Bilgisyarimi kullanirken birden kitlendi.Reset attiktan sonra " Windows failed to start.A recent hardware or software change might be the cause." ile baslyan pencere acildi. Recommended olan Launch Startup Repair i sectim. Acilan mavi ekranda yazanlar sunlar :
"A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
Denedigim seyleri ve sonuclarini da yazacagim cunku isin icinden cikamadim
1-Isletim sisteminin kurulu oldugu harddiski cikartip, diger haddiskime once windows xp kurmaya calistim
ntsf olarak bicimlendir kisminda bilgisayar bastan basliyor
daha sonra windows 7 kurmaya calistim.
Yine ayni hatayi veriyor.Yani bu yukardaki hata.
2-Windows 7 safe mode 'da calistirmayi denedim: liste seklinde yukledigi driverlari yukleyip CLASSPNP.SYS dosyasini yukledikten sonra bastan basliyor.
3- Ayni harddiske windows XP kurmaya calistim. Henuz harddiski incelerken bastan basliyor.
4-2 adet lan ramlerden birini sktum.bos olan harddisk ve tek ramle yukleme yapmayi denedim xp'de bastan basladi, 7'de ayni hatayi verdi.
5-Normal bicimde baslatmayi deneyince Starting windows ekraninda ya kitleniyor ya bastan basliyor.
cikamadim bu isin icinden lutfen yardim.
Kardeşim Biosa gir Öncelikle Default ayarlara getir. sonrasında Hdd ile ilgili kısımdan (adresleyerek yazmak isterdim ama sizin anakart ve biosu bilemiyorum o açıdan detaylı tarif veremiyorm) hdd nin ide olarak ayarlanmiş olduğuna emin ol bahsi geçen işlemleri yapmayı tekrar dene..
olumsuz bi sonuçla karşılaşırsan anakart modeliyle geri dönersen yardımcı olmaya çalışayım.
ramlerin birini söktiğine göre diğerini de denemişsindir herhalde değil mi ... hani sorun sökmediğin ramdeyse diye