Şimdi Ara

Windows 7 Bilmeceleri (64/32Bit Hangisi, Hangi Paket/Sürüm Diyenler) Lütfen Bir Bakın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
160
Cevap
4
Favori
85.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgurbdr

İşlemci : Intel core2duo e7600@3,06 ghz
    Anakart : Gigabyte P43-ES3G
    Ram : 2 x 2gb Corsair xms2 ddr2 1066 mhz
    HDD : Western Digital 500gb 32mb Sata
    Ekran Kartı : His ATI Radeon HD 4870 1gb 256 bit
    Kasa + Güç kaynağı : Feel Hurricane II + üstündeki 550 watt

bu sisteme göre hangi win7 sistemi kurmalıyım 64bit te daha performanslı olacaktır anladığım kadarıyla
    şu anda 32bit ultimate kullanıyorum oyun ve download için kullanıyorum sistemi
    build 7601 ya da başka bişey olması ne manaya geliyo önemli olan ne?

öneriniz nedir?

teşekkürler bilgilendirme için emeğinize sağlık kolay gelsin

Sorun yok herkesinki aynı :) Daha düşükler vardı 7100 falan onlar beta sürümlerdi.

Windows 7 Bilmeceleri (64/32Bit Hangisi, Hangi Paket/Sürüm Diyenler) Lütfen Bir Bakın

• Servis paketi 1 ile ilgili eski bilgiler kaldırıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 27 Mart 2011; 12:55:03 >
  • Güzel bir paylaşım olmuş; benim gibi bu konulardan hiç anlamayanlar için bile bazı fikirler oluşturuyor! Başlığı açan ve yazılarıyla başlığa katkı sağlayan herkese teşekkürler...

Teyzemin evinde kullandığı bir bilgisayarı var... MS Office dosyalarını kullanmak, internette gezinmek ve fotoğraf gibi çeşitli dosyaları saklamak dışında başka hiçbir iş için kullanmıyor... Bundan sonra da kullanmayacaktır!

Zamanında bilgisayarı toplayan vatandaş, Windows XP yüklemiş... Bu gün itibarıyla elimizde yükleme CD'si bulunmuyor. Bilgisayarda bir sürü hata çıkıyor; muhtemelen virüslerin istilası altında... Bilgisayar birkaç kez mahalledeki bilgisayarcıya gitti; orada da bazı ayarlar ve yüklemeler falan yapıldı, hepten karadelik haline geldi. Sorunlarla başa çıkamıyoruz; bir gün internet explorer açılmıyor, bir gün açılıyor sonra kendiliğinden kapanıyor, bir gün CD sürücü açılmıyor, bir gün e-mail ekleri açılmıyor falan... Lisanslı virüs programı yüklüydü, o da çare olmadı!

Benim bunlarla tek tek uğraşacak ne vaktim ne de teknik bilgim var!... Uğraştığım kadarıyla da zaten bir sonuç elde edemedim...

Bu nedenle; hem teyzemin içine sinsin hem de derli toplu, temiz bir başlangıç olsun diye bilgisayara yeni bir işletim sistemi kurmanın doğru olacağını düşünüyorum! Yani, lisanslı ve güncellenebilir bir işletim sistemini yükleyeyelim diyorum... Bilgisayara takla attırabilen insanlardan olmadığımızdan bu işlerin raconunu, kolay yollarını, basit çözümlerini bilemiyoruz çünkü...

Kısacası, parası neyse verip lisanslı bir işletim sistemi alacağız (MS Office programı lisanslı olarak elimizde mevcut, yükleyebiliriz). Bu konudaki tek seçeneğimiz de Windows 7 gibi görünüyor.

Bilgisayarın donanım özellikleri şöyle;

1 GB 800 Mhz DDR2 RAM
    160 GB 7200R 8 MB SATA2 HDD
    AMD X2 Dual 4200+ 2.2 Ghz 1 MB 940p

Kullanım sebebi ise yukarıda yazdığım gibi malum; tetris oyunu bile oynanmayacak!...

