Şimdi Ara

Windows 7 Tema Yükleme (Yeni Başlayanlar İçin Video Anlatım) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
12
Favori
105.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben şuanda dark soft little icons kullanıyorum tema olarak .. Bu temayı arkadaşım yapmıştı çünkü ben anlıyamamıştım nasıl yapılıyor bu videoyu görmemiştim =) .. Neyse şimdi ss leri koyucam,sorunum şu başka bir temaya geçmek istiyorum

Şuanda temam şöyle .. http://img84.imageshack.us/i/98519624.jpg/

Başka temaya geçtiğimde ise böyle oluyorhttp://img9.imageshack.us/i/18073952.jpg/

Ama videodaki herşeyin aynısını yapmama rağmen,hangi tema dosyasını indirirsem indiriyim başlat çubuğum ve o sarı olan kısım hep aynı kalıyor .. ve arka planında öyle sarı kalması çok sinirimi bozuyor bunu nasıl değiştirebilirim ?

• teşekkürler
  • Arkadaşlar öncelikle paylaşımlar için çok teşekkürler, çok şık temalar gerçekten.

Ben de alatımlardan faydalanarak "tequilla" temasını yükledim ve görüntü şöyle
     Windows 7 Tema Yükleme (Yeni Başlayanlar İçin Video Anlatım)

İndirdiğim klasörden çıkan theme uzantılı dosya ile ona ait klasörü "C:\Windows\Resources\Themes" yoluna kopyaladım ve
    "C:\Windows\System32" yoluna da "ExplorerFrame.dll" dosyasını kopyaladıktan sonra tema değiştirdim. Ancak resimden farketmişsinizdir ki; windows araç çubuğundaki simgeler ve masaüstü diğer simgeler temadaki gibi değil, mesela opera simgesi hala kırmızı bende ancak temada renksiz görünmekte simgeler.

Bunun sebebi tahmin ediyorum ki indirdiğim klasörde kullanmadığım dosyalardan kaynaklanan eksiklik ama nasıl?

• onları kendin değiştiriceksin, temalar o bahsettiğin yerleri değiştirmiyor, senin bahsettiğin temanın resmini görmedim ama sanırım token simge setinden bahsediyorsun burada ana konusunda vardı hatta biri yapamadığı için konu bile açmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

onları kendin değiştiriceksin, temalar o bahsettiğin yerleri değiştirmiyor, senin bahsettiğin temanın resmini görmedim ama sanırım token simge setinden bahsediyorsun burada ana konusunda vardı hatta biri yapamadığı için konu bile açmıştı

Cevap için teşekkürler hocam, burdan yanıt gelmeyince gece baya kurcalamıştım. Start Orb Changer ile başlat simgesini ve IconPackager de iconları değiştirdim. token ve başka bir kaç simge setini de indirdim ancak yapamadıklarım şunlar;

1- IconPackager ileindirdiğim iconları yükleyemiyorum, sadece themepacket leri yüklenebiliyor sanırım,
    2- Klasörlerimin iconları değişse de açtığımda araç çubuğundaki görünüm hala windows klasik folder iconu,
    3- Başlata bastığımda açılan startmenu yanındaki kullanıcı isminin yanındaki apple simgesini değiştirmek

Bu konularda destek olabilir misin hocam?

• Güzel çalışma .
  • bende arkadaşa yardımcı olmak için kendi yaptığım temayı sizlerle paylaşıyorum arkadaşalar:
    download:
    http://hotfile.com/dl/105382941/3b8effd/Random_Galaxy.themepack.html
  • teşekkürler yaptım oldu :)
  • UX theme patcher ın , Windows 7 Sp1 ile uyumlu olan bi versiyonunu verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopelephant
    1- IconPackager ileindirdiğim iconları yükleyemiyorum, sadece themepacket leri yüklenebiliyor sanırım,
    2- Klasörlerimin iconları değişse de açtığımda araç çubuğundaki görünüm hala windows klasik folder iconu,
    3- Başlata bastığımda açılan startmenu yanındaki kullanıcı isminin yanındaki apple simgesini değiştirmek

Bu konuda fikri olan var mı?
  • Emeğine sağlık fakat ilk videoda gösterdiğiniz dosyayı indiremiyorum. Siteden dolayı mı acaba ?
  • quote:

quote:

Bu konuda fikri olan var mı?

