Şimdi Ara

Windows 7 Kilit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorum şu; Windows'un ben boşta bıraktığımda 10 dakika içerisinde ekranı kapatması ve ben geldiğimde de şifre sormasını istiyorum. Tabii Windows'un oturum kapatma özelliğini istemiyorum çünkü oturum kapanınca arka planda çalışan uygulamalar devre dışı kalıyor bildiğim kadarıyla. Benim istediğim daha çok akıllı telefonlarda ki gibi arka plan uygulamalarının devam etmesi ve ben geldiğimde de şifre sorması. Biraz araştırdım ama istediğim programı bulamadım var mı sizin bildiğiniz?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pwasp -- 13 Nisan 2014; 19:56:30 >

• Biraz daha araştırdım ve buldum. İsteyen arkadaşlar için programların isimleri;

ScreenBlur ve Eusing Maze Lock.

İkisi de çok hoş programlar. Eusing Maze Lock, akıllı telefonlarda ki gibi desen kilidi belirlemenize izin veriyor ve programda arka plan değiştirebiliyorsunuz. Ama ben ScreenBlur'u kullanıyorum daha çok hoşuma gitti. Tam olarak benim istediğim gibi. Arka plan da çalışan uygulamaları da kapatmıyor ikisi de. Kullanacak arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden
  • Merhaba;

Bunun için ekstra program kullanmanıza gerek yok ki. Kullanıcınıza şifre koyun ve ekran koruyucunuzu 10 dakikaya ayarlayın. Ekran koruyucunun olduğu bölümde açılışta parola sorsunu işaretleyin. Hepsi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba;

Bunun için ekstra program kullanmanıza gerek yok ki. Kullanıcınıza şifre koyun ve ekran koruyucunuzu 10 dakikaya ayarlayın. Ekran koruyucunun olduğu bölümde açılışta parola sorsunu işaretleyin. Hepsi bu.

Merhabalar;

Benim istediğim onun gibi bir şey değildi işte. Sizin dediğiniz şekilde oturum kapanıyor ve arka planda olan işlemlerin hepsi askıya alınıyor diye biliyorum ben. Uyku modunu tamamen kapattım, 10 dakika sonra program aktif oluyor ondan 5 dakika sonra da ekran kararıyor. Çok daha kullanışlı bir program bence.
  • pwasp kullanıcısına yanıt
    Uyku modu? Programin askiya alinması? Sanırım siz kavramları tamamen karıştırmışsınız. Ekran koruyucu tam olarak dediğiniz işlemleri yapar. Oturum filan kapatmaz. Arka planda bütün uygulamalarınız çalışmaya devam eder. Sadece ekranda gösterilmez. Açmaya çalıştığınızda da sadece ekran açılır. Uyku modunu ise zaten devre dışı bırakmanız gerekir.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Peki ben açmaya çalıştığımda da şifre soruyor mu?
  • Elbette ki sifre soruyor. Ekran koruyucunun amacı oturum kapatmak değil. Sadece ekranı meraklı gözlerden uzak tutmak. Çok basit bir şekilde ekran koruyucusu ile koruyabildiğiniz gibi Windows + L tuşu ile de oturum açma ekranı çıkartırsınız. Ancak bu oturumunuzu kapatmaz sadece oturumunuzu kilitler arka plandaki uygulamalar aynen çalışmaya devam eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Hmmm peki teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
  • pwasp kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.