Buna göre;

1) Windows 7 Home Basic veya Home Premium söz konusu donanım üzerinde sorunsuz çalışır mı?
    2) Bilgisayarda halen mevcut XP sorunsuz kaldırılır mı? Windows 7 yüklenirken sorun olur mu?
    3) İlk iki sorunun cevabı olumlu ise; bu meret nerede satılır, nasıl alınır?

Yardımcı olursanız çok memnun olurum!...

• 1. soruna cevap evet çalışır
    2. soruna cevap evet sorunsuz ve istediğin temiz şekilde kurulur
    3. soruna cevap lisanslı windows bulunduğun yerde bilgisayarcılara sor, teknosa bimeks mediamarkt bestbuy bazı büyük kipa migros gibi alışveriş merkezlerinde ve internette bulabilirsin...
  • mrb,
    aşağıda bilgilerini verdiğim SONY VAIO FW21E -4 gb ürünümde WİN 7 ULTIMATE X64 kurulu ama 3,2 GB kullanıyor...
    WİN 7 ULTIMATE X86 kurdum.Forumda konusu olan bir program ram yine 3,2 GB gördü..
    o zaman neden X64 kurulur bir türlü anlamadım...

-----------Mimari-------------Platform Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi-Çip Seti Mobile Intel® PM45 Express Çip Seti

----------CPU Bölümü------Mikroişlemci Tam Adı Intel® Core™ 2 Duo İşlemci P8400, Gelişmiş Intel SpeedStep®Teknolojisini Destekler
    Mikroişlemci Üreticisi Intel®
    Mikroişlemci Hızı (GHz) 2,26
    L2 Önbelleği (KB) 3072 Gelişmiş Akıllı Önbellek
    Ön Bölüm Veri Yolu (MHz) 1066
    Çekirdek Sayısı 2

----------Bellek-----------Hafıza Hızı (MHz) 800-Hafıza Tipi DDR2 SDRAM (2x2048MB)-Maks. Bellek (MB) 4096
    Maks. Bellek Açıklaması 4GB durumunda, 3GB üstünde sistem belleği bölümü işletim sistemi için kullanılabilir olmaz-Hafıza Boyutu (MB) 4096

---------Sürücüler----------Sabit Disk Kapasitesi (GB) 320-Sabit Disk Tipi Serial ATA-Sabit Disk Sürücü Hızı (rpm) 5400-Optik Sürücü Tipi Blu-ray Disc™ Combo Sürücü (okuyucu): BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM Sürücü
    Optik Sürücü Bağlantısı Dahili

• Tam olarak anlayamadım:
    x64 kuruluyken 3.2gb görüyordu. Bu yüzden x86 kurdun yine 3.2gb olarak gördü.

Eğer doğru anlamışsam x86 yani 32bit'lik Win7 kurduysan zaten 3gb görmesi normal birşey.
    Ama x64 yani 64bit'lik Win7 kurduğunda 3gb görüyorsa bir gariplik var demektir.

Yukarıda yazdığın bilgileri hangisi kuruluyken aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

1. soruna cevap evet çalışır
    2. soruna cevap evet sorunsuz ve istediğin temiz şekilde kurulur
    3. soruna cevap lisanslı windows bulunduğun yerde bilgisayarcılara sor, teknosa bimeks mediamarkt bestbuy bazı büyük kipa migros gibi alışveriş merkezlerinde ve internette bulabilirsin...

Cevabınız için teşekkürler!..

Bu arada ben de araştırmalarıma devam ettim. Windows'un web sitesinde, Windows 7'nin asgari sistem gereksinimleri için;

1) 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci
    2) 1 gigabayt (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit)
    3) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
    4) WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı

listesi yapılmış...

Benim donanımım ise;

AMD X2 Dual 4200+ 2.2 Ghz 1 MB 940p
    1 GB 800 Mhz DDR2 RAM
    160 GB 7200R 8 MB SATA2 HDD

olduğundan, ilk üç maddede sayılanları sağladığını düşünüyorum... 4. maddedeki grafik aygıtı konusunu ise hiç anlamadım... Sorun olur mu acaba?..

