Şimdi Ara

Windows 7 Pili değiştirmeniz yararlı olabilir pil full dolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaslar asus k50in laptopum var bu gün laptopu acınca pil göstergesinin üzerinde x isareti var pil ful dolu x isaretine tıklayınca "pili degiştirmeniz yararlı olur diye " yazı cıkıyor laptop 2 senelik sarjı 1 saat gidiyor normalde daha önce olmuyordu
    bu sorunu nasıl giderebilirim
     Windows 7 Pili değiştirmeniz yararlı olabilir  pil full dolu

Windows 7 Pili değiştirmeniz yararlı olabilir  pil full dolu
    sarj olurkende aynı x işareti var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 22 Ocak 2012; 9:58:31 >

• Pilsiz 1 Gün Kullanın Bataryayı dinlerinn yani bide öle deneyin ama eğer sonuç aynıysa bataryanın ömrü bitmiş bence .
  • Bu sorun şu anda bile oldukça tartışılan bir sorundur, yazılımsal olabileceği görüşündeydim uzun zaman önce halen o görüşümü bazı durumlar için koruyorum.

http://support.microsoft.com/kb/981200

LG gibi bir firmada BIOS kaynaklı hatalı pil okunması...

Bunun yanında pilinizle ilgili Windows üzerinden tüm uyarıları kapatın yani kritik pil seviyesi vs. hepsini kaldırın ya da en aza indirin. Pilin tamamen bitmesini sağlayın bilgisayar kapansın, sonra pili bilgisayardan çıkartın. Buzdolabında birkaç saat bırakın, çıkartın. Pili hemen bilgisayara takmayın, terleme yapacaktır, terlemesi geçtikten sonra silin ve bilgisayara takın, sonuna kadar dolması için bilgisayarda bırakın. Bilgisayarı tekrardan açın bakalım değişecek mi?

Ayrıca Windows 7'ye ne zaman geçtiniz? Daha doğrusu bu hata ne zaman oluştu?

Not: Pil tepkimeleri egzotermiktir, olduğundan kimyasal reaksiyonu hızlandırır, pili bu suretle buzdolabına koymanızı istedim.

• Windows 7 2 senedi kullaniyorum yani asus laptopumu aldim alali sorun 5 ay once olmustu ama kendiliginden gecti ven dün tekrar basladi ilk aldigimda sarj 2 saat gidiyordu simdi ise 1saat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil degismesi gerektiginde beni uyar tikini kaldirdim x isareti gitti o mesajda cikmiyor simdilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: notebook-yk

Windows 7 2 senedi kullaniyorum yani asus laptopumu aldim alali sorun 5 ay once olmustu ama kendiliginden gecti ven dün tekrar basladi ilk aldigimda sarj 2 saat gidiyordu simdi ise 1saat

BIOS Update yapabilir misiniz? Ayrıca sitesinden bu durumu araştırmanızı öneririm, BIOS sürümlerinde yapılmış yeniliklere göz atın, bu bir bug ise şayet düzeltme yapılmış olabilir.

Daha 2 gün önce 2 saat giden bir pil 1 gün sonra 1 saate düşmesi çok mantıklı değil, hatta fiziksel açıdan pek mümkün değil.
  • ikinci resimdeki beni uyar işaretini kaldırırsanız uyarı vermez. fakat piliniz yakında zamanda şarj tutmaz hale gelecektir. benim de o uyarıyı vermişti şuanda 10 dk zor gidiyor pilde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Windows 7 2 senedi kullaniyorum yani asus laptopumu aldim alali sorun 5 ay once olmustu ama kendiliginden gecti ven dün tekrar basladi ilk aldigimda sarj 2 saat gidiyordu simdi ise 1saat

BIOS Update yapabilir misiniz? Ayrıca sitesinden bu durumu araştırmanızı öneririm, BIOS sürümlerinde yapılmış yeniliklere göz atın, bu bir bug ise şayet düzeltme yapılmış olabilir.

