Ancak burada önemli olan "Kullanıcılar" klasörünün içindeki size özel kullanıcı klasörünüzün (örneğin AHMET) paylaşıma açık olmaması. Nitekim bakarsanız varsayılan olarak paylaşıma kapalıdır. Bakarsanız sahip olarak "kullanıcı adı" ismini görürsünüz ( AHMET sahibi gibi)

Yani ana kapı olarak "kullanıcılar" klasörünü var sayarsak, bilgisayarda hesap açmış herhangi bir kullanıcının kapısını kapatırsa ana kapıdan girse bile içerideki özel kapı( Örn. AHMET) kapalı olacak.

• Bak arkadaşım bu win 7 otuz dakika önce kuruldu ve hiç bir şeyine dokunulmadı

• Bu resim benim için heralde deliboğa ARKADAŞIM. Gayet normal görünüyor. "Kemalettin" klasörünün içeriğine "kemalettin" kullanıcısından başkası erişemez. Zaten dikkat ettiysen "kemalettin" klasörünün üzerinde bir asma kilit ikonu var. Yani bu kullanıcı dosyarı güvende anlamında.
    "ortak" klasörüne baktığımızda o ikon yok.

O penceredeki paylaşım butonuna tıklarsan paylaşılacak kişiler olarak sadece "kemalettin" "sahibi" olarak görüceksin. Yani şu demek "kemalettin klasörünü sahibi sadece kemalettin kullanıcısıdır. Ne ağda ne de o bilgisayarda bu klasörü başka bir kullanıcı görüntüleyemez.

Aynı işlemi ortak klasörüne yaparsan görüceksin ki izinler bir çok kişiye ve en önemlisi "everyone" a (ağ dahil herkese) verilmiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.