• aynen öylel dostum,
    x64 kuruluyken 3.2gb görüyor,sistem boşta ise tabi.
    program çalıştırdığın zaman 2400-2800 rakamlarına iniyor ..
    quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

Tam olarak anlayamadım:
    x64 kuruluyken 3.2gb görüyordu. Bu yüzden x86 kurdun yine 3.2gb olarak gördü.

Eğer doğru anlamışsam x86 yani 32bit'lik Win7 kurduysan zaten 3gb görmesi normal birşey.
    Ama x64 yani 64bit'lik Win7 kurduğunda 3gb görüyorsa bir gariplik var demektir.

Yukarıda yazdığın bilgileri hangisi kuruluyken aldın?
  • quote:

----------Bellek-----------Hafıza Hızı (MHz) 800-Hafıza Tipi DDR2 SDRAM (2x2048MB)-Maks. Bellek (MB) 4096
    Maks. Bellek Açıklaması 4GB durumunda, 3GB üstünde sistem belleği bölümü işletim sistemi için kullanılabilir olmaz-Hafıza Boyutu (MB) 4096

Böyle birşey yazmışsın. Onunla ilgili olabilir mi?
    Ya sen 64 bit diye yine 32 bit kuruyorsun, ya da sisteminde bir sorun var. Başka bir kaynaktan indirip kurmayı dene bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 8 Nisan 2011; 16:44:13 >
  • Bende öyle düşündüm.Ama net bilgim yok açıkçası bu konuda..
    x64 kurmaya gerek yok o zaman.x86 yeter...
    quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

quote:

Böyle birşey yazmışsın. Onunla ilgili olabilir mi?
    Ya sen 64 bit diye yine 32 bit kuruyorsun, ya da sisteminde bir sorun var. Başka bir kaynaktan indirip kurmayı dene bence.
  • RESİM

Anlamadığım bir nokta var, resimde geçen "Desteklenen maksimum fiziksel işlemci" kısmındaki açıklamada geçen 1 ve 2 sayıları çekirdek sayısını mı ifade etmektedir? Buna istinaden, çift çekirdekli bir işlemciye professional veya üstü bir işletim sistemi mi kurmak gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YORGUN5261

RESİM

Anlamadığım bir nokta var, resimde geçen "Desteklenen maksimum fiziksel işlemci" kısmındaki açıklamada geçen 1 ve 2 sayıları çekirdek sayısını mı ifade etmektedir? Buna istinaden, çift çekirdekli bir işlemciye professional veya üstü bir işletim sistemi mi kurmak gerekir?

sanırım 1 ve 2 işlemmci hızını ifade ediyor 1 ghz veya 2 ghz gibi.
    bu arada ben bayadır 32 bit kullanıyordum ama denemek için 64 biti kurdum gerççektende daha güzel ve hızlı neden 32 biti bırakamadım diye kızdım kendime. vede tümleşik ekran kartım var rami 3.75 görüyor normal çünkü ekran kartım kullanıyor. 4 gb görmesi için ayrı e. kartı alıp biostan kendi ekran kartını kapatmak gerek. son olarak hdd sataysa mutlaka biosda ahhci modu seçip öyle kurulmalı açılış ve pc baya hızlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Şubat 2012; 3:49:28 >

• bende 64 bit home basic var vpn 64 bitte çalışmıyor 32 bit kurmak istiyorum. 64 bit keyi ile 32 bit kurabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: osile

bende 64 bit home basic var vpn 64 bitte çalışmıyor 32 bit kurmak istiyorum. 64 bit keyi ile 32 bit kurabilirmiyim

