Benim linux işletim sistemi var ama windows 7 yapmak istiyorum. Direkt cd yi takıp kursam olurmu? Linux silinirmi? yada cd yi takıp boot menüsünemi giricem ordan biçimlendiricem mi? Eğer öyleyse linux ta boot menüsüne nasıl girmem gerekiyor? Yardım edermisiniz lütfen
öncelikte w7 cd si lazım. Cd takın yeniden başlatıp delet tuşu ıle biosa girin orada boot bölümündn cd sürücüsünü 1.sıraya alın. F10 la kaydedip cıkın başlarken 1tuşa basın diyecek basarak formata başlayın. Disklerin oldu bölüme gelince linux kurulu oldu yeri bicimlendırip w7 kurun. Disk boyutlarını aklnzda tutarsanız iyi olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bilgisayarınız win 7 kaldıracak donanıma sahip ise arkadaşın anlattığı yoldan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
Linux silinmemesi için diskte yeni bölüm oluşturmanız veya yedek almanız gerekir, silinmesi problem değilse biçimlendirin gitsin :)
quote:
Orijinalden alıntı: KEREM04283
öncelikte w7 cd si lazım. Cd takın yeniden başlatıp delet tuşu ıle biosa girin orada boot bölümündn cd sürücüsünü 1.sıraya alın. F10 la kaydedip cıkın başlarken 1tuşa basın diyecek basarak formata başlayın. Disklerin oldu bölüme gelince linux kurulu oldu yeri bicimlendırip w7 kurun. Disk boyutlarını aklnzda tutarsanız iyi olur
Teşekkürler silip kurdum sayende...
önemli değil. W7 ilk defa kulanıyorsan güncellestirmeleri kapalı tut. Birde her seferinde oyun yada program kurarkan vs. yônetici izni ister. Bunu görmek istemezsen kullanıcı hesabı dan kul. Hesap denetimine gir oradaki ibreyi en aşağı cek. Yeniden baslat