Icon Packager hangi sürümü kullanıyorsun ve ilaçlı mı? İlaçsızsa bu sorun oluşabilir. Bazen de versiyon uyumsuzluğu olabilir tam sürümü yaz, yardımcı olacağım.
    "3- Başlata bastığımda açılan startmenu yanındaki kullanıcı isminin yanındaki apple simgesini değiştirmek" şu soruyu anlamadım, başlat logosunun apple elmasımı olmasını istiyorsun,yoksa kullanıcı resmine mi elma koymak istiyorsun...

Ayrıca o kısayolların değişmesi için elle değişim yapmayı dene, icon pacaker ile değişimi yaptın mesela,o kısayolları sil,programların içine girip ikonlarını tutup taskbar'a ekle... Tabi icon packager programında ordaki 2 ikonunda farklı ikon görünümünün olması gerekiyor,yoksa değişmez... Icon Packager ile yüklediğiniz paketler genelde sistem dosyalarının ve ikonlarının görünümlerini değiştirir... Yukarıda o kısayollar için söylediklerimi sil kafandan ve şunu dene,hatta uygula,kesin olan bişi çünkü... mesela opera ikonuna sağ tıkla/kısayol sekmesine gel / simge değiştir tıkla/ beğendiğin simgeyi seç ve uygula. Dikkat etmen gereken en önemli husus, o programın ikonunu değiştirmek istediğinde, görünmesini istediğin ikonun yerini PC'de değiştirmeyeceğin bir yere koyman .... Eğer atıyorum desktopta duruyorsa,işlemi yapıp desktoptan başka yere taşırsan veya silersen, opera eski ikonuna geri döner...

• Kankam soulcubee rica etmiş, bilgileri buraya eklemem için; re-storm 'da eğer isterse ilk sayfaya,kendi mesajını editleyerek yapıştırsın diye koyuyorum... Win 7 Ultimate kullanıcısıyım. Win 7 de temalar daha görsel ve uygulama işlemi daha kolay,tek sorun taskbarı inceltmek için uğraşmak gerekiyor,yakında onun da programı hazırlanır,şimdilik beta olan bir iki sürüm mevcut. Ama kullanmayı pek uygun görmediğim için yazmadım...

Size en iyi yardımı yapacak tek sitewww.deviantart.com linke tıklayın ve aşağıdaki program ve temaları sitede arayın , temaları kesin bulursunuzda uygulamaları google'dan aramak gerekebilir.... İhtiyacı olan yararlanır işte...

Avedesk HDD,program,uygulama,bilgisayarım vs. gibi kısayoları farklı ikon ve görsellikle desktopta kısayol oluşturmak için kullanabilirsiniz...
    Systats Avedesk altında çalışan çok geniş kapsamlı, masaüstüne daha fazla görsellik katan harika bir yazılım. Avedesk ve Systats paket olarak nette çok zor bulursunuz, eğer çok istiyorsan yarın gün içinde link yollamaya çalışırım...
    Rocket Dock (Mac'lerdeki dock görünümünü verir ve verdiğiniz linkteki ekran görüntüsündeki ile aynı görevi yapar. Kullanımı kolay,TR dil seçeneği mevcut)
    ObejectDock Rocketdock gibidir fakat arayüz ve kullanım alanı daha geniştir,şiddetle tavsiye edilir. TR dil desteği sunuyordu (galiba)
    ObjectBar TR dil desteği sunuyor mu bilmiyorum, adres satırı görünümünü değiştirmek ve internet tarayıcınızdaki adres kutusunda değişiklik yapma imkanı sunar sınırsız sayıda tema ve görsellik imkanı sağlar....
    Rainmeter Masaüstünde saat,takvim, tarih,digital ve analog saat,cpu göstergeleri,ram,hdd vs. göstergeleri,gmail,yahoo vs. gibi hesaplara erişim kısayolları koymak için ve görsellik sunmak için birebirdir... deviantart.com 'dan tema ve uygulama bulunabilir... Şiddetle tavsiye ederim.
    Samurize MAC'lerdeki finder bar denilen çubuğun görsel olarak windowslara eklenmesini ve üzerinde düzenleme yapılmasını sağlar. Kişiselleştirilmiş kısayollar koyarak desktopa atacağınız herhangi bir kısayol ikonunu ikonsuz olarak veya yanında ikon önizlemesi kullanarak aşağı doğru açılan frameler şeklinde size kısayollar sağlar. Kullandıkça zevk alırsınız,biraz karışıktır. TR dil desteği yoktur. PRO değilseniz bulaşmayın, sisteme zarar vermez. Kullanım klavuzu isterseniz örnekli anlatım mevcut , onu da yollarım...
    XWindows Dock Kendi siteside bulunan, deviantart üzerinden de kişisel temaları yapılmış olan çok sağlam bir dock programıdır. Görsellik olarak MAC 'teki docklara daha yakındır. Tema olarak ta MAC'lerde kullanılan candybar uygulamasının temalarına daha yakındır, sistemi yormaz,düşük ram de çok güzel çalışır. Şiddetle tavsiye ederim. TR dil seçeneği var mı bilmiyorum,uzun süredir kullanmıyorum,koymuş olabilirler...
    CD ART DISPLAY yani CAD winamp,media player vs. gibi media oynatıcılarda çalan parçanın cover'ını gösterir,oynatıcıyı kontrol imkanı sunar, çok değişik medya oynatıcıları kumanda etmesiyle ünlüdür,son versiyonunda ççeşitli hatalar düzeltilmi. Kendi sitesi veya deviantart.com 'da bir sürü tema da bulabileceğiniz harika bir program. Ayrıca şarkı ismi,şalbüm ismi,sanatçı ismi,yılı, süresi, geri sayım,ileri sayım,ETA (kalan süre) gibi bir ton özelliği ve çeşitli font ve yazı renkleriyle kullanıcı tarafından düzenleme imkanı tanır...

