Şimdi Ara

Wİndows 7 için acer empowering technology programları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
32.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anladım..ya ben 2 yıldır falan vista home premium kullandım bende öyle sistemde bi yavaşlama kasma kararsızlık vs pek yaşamadım..ilk başlarda donanımlarla uyumsuzdu bende çok uğraştım onunla ama sp2 var artık hiçbi sorunu kalmadı..ki bence o karalayanların biçoğu 1 gb ram ve orta düzey bi sistem konfigürasyonu ile denediler vistayı o nedenle memnun kalmamış olaiblirler..benim home pre olan notebookum amdturion x2 2hz+2gb ram 128 mb paylaşımsız ekran kartı vardı nvidianın ama dediğim gibi çok memnunum halada duruo yanımda..şimdi kullandığım diğer sistemimede ultimate yükledim ki buda vistanın en üst sürümü sonuçta win7 yi çok aratmaycağını tahmin ediyorum..ama tabiki ileride bizde ayak uydurup win7 ye geçeçeğiz..şu anda milletin topyekün win7 ye geçmesi çok şaşırtıyor beni..acaba bu meraktanmı yoksa gerçekten çok aman aman bir performans artışımı var(ki ne kadar olabilir) yada görselliğimi çok güzel vs. vs. bunu zamanla göreceğiz ama bence vistada pabucu dama atılacak kadar eskimedi ve hiç fena değil..ben 2 yıl önce ilk vistayla kullanmaya başladığımda amdli olan notebookumu millet kıyameti kopardı yok vistayla olacak iş değil yok kasıyor yok cart yok curt xp şöyle iyi böyle iyi geç görürsün...tamam dedim anasını satayım xp kurdum..bikaç gün kullandım baktımki millet xpye alışık olduğu için lafsalatasndan başka bişe yapmamış..hoş laptopun konfigürasyonu belli sonuçta kanatlanıp uçaçak hali yoktuya??şimdi aynı benzer durum win7 de yapılıyor kaç kişinin bana win7 kur dediğini sayamadım forumda:D ama geçmişteki tecrübemden tahmin ettiğim kadarıyla bundada öyle çok bi fark olacağını sanmıyorum yada bana öyle geliyor..ha şöyle olmuş olabilir:""win7 basitleştirildiği için vistaya oranla,insanlar kullanım kolaylığı nedeniyle bi performans artışı olduğunu sanmış olabilir"" buda bi öngörü benim acımdan.
    ama herşey biryana zaman gösterecek herşeyi belkide yanılıyorumdur gerçekten ucuyordur makinalar:)
    forumda bu konuyla alakalı bi bilgilendirme başlığı açmayı düşünüyorum herkes win7 deneyimlerini vs yazsın bakalım ordan biraz daha fikir sahibi oluruz.ne dersiniz?

• Açtığınız konuya birşeyler yazdım.
    Yalnız neden empowering yazılımlarını istiyorsunuz anlamadım. Bunların hepsi isteğe bağlı programcıklar.
    Cihaza artı özellikler kazandırmıyorlarki. Hiçbirini kullanma ihtiyacı duymadım ne xp'de ne win7'de... Tam tersi cihazı kastırıyorlar.
    Sizin özellikle kullandığınız bir tanesi var mı?

Acer Empowering Technology
    Acer eDataSecurity Management
    Acer eLock Management
    Acer eNet Management
    Acer ePerformance Management
    Acer ePower Management
    Acer ePresentation Management
    Acer eSettings Management
    Acer GridVista
    Acer Arcade
    Acer eRecovery*

*: Acer Aspire 5600 için Acer eRecovery yazılımını hiçbir yerde bulamadım ayrı olarak. Belki bulan vardır. win7'ye geçmeden önce cd'lere recovery yapmak lazım mutlaka Acer e-recovery'i kullanarak. Önceki işletim sistemine dönmek istediğinizde gerekecektir bu cdler. win7'yi kurarken bilerek veya bilmeyerek HDD'deki gizli recovery partition'ı silebilirsiniz çünkü. Acer e-recovery programı da ancak recovery cd'leri ile recovery yaptığınızda geri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 20 Kasım 2009; 21:35:46 >

