Şimdi Ara

Windows 7 kurulum hatası (boş yer yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, iki gündür windows 7 kurmya çalışıyordum. iki hardiskim var önce birine daha sonra diğerine win7 kurmuştum daha sonra bazı partition programlarıyla hardisklerin kendi içindeki bölümleri birleştirme veya format atma gibi uygulamalar yaptım. Bunlarla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama şimdi iki hardiskimede win7 yi kuramıyorum aşağıdaki hatayı veriyor:

"Gereken miktarda boş alan olmadığından kurulum varolan sistem bölümünü kullanamıyor."

hardiskimde 80GB boş alan var. hiç bir çözüm bulamadım. bu arada xp kurabiliyorum, sadece win7 kurulmuyor.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• lütfen tecrübeli birinin fikrine ihtiyacım var. bu hatayı neden alıyor olabilirim?
  • şu an ne kurulu üzerlerinde peki, ve win7 kurulumundaki disk yöneticisi açılıyor mu?
  • şuan xp kurulu, evet disk yöneticisi açılıyor fakat ileri gidemiyorum. bu hatayı veriyor. disk yöneticisinde bölümü sildiğimde (yeni) kısmına basıyorum uygula diyorum fakat hiçbir değişiklik olmuyor. farklı cd ler de kullandım.

cevap için teşekkürler.
  • muhtemelen diskin nasıl tanımlı gözüküyor orda, dynamic disk olarak mı yoksa primary mi, muhtemelen dynamic de bak gene de
  • logical disk olarak görünüyoru. primary olarak görülen bir alan var fakat 8 mb. o alanı disk birleştirme işlemi yaparken birleştiremedim. (EASEUS Partition ile baktım.)

ayrıca yükleme sırasında gördüğüm ekran aşağıdaki gibi.

Windows 7 kurulum hatası (boş yer yok)
  • beklediğim gibi olmuş o diski mantıksal değil sistem olarak görmesi lazım advanced seçeneği var yükleme yeri seçtiğin yerde, türkçe sürüm olmadığı için elimde bakıp söyleyemiyorum ama çok büyük ihtimalle gelişmiş yazar sende, ona tıkla bölümü sil de o disk 0 için önce 2. o 74,5gb yeri sonra 1. 7mb yeri, sonra tekrar yeni bölüm oluştur orda sistem diski olarak oluşacak ve 100mb boş alan yaratacak kendine bir de disk 0 bölüm 1 diye, sen altta oluşan büyük kısmı seç ileri de yükler
  • çok teşekkürler Dracos şuan win7 ile yazıyorum
  • hadi hayırlı olsun umarım orijinaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

beklediğim gibi olmuş o diski mantıksal değil sistem olarak görmesi lazım advanced seçeneği var yükleme yeri seçtiğin yerde, türkçe sürüm olmadığı için elimde bakıp söyleyemiyorum ama çok büyük ihtimalle gelişmiş yazar sende, ona tıkla bölümü sil de o disk 0 için önce 2. o 74,5gb yeri sonra 1. 7mb yeri, sonra tekrar yeni bölüm oluştur orda sistem diski olarak oluşacak ve 100mb boş alan yaratacak kendine bir de disk 0 bölüm 1 diye, sen altta oluşan büyük kısmı seç ileri de yükler

hocam şu advanced seçeneği nerde kurbanın olıym bendede aynı sorun var :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.