Şimdi Ara

Windows 7 Oem Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce freedos desktop pc almıştım bi yerden. O zaman istediğim lisans stokta yoktu. Bugün oem lisans aldım aynı yerden. Ama öğrendim ki oem lisans faturasında harddisk işlemci ya da alınan pc gerekliymiş. Ben tek başına aldım. Bu lisansım geçersiz mi sayılacak şimdi? İncelemeye gelseler korsanmış gibi ceza mı keserler?

• Ceza konusunu bilmiyorum...Bildiğim kadarıyla söyle normalde OEM versiyon PC satan firmalar için satılan bilgisayara gömülü olarak geliyor.Dikkat edersen alışveriş merkezlerinde kasalarda COA denen OEM yazılımlarda bulunan bir etiket var kullanım şifreside açık olarak yazıyor...Çünkü o şifre o PC için kayıtlı başka PC istesede kullanamaz...belli bileşenleri değiştirebilirsin PC bozulsa ve ana bileşen değiştirsen lisans iptal olur diye biliyorum.OEM lisanslar peki alışveriş sitelerinde niye satılıyor?Çünkü bu firmalarda size PC topluyor :) sanal olarak...Belli PC parçaları var bunları alırsanız hukuken PC almış oluyorsunuz.Fakat bu OEM lisansı bu parçalar dışındaki bir PC de kullanamazsın...Hukuki durumu bilemem ama zamanında hukukçu olmayan biri bana bu durum için "korsan kullanım" olmaz "lisansa aykırı kullanım" olur dedi...onun cezası nedir bilmiyorum ama...Kutu versiyonlardan şaşmamak lazım zaten bu OEM lerin alışveriş sitelerinde gelişi güzel satılmaması lazım...ne bileyim son aşamada uyarı falan versin karttan para çekmesin ama sanırım yasal boşluk var...olan kullanıcıya oluyor.Keza yıllar önce WindowsXP nin heryerde OEM versiyonu vardı şimdi bile ara OEM diye çıkar... kutu versiyonunu bulmak çok zor.Birçok kişi de bilmeden almıştır sanırım.Bence Kutu Windows 7 al...elinde lisans olur...Home Premium 260-270 tl civarı...bir PC den silip diğerine kurabilirsin.Aynı anda tek PC de kurulu olması şart.Genede karar senin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr Bishop

1 ay önce freedos desktop pc almıştım bi yerden. O zaman istediğim lisans stokta yoktu. Bugün oem lisans aldım aynı yerden. Ama öğrendim ki oem lisans faturasında harddisk işlemci ya da alınan pc gerekliymiş. Ben tek başına aldım. Bu lisansım geçersiz mi sayılacak şimdi? İncelemeye gelseler korsanmış gibi ceza mı keserler?

Selam,

Almış olduığunuz FreeDos PC ile aynı anda OEM lisansınızı da almanız gerekmekteydi. Malesef OEM lisans, Anakart + Hdd+ Ram+ CPU olmadan fatura edilir ise malesef OEM lisansınız geçersiz sayılacaktır.
    OEM Lisans, ancak ve ancak yeni bir PC ile birlikte fatura edilediği zaman geçerli bir lisanslama yöntemidir, bu almış olduğunuz lisansın her iki kısa kenerında da yer alan kırmızı etikette yazmaktadır.
    Herhangi bir yasal denetleme sürecine muhattap olursanız, size OEM lisansı tek başına fatura eden firmaya dava açma hakkınız vardır, neticede sizin konu hakkında bir uzmanlığınız yok ve bu durum sizin açınızdan "muvazza" ilkeri kapsamında değerlendirilmeye tabi tutulacaktır.
    OEM, lisansın geçerliliği; OEM etiketin kullanılan donanımda yapıştırılmış olmalı, OEM lisans ile birlikte alınan PC'nin faturada birlikte ibraz edilmesi, Kurulum DVD'sinin ibrazı gereklidir. Bu üç etkenden herhangi birinde bir eksiklik ya da hata olması durumunda OEM lisans geçerliliğini kaybeder.

Yapabilecekleriniz, bilgisayarınızı ve Lisansınızı aldığınız firma ile aranız iyiyse, size sattıkları bilgisayarı ve OEM lisansı sizden geri almalarını ve ikisini birlikte tekrar fatura etmelerini talep edebilirsiniz. Size daha önce kesilen iki faturayı iptal edip iki ürünü tek bir fatura ile tekrar düzenlemeleri durumunda yaşadığınız sıkıntının önüne geçebilirsiniz. Ancak bunu yapmayı kabul edip etmemek tamamen size ürünleri satan firmanın insiyatifidir.

Daha detaylı bilgi için, 0212 33 66 999 ya da 444 67 87 numaralı telefonlardan Microsoft İletişim hattına ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.