Şimdi Ara

Windows 7 Bilmeceleri (64/32Bit Hangisi, Hangi Paket/Sürüm Diyenler) Lütfen Bir Bakın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
4
Favori
85.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stigmata_

32 bitlik vista kullanıyorum.

Diskimi böldüm ve bu bölünmüş 40Gb lık kısma C sürücüm üzerinden win7 64 bit kurmak istiyorum amma velakin;

C deki harddiskimde 64 bitlik win7 nin sutupına tıkladığımda o alanda 32 bit kullandığım için izin vermiyor yüklemeye.

Bu sorunu nasıl giderebilirim?

windows 7 cdsi içindeyken restart atıp kurulumu yapmayı denediniz mi?
    Bende vista x86 kullanıyordum, tabiki cd x64 olduğu için izin vermedi. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra kurulu için bir tuşa basın diyecek kuruluma geçeceksiniz.
    benim anladığım budur, yanlış anladıysam kusura bakmayın.
  • tesekkurler guzel arsiv
  • Bir sorum olacak. Burası doğru yer mi bilmiyorum ama sorun 32bit 64bit ile ilgili olabilir diye düşündüm.

Benim xp kullandığım zamanlarda açabildiğim exe dosyası vardı, bunu usb ile windows 7 bilgisayarıma attım, açmayı denedim. ctrl+alt+del ile task manager ı açtığımda uygulamalar bölümünde görünmüyor , ancak processes kısmında gözüküyor ve CPU kaplıyor. (49-50-51 bu aralıkta değişiyor ama hiç bir şekilde uygulama olarak göremiyorum. XP Service Pack 3 ile denedim demin, direk çalıştı. Sorunun ne olduğunu anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Uyumluluk modunda çalıştır falan demeyin hepsini denedim. Troubleshot da bir işe yaramadı ne yazıkki..
  • yt1990 o zaman tek seçenek kalıyor bu yazılımın yeni sürümüne bakacaksın, eski bazı programları win7 çalıştırmıyor...
  • Yazılımın yeni sürümü mümkün değil, çünkü application dosyası halinde kendim hazırlamıştım ve değiştirmem mümkün gözükmüyor şu an itibariyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

quote:

Diskimi böldüm ve bu bölünmüş 40Gb lık kısma C sürücüm üzerinden win7 64 bit kurmak istiyorum amma velakin;

C deki harddiskimde 64 bitlik win7 nin sutupına tıkladığımda o alanda 32 bit kullandığım için izin vermiyor yüklemeye.

windows 7 cdsi içindeyken restart atıp kurulumu yapmayı denediniz mi?
    Bende vista x86 kullanıyordum, tabiki cd x64 olduğu için izin vermedi. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra kurulu için bir tuşa basın diyecek kuruluma geçeceksiniz.
    benim anladığım budur, yanlış anladıysam kusura bakmayın.

Öneriniz doğru ve teşekkür ederim ama ben cd üzerinden değil C'deki harddiskimden kurmak istiyordum.

Yada hiç olmadı o 64x lik win7 setup dosyasını DVD'ye atıp sizin dediğiniz gibi kurulum yapmak lazım ama DVD'ye atma işlemide başlı başına bir problem

• kardeşim eline sağlık çok güzel bi rehber hazırlamışsın...

yalnız bir yanlışlığı düzeltmek isterim....işlemcinin 64 bit desteği olup olmadığını anlamak için işlemci çift çekirdekli olması lazm demişsin....ancak çift çekirdek devrinden önce amd 64 bite geçmişti..(athlon 64 serisi) şu an elimdeki am2 soket amd 3200 64 bit mesela..(tek çekirdek)

bu arada elimdeki win7 yi türkçe yapamadım bi türlü
    http://forum.shiftdelete.net/windows-7/93470-windows-7-rtm-dil-paketi-entegre-etme-sorunu.html

harfiyen yaptım herşey yolunda gitti ama boot edince yine ingilizce:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Mart 2010; 16:59:00 >

