Şimdi Ara

Windows 7 Kurulum Ekranında Klavye ve Fare Çalışmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
34.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni anakart ve işlemci aldım.özellikler aşağıda

İşlemci : IntEl Core i5-3470 CPU @ 3.20 GHz
    Anakart : Asus P8H77 V-LE

İlk aldığım gün, windows 7 dvd'si ile bilgisayarıma sorunsuz olarak kurulum yaptım.Arada 3 gün geçti ve Dahili Harddisk(1 TB) aldım ve anakartımın 2.Sata girişine taktım.Bilgisayarım sorunsuz olarak gördü.Eski harddiskimden verilerimi yenisine taşıdım ve yeni harddiske win7 kurulum yapmak için yine aynı Win7 dvd si ile format atmak istedim."Ön yükleme için bir tuşa basın" yazısı geldi ve herhangi bir tuşa basarak kurulum ekranına eriştim.
    Ama Dil seçimi ekranı geldiği anda Klavye ve mouse çalışmaz hale geliyor.fare imleci bile kayboluyor.Haliyle kuruluma geçemiyorum.

aşağıdakilerin hepsini denedim ama hala sorunu çözemedim:

Bios ekranından; Keybord support , usb support ayarları "enable" olarak seçili.
    1.HDD olarak eski hdd'yi gösterdim.
    Disket ayarlarını "disable" yaptım.

Nette birkaç yerde harddiskin; IDE, AHCI, RAID ayarlarıyla ilgili birşeyler yazılmış ama ben tam anlayamadım.Bununla ilgilisi olabilir.
    Ayrıca söylemeyi unuttum, yeni Fare aldım.ilk defa kullanıyorum şuan.eski farem usb girişli değildi(yeşil başlıklı yuvarlak girişli).yeni fare usb girişli.Belki bununla da ilgili olabilir.

Uzman arkadaşlardan yardım bekleniyor.Şimdiden teşekkürler

• Usb klavyede sorun oluyor. Bende de olmuştu. Yuvarlak uçlu klavye kullan bide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ide ahci yada raid şeklinde yüklenmesi ile ilgili bir problem değildir çünkü zaten direkt native ide olarak yada ide olarak yükleyecektir ve bu sonradan daha verimli olan ahci ye çevrilebilir ;
    7.enpedi.com
    AHCI :Windows 7'de Kurulumdan Sonra Etkinleştirmek
    http://7.enpedi.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html

usb fare yada klavye kullanmanızda sorun değil. sonuçta kurulan win 7.

yeni hdd yi birinci hdd olarak göstererek kurulum yapmayı denediniz mi ?

• Bu sorunu ben de yaşamıştım, arkadaşımdan eski girişli klavye kullanıp sistemi kurmuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessePinkman

Bu sorunu ben de yaşamıştım, arkadaşımdan eski girişli klavye kullanıp sistemi kurmuştum.

bu da iyi fikir şayet usb klavye için ; usb den ps 2 ye dönüştürücü bir aparat varsa oda iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 17 Ekim 2012; 19:33:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

quote:

Orijinalden alıntı: JessePinkman

Bu sorunu ben de yaşamıştım, arkadaşımdan eski girişli klavye kullanıp sistemi kurmuştum.

bu da iyi fikir şayet usb klavye için ; usb den ps 2 ye dönüştürücü bir aparat varsa oda iş görür.

Açıkcası aparat ile olur mu bilmiyorum fakat kesin çözüm eski tarz klavyeler.
  • merhaba oluyor ; dün benim de bios ekranına gelmeden usb klavye ve fare devre dışı kaldi ama usb den ps2 ye çeviren aparatı takıp anakarttaki ps2 bağlantısına bağlayınca klavye işlevsel hale geldi ve bios değişikliğini yapabildim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunumu hallettim arkadaşlar.Hepinize teşekkürler.

Çözüm dediğiniz gibi eski girişli(yuvarlak) fare yada klavye kullanmakta.Bana sorarsanız bu bir çözüm değil anakartın eksikliğidir.Aynı anakartın biosuna girdiğimizde takır takır çalışan usb klavye,mouse; windows açılınca devreden çıkıyor ama eski giriş klavye veya mouse yinede çalışıyor.Bunun nedenini de anladım.o da Usb 3.0 desteği. Anakart cd'nizin içerisindeki USB 3.0 driver'ını kurduğunuzda usb girişleri çalışmaya başlıyor.

ama işin garip yanı da var.daha 1 hafta önce eski harddiskime win7 32 bit kurduğumda bu klavye,mouse sıkıntısını yaşamamıştım.şimdi win7 64 bit kurdum,klavye ve mouse devredışı oldu.usb 3.0 driver kurunca düzeldi tabi.

şimdi ne olacak peki? diyelim ki işletim sistemi çöktü, anakart cd'si de kırıldı.kurulumdan sonra ethernet kartını da otomatik algılamıyor bu anakart(meret). ben sağda solda anakart driver'ı için mi koşuşturacam klavye ve mouse algılatacağım diye?

fikri olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceylankral -- 17 Ekim 2012; 20:28:19 >

• dün bende bu 64 bitte usb 3.0 sürücü yükleme sorununu aynen yaşadım size tavsiyem alttaki linkten işinize yarar tüm driverları indirip bir yere kaydetmeniz en kolay çözüm yolu bu.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H77V_LE/#download
  • Konuyu hortlatıyorum arkadaşlar kusura bakmayın ancak bende aynı dertten müzdaribim. W10 nun içinden format attım pc ye. Giriş ekranında takıldı mouse ve klavye çalışmıyor işin kötüsü w7 den w10 a ücretsiz geçiş yapmıştım şimdi w10 paralı oldu. İkinci kötü haberim ise pc de iğne uçlu giriş yok sadece normal usb girişi var. Bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim?

• Konu eski ama yazmak gerekiyor kusura bakmayın.

@muaz1 Ben bilgisayar teknisyeniyim çeşitli işletim sistemlerim mevcuttur. Windows içinden format atmayın dvd/cd veya usb yi takınca bilgisayarı yeniden başlatıp bunlarla önyükleme yapın, diskten değil 1, 2 Format için kullanacağınız işletim sistemi orjinal veya gerçekten orjinalden yapılmış oynanmamış ve kurcalanmamış olması gerekiyor, format işlemine başlarken veya güvenli mod veya onarma işleminde de usb fare ve klavye görmeyebiliyor işlem yapamıyorsunuz bu sorunu ben şimdi yaşadım eski klavyelerim farem de var çeşitli girişleri ve çeşitli klavye ve fareleri denedim hatta bios tan bunların etkin veya etkin değil şeklinde defalarca denedim, bu yüzden kullanılacak işletim sistemi çok önemli.
  • Bilgisayari formatladim kurulum ekraninda klavye fare çalişmiyor uardımcı olurmusunuz lütfen.

Windows 7 Kurulum Ekranında Klavye ve Fare Çalışmıyor?

• bazı konular kapanmıyor. ses probleminden dolayı bi de windows 7 yükleyim dedim ve giriş ekranında hiçbir portta klavye mouse çalışmıyor. daha ilginci bios ekranında hem klavye hem mouse kullanabiliyorum ama win 7 install ekranında kilitlendim kaldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.