Şimdi Ara

Windows 7 Mavi Ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1-2 haftadır mavi ekran hatası alıyorum. Sonunda yakaladım fotoğrafını aldım.

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Güncelleme: Temiz bir windows 7 formatı attım, sorun hala devam ediyor. Yalnız şunu belirtmek isterim. Bluestacks programı açıkken oluyor. Program kapalı iken hiç bir sorun yok.
    Güncelleme 2:
    Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 109
    BCP1: A3A039D8A0A05509
    BCP2: B3B7465EF31E9013
    BCP3: FFFFF880009F0540
    BCP4: 0000000000000003
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\060314-25786-01.dmp
    C:\Users\***\AppData\Local\Temp\WER-91806-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

Windows 7 Mavi Ekran hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqlife_07 -- 3 Haziran 2014; 14:20:27 >

• Ramlerin nedir ?
    Mavi ekran genellikle ram uyumsuzlugundan kaynakli bir hatadir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi hocam bilgisayar şu. Ek bir bilgi lazımsa vereyim.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z580-59-352524-8gb-notebook-urun8847.html
  • Konu güncel arkadaşlar. Bluestacks programı açıkken oluyor genelde. Güvenli modda combofix ile tarattım. Ayrıca spam virüs taraması yaptım. Programı silip tekrar kurdum. Hala aynı.
  • Malesef konu güncel.
  • Aynı hatayı 2 hafta önceye kadar bende alıyordum. Windows dosyalarının hasar görmüş olabileceği tahminine vararak sistemimi formatladım. Tahminlerim doğru çıktı ve sorunum düzeldi. Artık mavi ekran almıyorum. Sizede temiz bir format atmanızı öneririm. Ancak dosyalarıyla oynanmamış orjinal bir windows sürümünü yüklemenizi tavsiye ederim. Genellikle nette veya orda burda gezenwindows sürümlerinin çoğu dosyalarıyla oynanmış oluyor. O sebeple orjinal bir .iso bulmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

Aynı hatayı 2 hafta önceye kadar bende alıyordum. Windows dosyalarının hasar görmüş olabileceği tahminine vararak sistemimi formatladım. Tahminlerim doğru çıktı ve sorunum düzeldi. Artık mavi ekran almıyorum. Sizede temiz bir format atmanızı öneririm. Ancak dosyalarıyla oynanmamış orjinal bir windows sürümünü yüklemenizi tavsiye ederim. Genellikle nette veya orda burda gezenwindows sürümlerinin çoğu dosyalarıyla oynanmış oluyor. O sebeple orjinal bir .iso bulmanızı tavsiye ederim.

Hocam format en son düşündüğüm çare. Formatsız halledemez miyiz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncelleme: Temiz bir windows 7 formatı attım, sorun hala devam ediyor. Yalnız şunu belirtmek isterim. Bluestacks programı açıkken oluyor. Program kapalı iken hiç bir sorun yok.
  • Yeni bir güncelleme daha ekledim arkadaşlar konuya.
  • pc de iki adet ram var ise birini çıkar diğerini kullan sorun devam ederse takılı olanı çıkar boştakini tak bu şekilde dene büyük ihtimalle ramleri tek tek kullanırken
    birinde aynı sorunu verecek işte sorun verdiği ram arızalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric_cantona

pc de iki adet ram var ise birini çıkar diğerini kullan sorun devam ederse takılı olanı çıkar boştakini tak bu şekilde dene büyük ihtimalle ramleri tek tek kullanırken
    birinde aynı sorunu verecek işte sorun verdiği ram arızalıdır.

Garantisi gider ama o zaman da pcnin. :)
  • pc yi kendin mi topladın yoksa casper falan mı garantisi var ise garantiye
    götür ram leri kontrol etsinler kendin topladın ise garanti zaten parça başına olarak var dır yani kendin topladığın pc içini açsanda garanti dışı kalmaz
    başka çarende yok ramleri kontrol edilmesi gerekir ram arızası gibi gözüküyor.
  • quote:

pc yi kendin mi topladın yoksa casper falan mı garantisi var ise garantiye
    götür ram leri kontrol etsinler kendin topladın ise garanti zaten parça başına olarak var dır yani kendin topladığın pc içini açsanda garanti dışı kalmaz

Ram arızası olsa neden sadece bir program açıkken oluyor bu? Chrome'de 80 tane sekme açıyorum sıkıntı olmuyor ama bluestacks programına girince 5-10 dakika sonra mavi ekran hatası veriyor.

Bilgisayarı toplamadım, lenovo z580 pc.
  • aqlife_07 A kullanıcısına yanıt
    Dostum senin aldığın mavi ekran hatası ne win 7 işletim sisteminle, ne win 8 le, ne de RAM lerinle alakalı. Senin aldığın hatanın sebebi aslında senin de sürekli dile getirdiğin Bluestack programından kaynaklanan bir sorun.

Peki çözmek için ne yapabilirsin?

denetim masasından BlueStacks App Player programını kaldırıp setup i tekrar kur. Tabi bunu yapmadan önce Görev yöneticisinden Bluestack programına ait tüm işlemleri sonlandırmalısın.

Bunu yaptıktan sonra

notepad i aç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bluestacks\Guests\Android\Config]
    "SkipGraphicsDriverCheck"=dword:00000001

yaz, farklı kaydet e bas ve FixGraphicsCard.reg olarak kaydet.

Başlat a gel, regedit yaz,

Regedit ekranda Local machine de sırasıyla software - bluestacks- guests-android-config i aç. orada skipgraphicsdrivecheck i tıkla.

Value Data yı 1 yap ve ok de.

problemin bitmiştir.

netten az araştırmayla hiç bilgi sahibi olmadığım bir konuda sayende bilgi sahibi oldum. aynı yolu sen de denemelisin.

• myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    ben kullanmıyorum ki dostum beni neden alıntıladın :) hata yaşayanlar için çözüm sundum o kadar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqlife_07

quote:

pc yi kendin mi topladın yoksa casper falan mı garantisi var ise garantiye

Ram arızası olsa neden sadece bir program açıkken oluyor bu? Chrome'de 80 tane sekme açıyorum sıkıntı olmuyor ama bluestacks programına girince 5-10 dakika sonra mavi ekran hatası veriyor.

Bilgisayarı toplamadım, lenovo z580 pc.

bende bluestacks kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok bluestacksın 0.8.8.8006 sürümünü indir bu sürüm en son çıkan sürüm tabi ilk önce kurulu blusstacks porgramını tamamen sil sonra bunu kur bu sağlam sürüm kurulumda yarım kalma vs hiç bir sıkıntı yok

• çok umutlanmıştım fakat dediklerinin aynısını yaptım ve zaten değerin 1 olduğunu gördüm...

bir çok sürüm denedim hepsinde hata alıyorum. microsoft yardım merkezinde açtım konuyu, bilgisayarınızın üreticisi ile ve program geliştiricileri ile görüşün muhtemelen program sanal sürücü kuruyor ve kurduğu sürücü bilgisayarınız ile uyumlu değil diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqlife_07 -- 15 Haziran 2014; 20:42:16 >
  • Bu sorun bendede lenovo y580 kullanıyorum bluestack programını yükledikten sonra mavi ekran vermeye başladı bilgisayar bir sürü şey denedim çözüm bulamadım.Çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok makbule geçer.
  • Ben de hala çözüm bulamadım. Her hangi bir uygulama açık bekletmiyorum artık. Uygulamada işim bitince home tuşuna basıp ana ekranda bekliyor program. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum.
  • İşletim sisteminiz nedir acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.