Daha 2 gün önce 2 saat giden bir pil 1 gün sonra 1 saate düşmesi çok mantıklı değil, hatta fiziksel açıdan pek mümkün değil.

en sona bios en son sürümü yüklü birde pc 2 senedir kullanıyorum bazen sarjda da kullandıgım oluyor bu soruna neden olabilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

ikinci resimdeki beni uyar işaretini kaldırırsanız uyarı vermez. fakat piliniz yakında zamanda şarj tutmaz hale gelecektir. benim de o uyarıyı vermişti şuanda 10 dk zor gidiyor pilde

yesini almak zorunda kalacagım ozaman garantiside biteli 1 ay oluyor
  • quote:

quote:

ikinci resimdeki beni uyar işaretini kaldırırsanız uyarı vermez. fakat piliniz yakında zamanda şarj tutmaz hale gelecektir. benim de o uyarıyı vermişti şuanda 10 dk zor gidiyor pilde

fişte kullanınca problem olmuyor. ben öyle kullanıyorum
  • quote:

quote:

quote:

fişte derken laptopu sarj ederken de kullanıyorum sarjı dolun prizden cekip 1 saat sarjı bitene kadar kullanıyorum bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 22 Ocak 2012; 15:08:00 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

fişte derken laptopu sarj ederken de kullanıyorum sarjı dolun prizden cekip 1 saat sarjı bitene kadar kullanıyorum bazen

önerim, gerekmedikçe bataryayla kullanmayın laptobu.

daha önceden araştırmıştım o işareti bi çözüm yolu olarak laptobu fişten çekip batarya ile kullanın ve bataryanın tamamen bitmesini sağlayın. tamamen bittiğinden emin olunca tekrar fişe takıp açın. o işaret kalkıyor. tabi bu bataryanın iyileşmesi anlamına gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 21 Ocak 2012; 15:12:42 >

• tmm sagolun hocam artık batarya tamamen bite ne kadar öyle kullanırım yesini alırım bu arada asus laptop bataryasının orjinali nerden bulabilirim birebir aynısını
  • quote:

tmm sagolun hocam artık batarya tamamen bite ne kadar öyle kullanırım yesini alırım bu arada asus laptop bataryasının orjinali nerden bulabilirim birebir aynısını

emin olmamakla birlikte büyük elektronik mağazaları satıyordur.

bu arada bataryanın tamamen bitmesi gerçekten önemli yoksa değişiklik olmuyor. bu yüzden ben tamamen bitmesi için kapanana kadar bekledim. sonra birkaç saniye fişe taktım tekrar açtım fişten çekip kapanmasını bekledim yine. hatta bataryayı harcayacak fan vs varsa onu da takın kesin olsun ..

bir de BatteryBar adlı bir program var. bu programda batterywear diye birşey yazıyor. yani bataryanın aşınma miktarını gösteriyor. buradan da bakabilirsiniz bakabilirisiz bataryanın durumuna. benim aşınma %90 a yakın :)

• hocam batarya yıpranması %64 /46.200 mwh yazıyor batarya bitmesi derken hocam bozulmasını demek istemiştim
    birde bu 46.200mwh neyi ifade ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 22 Ocak 2012; 16:00:50 >
  • yıpranan miktarı gösteriyor olması lazım. kapasite olarak ne görünüyor? kapasite + yıpranan miktar bataryanın 0 halindeki kapasitesi olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 21 Ocak 2012; 16:14:55 >
  • valla programı sildim hocam
  • benim yıpranan miktar %88,7 dediğim gibi 10 dk falan gidiyor. laptop 2,5 yıllık. sizin de tahminimce 4-5 aya kadar iyice yıpranır
  • yukarda yazmıştım 5 ay gider diye dogru tespit yapmışım sanırım
  • Pili çıkart tak bir defa daha kısa süreli çözüm olabilir yakında pil tamamen iflas edecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.