Evet.
  • merabalar , sistemimde 64 bit win7 ultimate sp1 tr kullanıyorum 8gb ram oldugu ıcın .Flash player sorunu yaşıyorum . Videolarda takılıyor ,daha sonra internet tarayıcısı yanıt vermiyor kapatılıyor , youtube da video yatıkladıgımda ilk başta açılmıyor tarayıcının boyut ayarıyla oynarsam video karşıma geliyor,bazende shocwave flash sorunu diyip kapanıyor ,bazen ram kullanımı acayip artıyor ve windows imlecini hareket ettiremiyorum.Bu sorunları yaşıyorum mağlesef . İnternet explorer da çok yaşamıyorum bu sorunları , en çok chrome ve firefoxda yaşıyorum.

laptopumda 32 bit kurulu onda sorun yok ama ona da 64 bit kurdugumda ondada aynı sorunlarla karşılasıyorum .Denemediğim şeyde kalmadı flash player ayarlarına baktım , virus trojan taraması yaptırdım , bunun için başka win7 cd sınden format attım ,tarayıcıların değişik sürümlerini denedim ama olmadı sorunlar devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 4 Mart 2012; 14:12:56 >

• bende 2 gb ram var windows 7 32 bit mi 64 bit mi kurmalıyım?
    64 bit çok hızlı diyolar kursam değer mi bazıları kurma 32 bit yeter diyo kullananlar var mı nasıl 64 bit?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat121

bende 2 gb ram var windows 7 32 bit mi 64 bit mi kurmalıyım?
    64 bit çok hızlı diyolar kursam değer mi bazıları kurma 32 bit yeter diyo kullananlar var mı nasıl 64 bit?

şimdilik 32 bitte devam et ilerde 2 gb ram ilavesi yaparsan 64 kur gayet hızlı ama en az 4 gb ram ile 64 bit iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

merabalar , sistemimde 64 bit win7 ultimate sp1 tr kullanıyorum 8gb ram oldugu ıcın .Flash player sorunu yaşıyorum . Videolarda takılıyor ,daha sonra internet tarayıcısı yanıt vermiyor kapatılıyor , youtube da video yatıkladıgımda ilk başta açılmıyor tarayıcının boyut ayarıyla oynarsam video karşıma geliyor,bazende shocwave flash sorunu diyip kapanıyor ,bazen ram kullanımı acayip artıyor ve windows imlecini hareket ettiremiyorum.Bu sorunları yaşıyorum mağlesef . İnternet explorer da çok yaşamıyorum bu sorunları , en çok chrome ve firefoxda yaşıyorum.

laptopumda 32 bit kurulu onda sorun yok ama ona da 64 bit kurdugumda ondada aynı sorunlarla karşılasıyorum .Denemediğim şeyde kalmadı flash player ayarlarına baktım , virus trojan taraması yaptırdım , bunun için başka win7 cd sınden format attım ,tarayıcıların değişik sürümlerini denedim ama olmadı sorunlar devam ediyor.

birde ramleri 4 gb ye indirip deneyin

• 2 gb ram 64 bit ile performans alamıcağımdan 32 bit kur diyorsun bende öle düşünüyordum 32 bit kurayım o zaman sağol yardım ettiğin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

merabalar , sistemimde 64 bit win7 ultimate sp1 tr kullanıyorum 8gb ram oldugu ıcın .Flash player sorunu yaşıyorum . Videolarda takılıyor ,daha sonra internet tarayıcısı yanıt vermiyor kapatılıyor , youtube da video yatıkladıgımda ilk başta açılmıyor tarayıcının boyut ayarıyla oynarsam video karşıma geliyor,bazende shocwave flash sorunu diyip kapanıyor ,bazen ram kullanımı acayip artıyor ve windows imlecini hareket ettiremiyorum.Bu sorunları yaşıyorum mağlesef . İnternet explorer da çok yaşamıyorum bu sorunları , en çok chrome ve firefoxda yaşıyorum.

birde ramleri 4 gb ye indirip deneyin

Ramler kit , 4 gb i tek denersem sorun cikartmaz degil mi ? 8 gb oldugu icin mi bu yasaniyo ? Laptopdada ayni sorun olmustu gerci onda 2 gb ram vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.