• okudum yazdıklarınızı gerçekten güzeldi incelemeler...empowering yazılımlarına gelince özellikle işime yarayan e audio var aslında ama yinede bilgisayarın üzerindeki herhangi bi tuşun çalışmadığını bilmek hoşuma gitmiyor.bu konuda takıntılıyım galiba biraz herşey çalışır halde olsun istiyorum:D
    e recovery olayıda ilginç ben formattan sonra herşeyi yükledim ama e recoveryi yüklerken bi hata verdi yükleyemedim bikaçdefa denememe rağmen...acaba recovery bölümünü
    formattayken sildimde farkında olmadan o yüzdenmi hata veriyordur yüklemede?yada niye hata veriyor
  • yönetten disk yönetiminden gizli bölüm duruyor mu bakabilirsiniz.
    Bu arada empowering yazılımları tuşlarla ilgili değil sizin de bildiniz gibi. Bunları yüklemeseniz de tuşlarınızın hepsi çalışır. Bir şartla o da:
    Tuşlarla ilgili olan Launch Manager. Mesela bende sağ üstte 4 tane kısa yol tuşu var onların çalışmasını sağlıyor.
    Win 7 bu dört tuş haricinde FN tuşlarının hepsini kendi tanıdı. Sizde bu kısa yol tuşları yoksa bırakın empowering yazılımlarını Launch Manager'ı bile yüklemenize gerek yok.

Ama empowering yazılımlarını seviyor ve kullanmak istiyorsanız onu bilemem.
  • windows 7 pro 64bit de crystal eye cam i kullanabilen var mı? varsa nasıl kullanıyor?
  • biliyorum launch manager ile çalıştığını ama 5.1 ses sistemi kullanıyorum ben onun içinde e audio kullanıyorum ayarlar için..zaten empoweringlerden 4 tane kurulu hepsini yüklemedim gerekmiyor diğerleri..
    yönetten disk yönetimine bakılır yazmışsınızda
    yöneti buldum ama tam anlayamadım olup biteni ekran görüntüsü koydum sizde bi bakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 20 Kasım 2009; 22:01:54 >
  • Şu acer ePower sarja katkısı oluyor diye biliyorum ama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

http://forum.donanimhaber.com/m_35904184/mpage_1/key_//tm.htm#35904184

neden win7 kuruyorsunuz?

Win 7 ile ilgili bayağı bir tereddüt oluşmuş sanırım.

12 Kasım'da Microsoft'un SwissHotelde Lansmanı vardı. Windows 7 , Server 2008 R2 , Exchange 2010, System Center 2010 gibi ürünlerini tanıttlılar.

Biraz size orda anlatılan windows 7 ile ilgili bazı şeyleri burada paylaşıyım.

Windows 7 , selefi windows vista üzerine kurulu bir işletim sistemidir. Bunun örneğini bir önceki windows işletim sistemlerindede görmüştük bildiğiniz gibi. Açıkçası vista da microsoft hatalarını görmüş ve farkında tam olarak orda sşlemeselerde vista nın kötü olduğunu kendileri de ima eder gibi oldu aynı windows me deki gibi.
    Windows 7 nin en büyük hedef kitlesi yani microsoft un amacı son kullanıcıyı yormadan ve fazla bir bilgisinin olmasına gerek kalmadan insanların basit olarak kullanabilecekeri bir işletim sistemi vermekti vede başarmışlar gibi gözüküyor vistaya nazaran başarmışlar.
    windows vista'da ğrneğin her açtığınız explorer penceresi belli bir bellek kullanımına işaret ediyordu. mesela bir pencere 3 mb ise iki pencere açılınca 5 mb ve artıkça artan bir bellek kulanımı vardı. Win 7 de bunu sabit tutmuşlar 1 pencerede açılsa 50 pencerede açılsa kullanılan bellek miktarı aynı idi.
    win 7 nin en çok iddalı olduğu bir konu ise multi-tuch özelliğiydi. Tabi bir çoğumuzu şimdilik ilgilendirmiyecek bir özellik. Sadece Hp de şu anda bu özelliği destekleyen bir monitör mevcut.
    Windows 7 nin vistaya göre %20 daha fazla pil ömrü olduğunuda belirttiler yaptıkları sunumda.
    Vistada geriye doğru uyumluluk sorunu vardı ki bir çok kişi bu sorundan dolayı bazı programlarını kullanamıştır hatta driver bile bulunamamıştır. Windows 7 ni geriye doğru tam uyumlu olarak çalışır ve driver konusunda ise kendi içersinde 20.000 driver bulunmaktadır eğer kendi içersinde driver ı bulamazsa microsoftun serverında +90.000 adet driver dan destek aldığı söylenmekte. (çalıştıramadığınız programların üstüne sağ tıklayıp uyumluluk sorunlarını gider dedikten sonra hangi işletim sisteminde alıştığını söyledikten sonra çalıştırabilirsiniz ben bir öok proogramı bunun sayesinde rahatlıkla alıştırıyorum 64-bit olmasına rağmen işletim sistemim)
    Professiyonel ve Ultimate (Enterprise da dahil) Xp mode uygulaması eğer işlemcinizde vt özelliği var ise 2 gb raminizde mevcut ise sanal xp çalıştırabilirsiniz. Bunu büyük ölçüde kurumsala daha iyi satabilmek için yapıldığını soyleyebilirim. Son kullanıcıların çok kullanıcağını pek zannetmiyorum.