Sadece Win 7 'de geçerli uygulamalar:
    Taskbar_RSS RSS haberleri taskbara yerleştirip,üzerine geldiğinde önizleme penceresinden de okuyabileceğiniz güzel bir eklenti...
    Win 7 Start Button Changer adından anlaşıldığı gibi win 7 nin başlat ikonunu değiştiriyor,sen oraya istersen kendi yüz ifadeni,istersen kız arkadaşının yüz ifadesini istersen beğendiğin temalardan birini koyarsın...
    Logon Screen 2.18 Windows 7 boot resmini değiştiriyor... (diğer sürümler 7'de çalışmıyor olabilir,denemedim)
    Hide Systemtray Win 7'de sistem tepsisinde çalışan uygulamalrı gizler veya görüntülenmesini sağlar... Hiç kullanmadım,ancak sistemi yormadığıda söyleniyor. Shareware uygulamadır.. ilaç mecburiiii ve ne yazıkki koyamıyorum buraya,isteyen olursa PM'den hallederiz,eskiden PM'den ilaç paylaşımı izni vardı,hala vardır umarım.....
    Snow Leopard Transformation Pack Windows 7 Win 7 'yi MACOS Snow Leopard gibi görünüme getiriyor,pek başarılı olmasada, idare ediyor...
    WindowTabs Klasör ve sekmesiz tarayıcılara (ki ben sekmesiz tarayıcı kaldığını sanmıyorum) sekme ekleme işlemini sağlıyor. Atıyorum çok kasan bir PC sahibisin. XP kullanıyorsun. Internet Explorer 6.0 ve aşağısı yüklü, o zaman bu program işini fazlasıyla görecektir. Her Windosta çalışıyor diye biliyorum, aynı sekmeye hem klasör,hemde tarayıcı koymak,hem resim,hem medya oynatıcı eklemek ve çıkarmak bu programla çok basit...
    Hot Corners Bu uygulamada win 7 kullanıcılarının ekran köşelerine uygulama kısayolları koymak istediklerinde işe yarıyor,görsellikten öte,kullanım kolaylığı ön planda,ancak ben hiç kullanmadım... Burda nasıl kullanacağın ve uygulama hakkında bilgi var... www.prisoner7.deviantart.com
    Google Desktop Çeşitli gadgetlarla desktopu zenginleştirebileceğin bir uygulama,son sürümü nette her yerde vardır.

Renkli alanın aynısı bu linkte de yazıyor. Başlık win 7 olduğundan ve soulcubee ricasıyla buraya da koyuyorum...
    http://resim.donanimhaber.com/m_47267779/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47304511

• Öncelikle teşekkürler
    2 sorum olacak:
    1.Bupacth işlemini her tema yüklerken temanın kendi yamasını mı yapacaz hani 32bit ve 64bitlik dosyalar var ya onlardan bahsediyorum.Bir de 64bit kullananlar dosyları sistem 32 ye mi atıyor.
    2.ben temaların bazı özelliklerini yaptım ancak yazılar felan değişmedi.Sadece reng değişti dosylar başlat çubuğu değişti sorun nerde anlayamadım.
  • Başlık benim değil, ancak bildiğim konularda yardımlarımı asla ve asla esirgemem. Hemen atlayım, re-storm bu aralar hiç uğramıyor sanırım,soru havada kalmasın...

