Şimdi Ara

Windows 7'de kısıtlama yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
13.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7'de kullanıcını ayarlarını kısıtlamak istiyorum.

Tüm erişimler kısıtlanacak. Sadece Internet Explorer kullanıma açık kalacak. Bunun haricinde windows kısayol tuşları, F1 yardım menüsü, başlat menüsündeki tüm öğeler, arama, bilgisayarım vs. herşey görünmez olacak ve kullanıcı Explorer dışında hiçbir uygulamayı kullanamayacak. Bununla birlikte, Explorer içindeki yardım menüsü ve ayarlar da kapalı olacak. Sadece internette sörf yapabilecek.

Bunun için küçük bir araştırma yaptım. Regedit ayarlarından bazı şeyleri kapatabiliyorum. Ek olarak Magic Tweak adlı bir program ile herşeyi kapatabiliyorum. Ancak, başlat menüsündeki Search ne yaparsam yapayım aktif kalıyor.

Bunun için kısıtlama yapabileceğim, benim istediklerimi yapabilecek Magic Tweak dışında başka alternatif bir program var mıdır? Ya da Windows içerisinden başka ne ayarlar yaparak sadece IE kullanımını açık bırakabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardayilmazer -- 16 Kasım 2009; 15:23:24 >

• Kimse yardımcı olmadı ama ben tam istediğim gibi bir program bulabildim.

tşkler..
  • O programı paylaşsanda bizde aradığımızı bulsak dimi
  • enterprise veya ultimate ise gerek grup ilkesinden gerekse yerel güvenlik ilkesinden çeşitli kısıtlamalar yapılabilir ha diğer sürümlerse bunların registry kayıtları kullanılarak yapılabilir zaten tweak programlarıda bunu yapar grup ilkesine bakın özellikle
  • bunu yapmak yerine google chrome os kurabilirsin.
  • Konunun üzerinden çok zaman geçmiş, bazı nedenlerden dolayı foruma girip takip etme imkanım olmadı. Özür dilerim.

Programın adı Kiosk. İnternet Kiosk Pro. Nette bulamazsanız yilmazer.arda@gmail.com mail adresim. Bana burdan ulaşın. Size mail olarak gönderebilirim.
  • Windows 7′ nin bunları engellemek için olanak sağlayan yeni özelliktir. AppLocker ile diğer kullanıcıların bazı uygulamaları kullanmasınını kısıtlayabilirsiniz..
    AppLocker erişmek için Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisini kullanmamız gerekecek. Bunun Başlat düğmesini tıkla programları ve dosyaları ara bölümüne gpedit.msc yazıp Enter basın…
    Aşağıdaki adımları takip edin.
    Yerel Bilgisayar İlkesi | Bilgisayar Yapılandırması | Windows Ayarları | Güvenlik Ayarları | Uygulama Denetim İlkeleri | AppLocker ( AppLocker Uygulamalar için erişim denetimi sağlar )
    Şimdi uygulamalar için genel kontrolleri göreceksiniz.
    AppLocker Kural Zorlamasını yapılandırmak için gerekli ayarın yapılması için sağ bölümden Kural zorlamasını yapılandır tıklayın.
    Zorlama Sekmesinde Yürütülecek Kurallar sekmesinde Yapılandırıldı işaretleyip açılır menüden Kuralları zorla seçin..
    Bu ayarlardan sonra örnek bir uygulama yapalım..
    Yine sağ bölümden Genel Bakışlar bölümünden Yürütebilir Kurallar’ ı tıklayın.
    Sağ tıkla ve Yeni Kural Oluştur seçin..
    Kullanılacak eylemi ve bu kuralın uygulanması gereken kullanıcıyı veya gurubu seçin.. İzin verme eylemi için Reddet seçin..
    Kullanıcı veya grup için Seç.. Kullanarak gerekli kullanıcı ve grupları seçin.
    3 Farklı kural oluşturmak için seçenek bulunuyor. Biz bu örnekte Yol kuralını oluşturacağız..
    Yayıncı : Kural oluşturmak istediğiniz uygulama yazılım yayımcısı tarafundan imzalandıysa bu seçeneği seçin..
    Yol : Belirli bir dosya veya klasör yolu için kural oluşturun. Klasör seçerseniz klasördeki tüm dosyalar kuraldan etkilenir.
    Dosya karması : İzalanmamış bir uygulama için kural oluşturmak istiyorsanız bu seçeneği seçin..
    Kuralın uygulanmasını istediğini klasörü seçmek için Klasörlere Gözat… tıklayın.
    Uygulaman kurala bir isim ve açıklama yazarak birden fazla yasaklama yaptığınızda bir karışıklığa yol açmamış olursunuz.. Oluştur basarak kural oluşturma işlemini sonlandırın…
    Microsoft Games dizinine erişim yasaklandığı gösteren kuralları görüyorsunuz..
    Kuralların üzerini sağ tıkladığınızda izinler ve klasör ayarlarında gerekli değişikliği yapabilirsiniz.
    Yapılan bu ayarların aktif olması için Hizmetler bölümünden Uygulama Kimliği başlatmanız gerekiyor.
    Başlangıç Türünü Otomatik yapın ve servisin çalışması için Başlat’ ı tıklayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.