İsteyen olursa Windows 7 ile ilgili elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

biliyorum launch manager ile çalıştığını ama 5.1 ses sistemi kullanıyorum ben onun içinde e audio kullanıyorum ayarlar için..zaten empoweringlerden 4 tane kurulu hepsini yüklemedim gerekmiyor diğerleri..
    yönetten disk yönetimine bakılır yazmışsınızda
    yöneti buldum ama tam anlayamadım olup biteni ekran görüntüsü koydum sizde bi bakın..

Gizli bölüm duruyor. Eisa yapılandırması yazan bölüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Şu acer ePower sarja katkısı oluyor diye biliyorum ama ?

Xp'de evet. Ama Vista ve windows7'de çok bir etkisi yok. Vista ve win7'nin güç özellikleri ile detaylı ayarlanabilir güç profilleri bu işi yapıyor.
  • sofokles gizli bölüm duruyor ama dikkat ettinmi kapasitede 13 gb boş alanda 13 gb yani tamamı boş anlamına gelmiyormu bu?
  • quote:

sofokles gizli bölüm duruyor ama dikkat ettinmi kapasitede 13 gb boş alanda 13 gb yani tamamı boş anlamına gelmiyormu bu?

O gizli bolumde sizin vista imajınız mevcuttur. Farklı bir dosya sistemi olduğu için windows orayı boş görmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foxwoods

quote:

sofokles gizli bölüm duruyor ama dikkat ettinmi kapasitede 13 gb boş alanda 13 gb yani tamamı boş anlamına gelmiyormu bu?

O gizli bolumde sizin vista imajınız mevcuttur. Farklı bir dosya sistemi olduğu için windows orayı boş görmektedir.

teşekkürler bende silindi zannetmiştim..
  • silinseydi dosya sistemi raw formatına donerdi. (Raw: Biçimlendirilmemiş ham disk)
  • quote:

silinseydi dosya sistemi raw formatına donerdi. (Raw: Biçimlendirilmemiş ham disk)

ya zaten format atarken win soruyorya nereye kurulsun sistem diye o ekranda sadece c ve d görünüyor o gizli bölüm çıkmıyor..ama ben düşündüm acaba dedim hani c yi silip kurdum ya o gizli bölüm c demiydide silinmiş olabilirmı? ama ayrı bi yerdeymiş allahtan..yani onu formatlerken silmek zor.heralde yanlışlıkla silmesin kullanıcılar diye görünmez yapmışlar..
  • Format atarken o bölüm gözükür. Aslında orası gizli değil Windows o dosya sistemine harf atayamadığı için o bölümü sadece yönette görebilirsiniz. Yönette gördüğünüz c,d ve eisa bolumunu format atarkende gorursunuz!
  • quote:

Format atarken o bölüm gözükür. Aslında orası gizli değil Windows o dosya sistemine harf atayamadığı için o bölümü sadece yönette görebilirsiniz. Yönette gördüğünüz c,d ve eisa bolumunu format atarkende gorursunuz!

@GeCCCe
    foxwoods gizli bölümle ilgili gerekli açıklamaları yapmış zaten :)
    win7 kurarken disk seçme kısmında gelişmiş disk seçeneklerine girerseniz dikkat edin orda da görülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: sofokles2000

quote:

vista için olanlar varda anlamadım tam vista için olan empowering yazılımlarımı çalıştı win7de?

Evet. Vista için olan empowering yazılımları win7'de çalıştı Aspire 5600 modelinde.
    Sağ tık yönetici olarak çalıştır dedim. Uyumluluk moduna dokunmadım. Sorun olsaydı Vista uyumluluk modunda çalıştır diyecektim ama gerek kalmadı.

Kısa yol tuşu çalışıyor mu ? 6930 g hani sağ üstte Virtual Surround Sound un yanında ki e harfi olan kısa yol ?
  • Bende 5600 var. Önceki win7 kurulumda launch manager yükleyince üzerinde e olan tuş çalışıyordu. Şu anki kurulumda launch manager'ı yüklemedim kullanmadığım için.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.