1. Patch işlemini tabikide 32 ve 64 bitlik sisteme göre ayrı ayrı yapacaksın yada her 2 sistem içinde çalışan patch bulacaksın... 32 veya 64 bit sistem için aynı anda işe yarayan patch benim imzamdaki "Vistada tema uygulama anlatımı" yazısında var. Tıkla imzamdaki isme,git ordan 2smoke adlı abimizin paylaştığı programı indir...

2. Yazıların değişmesi farklı koşullarda mümkün. Belki de temada kullanılan veya önizlemede bulunan font senin PC'de yer almıyor olabilir. İnternetten font ismiyle araştır,rahatça bulursun. İkinci olasılık kullandığın tema sistem farklılığı yüzünden uyuşmuyor olabilir,belirli özellikleri aktif etmiyordur. Yani eğer XP çalışan temayı windows 7 de denediysen yemez ...
    Gerçi taskbar (başlat çubuğu), dosyalar vs. değişti demişsin. Demekki sadece temada kullanılan font sende yok. Tema paketinin içinde genellikle mevcuttur. Mutlaka koymuşlarıdr. Eğer koymuşlarsa ( Windows 7 kullandığını varsayarak yazıyorum ) C:/ Windows / Fonts buraya o temada kullanılacak font'u yapıştır. Sonra farklı tema seç,sonra tekrar kullanmak istediğini seç ve uygula. Yazı karakterleri değişecektir... Koymamışlarsa netten fontu araştır,indirip ttf veya pct (bunu yanlış yazmışda olabilirim ama ttf haricinde birkaç font tipini de destekliyor.) yazı tiplerini windows 7 destekler...

Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin...

• Benim bilgisayarda kişiselleştirme diye bişey yok. Sağ tıkladığım zaman böyle bi seçenek çıkmıyor. Denetim masasından girdiğim zamanda böyle bir seçenek yok. Eksik olan şey ne, bi fikri olan var mı?
  • Sanırım windows 7 starter kullanıyorsun... Ne kullandığını ve ne yapmak istediğini yazarsan buraya yardımcı olabiliriz... Eğer win 7 startersa ne yazıkki yapacakların kısıtlı, ancak tema kurulamaz,ikon değişemez,wwall değişemez diyenin alnını karışlayacak programlarda bilmiyor değiliz... Defalarca burda dönen konulardı... Dediğim gibi işletim sistemini tam yaz, yani 32 veya 64 bit vs. gibi ismi falan filan , heemn soruna çare bulalım...
  • Valla resmin buraya nasıl yüklendiğini bilmiyorum o yüzden link veriyim ordan size zahmet bi bakın.

http://img848.imageshack.us/i/adszhq.jpg/
  • BURADAN patch'i indir ve windows 'u tema ve bunun gibi programları kullanmak için patchle....

Sonra BURADAN Personalization Panel 1.1.0.1 denilen uygulamayı indir ve kur. PC'yi yenden başlat,program hazır... Artık wall değişimi yapar, taskbar da renk değişimi yapar,ekran koruyucusu seçer ve windows 7 visual style ları C:/Windows/Resources/Themes Klasörü altına atarak temaları kullanabilirsin....

NOT: Windows 7 Starter ve Windows 7 Home Basic sürümleri için yapılmış bir uygulamadır. Özgür olun ve kısıtlı olarak yaşamayın...

Windows 7 'de tema kurulumu vs. gibi sorular için, bu başlıkta ilk mesajı oku.... Görsel ve video anlatım koymuşlar saolsunlar... Anlamadığın yer olursa buradan sorarsın... Hadi kolay gelsin... (Bu mesajı da konu sahibi ilk mesaja eklerse çok iyi olur,böylece herhangi bir sürümde işlemlerin aynı olmadığı da anlaşılır gibime geliyor...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeShhh® -- 27 Mart 2011; 16:11:41 >

• Teşekkür ederim çok yardımcı oldun. Sanırım kullandığım windows bazı özellikler bakımından kısıtlı durumda bu bile bi saçmalık aslında ama koskoca microsoftun da bi bildiği var demek ki.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.