• lazer__ bu konuda daha önce e uyarıldım ancak orada da yazdığım gibi çok çok basit bir anlamda anlaşılabilsin diye yazdım. günümüzde ben 64 bit tek çekirdekli işlemci istiyorum diye fellik fellik gezinen birini görmedim ayrıca illa 64 bit uygulamaları çalıştırıcam diye içift çekirdekli işlemci alanda görmedim. basit anlamda eğer 2 veya daha çok çekirdekli ise işlemcin demekki 64 bitmiş olay budur yani
  • haklısın benimki ince ayrıntı oluyor biraz belki...sözün özü yazdıklarını baştan aşağı okudum harika derlemişsin tekrar teşekkürler...

ben şu an vista kullanıyorum batman oyununda kasmayan makina (xp) kasıyor ve oynanmıyor...üstelik vistanın tüm güncelleştirmelerini yükledim sp2+ sonradan çıkan tüm yamalar...

yazık ki sağlam olsa da performans anlamında istenileni veremiyor

(sistem 2gb ddr2 800 ,hd3850,amd 2.0 ghz )

AIK diye otomatik kurulm setini indirmiştim vista için ancak uğraşmaya değmicek anlaşılan...yazık o emeğe...

windows 7 için AIK olayını anlatan bi rehber hazırlarsan çok makbule geçer : )
  •  Windows 7 Bilmeceleri (64/32Bit Hangisi, Hangi Paket/Sürüm Diyenler) Lütfen Bir Bakın

Diablo: Klasik oyun artık Windows 7 altında da çalışıyor.

Windows 7 şüphesiz çok iyi bir işletim sistemi; ama onu iyi yapan yeniliklerin birçoğunun kaçınılmaz bir maliyeti var: Örneğin eski oyunlar gibi Windows XP için optimize edilmiş bazı uygulamalar yeni Windows altında çalışmayabiliyor. Bu da, özellikle eski oyunların hayranları için büyük bir hayal jırıklığı anlamına geliyor. Ama bu hayal kırıklığı nihayet sona eriyor: Yayınlanan yeni bir Windows güncellemesi bu konuda oyunculara ilaç gibi gelecek. KB976264 isimli uyumluluk güncelleştirmesi dünden bu yana otomatik güncelleştirmeler üzerinden dağıtılıyor ve Microsoft'a göre başka oyunların yanında Warcraft III, Diablo, Tony Hawks Pro Skater 4, Age of Empires III ve Sid Meier's Pirates! gibi popüler başlıklara da ikinci baharlarını yaşatacak.

Windows 7 Bilmeceleri (64/32Bit Hangisi, Hangi Paket/Sürüm Diyenler) Lütfen Bir Bakın

Bahsi geçen programların birkaçı geçen süre zarfında geliştirici firmaları tarafından uygun yamalar ile beslenerek zaten Windows 7'ye hazır hale gelmişti; ama resmi güncelleme ile artık çok daha fazla eski program ve oyun hiçbir ek ayara gerek kalmadan Windows 7 altında çalışabilecek. Yani, özellikle oyunseverlerin, artık Windows 7'ye geçmemek için bir bahaneleri kalmamış oluyor.Microsoft'un dünden beri sunduğu diğer güncelleştirmeler Windows Media Center'daki bazı sorunları gideriyor, kızılötesi arabirimlerle olan sorunları düzeltiyor ve Internet Explorer'daki bir güvenlik açığını kapatıyor. Tüm bu takvim dışı güncellemelere, otomatik güncelleştirmeler aracılığıyla ulaşabilirsiniz...

CHIP ONLINE HABER LİNKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 1 Mart 2010; 19:21:24 >

• Arkadaşlar yeni W 7 64 bit yükledim başlangıçta 1 gb a yakın ram yiyor bu normal mi?
  • evet bende de o kadar yiyor normal bence
  • farklı bir konu açmamak için buraya yazacağım bilmiyorum yeri mi..

w7 64 bit i yeni kurdum ve acemisiyim bu windowsun.. imaj almak istiyorum w7 nin kendi yedekleme programı çok kötü, hiç sıkıştırmıyor ve hdd ye sığmıyor garip birşey..

Kullanımı kolay bu işletim sistemi için bir imaj programı önerebilecek misiniz?

@soulcubee Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 3 Mart 2010; 22:43:56 >
  • acronis iyidir ana konu var win7 ile alakalı oraya sorsan daha iyi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

acronis iyidir ana konu var win7 ile alakalı oraya sorsan daha iyi ama

tmm ana konuya açim hemen :) Teşekkür ederim ;)
  • Yazının başında Windows 7 Starter edition için 3 uygulamadan fazlası açlışmaz yazılmış. Anca k bu doğru değil Microsoft bu uygulamayı kaldırmış. Artık istediğimiz kadar uygulama çalıştırabileceğiz, elbette 1 Gb ram ne kadar izin verirse.
  • 64bit 1gb ram başlangıç da yiyorsa benim laptop 2 gb kasarmı ????????32 bit lik yüklesem ne olur deneyen yada bilgisi olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psone -- 27 Nisan 2010; 17:17:23 >
  • quote:

önce: hangi sürümü kullanmak istiyorsak o sürümün "bios"dan ayarını yapmamız lazım "32"Bit veya "64"Bit olarak hangisini ayarlarsak sadece o sürümü seçip yükleyebiliyoruz. iki değişik sürümü aynı anda kullanamıyoruz. mesela ben pardus'u 32 bit win7 yi 64bit kuramıyorum. bios ayarlarından seçtiğim sistem hangisi ise "o" sisteme göre işletim sistemi kurmalıyım. yani iki sistemde "32"bit veya "64"bit hangisini tercih edecek olursak iki kuraracağımız sistemde aynı sürüm olmalıdır. aksi yönde olan kuruluma sistem engel oluyor. yanılıyorsam üstadlarım düzeltsinler... bende hem win7 32bit hem pardus2009.2 / 32bit kurulu elimde win7 64bit var. virtual pcde win7-64biti kontrol edebilirmiyim sanal olarak çalıştırabilirmiyim? diye düşünüyorum. öğrendimki virual konusundada ayrı ayrı ayarlar var. neyse bende daha sağlık olması açısından pc me win7-x64 ve pardus2011-Beta x64 (64 bit) kurdum. her iki sistemde sorunsuz ve gayet performanslı... evet hangi sürümü kullanmaya kararlıysak diğer sistemimizde aynı sürümden olmaısı gerektiğini öğrendim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xAli05 -- 4 Kasım 2010; 14:00:02 >

• bayadır böyle bir konu arıyordum çünkü kafam karışıktı 64 bit mi 32 bit mi diye
    teşekkürler sayenizde karışıklık gitti win7 ultumate çok güzel
    tek sorun biraz eski yazıcılar çalışmıyor çalışsada kendi arayüzlerini kullanamıyor,
    lexmark x1190 gibi tekrar teşekkürler
  • İşlemci : Intel core2duo e7600@3,06 ghz
    Anakart : Gigabyte P43-ES3G
    Ram : 2 x 2gb Corsair xms2 ddr2 1066 mhz
    HDD : Western Digital 500gb 32mb Sata
    Ekran Kartı : His ATI Radeon HD 4870 1gb 256 bit
    Kasa + Güç kaynağı : Feel Hurricane II + üstündeki 550 watt

bu sisteme göre hangi win7 sistemi kurmalıyım 64bit te daha performanslı olacaktır anladığım kadarıyla
    şu anda 32bit ultimate kullanıyorum oyun ve download için kullanıyorum sistemi
    build 7601 ya da başka bişey olması ne manaya geliyo önemli olan ne?

öneriniz nedir?

teşekkürler bilgilendirme için emeğinize sağlık kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.