Şimdi Ara

Windows 7 Ult. Takılıyor, Kilitleniyor :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bugün Win 7 Ult. 64Bit (AHCI) kurdum. Fakat sistem takılıyor. Çok fazla değil ama rahatsız ediyor Neden olduğunu anlamamak deli ediyor. Arada kilitleniyor reset atmak gerekiyor. Sanıyorum ki bu sorun benim şüphelendiğim iki programdan kaynaklanıyor. İlk kaspersky internet security 2010 (bu betaymış) ikinci daemon tools (x64 ile bazı sorunları var diyorlar). ? Bu programları kaldırıp deneyeceğim. Bakalım kilitlenecek mi .. Sizin fikirleriniz neler ?

Sistem win 7'ye tamamen yeterli. E8400, 4GB Ram, HD4850 kısacası sistemden bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

İyi günler

• bence daemons tool dan kaynaklı. bende 32 bit var, kuramıyorum bile.
  • Herhangi bir pci kart, ses kartı falan kullanıyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Codest

Herhangi bir pci kart, ses kartı falan kullanıyormusunuz?

Creative'in 24 Bit live diye bir ses kartı kullanıyorum. Onboard ses kartını kullanmıyorum (anakart asus p5q) Acaba ondan mı kaynaklanıyor ? :S
  • anakart biosu güncelle sorun kalmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paylasturka

anakart biosu güncelle sorun kalmaz..

Hmm. Bios güncellemek zormudur? BIOS güncelleme riskli diye duymuştum. Sonra bişey olmasın :S

Resmi sitesindeki son bios update'İni kurmam yeterli değil mi? En son güncelleme sürümü 2102.

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=BxdaHYTJECBvPJ3k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 26 Eylül 2009; 11:54:41 >
  • yok cok kolay otomatık guncelleyen programalar var tek tıkla halledersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Bilgisayar Kapanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • live update programı var asusun onu kur o otomatik olarak bios u indirip kurar anakartının dual biosu varsa korkmana gerek yok birşey olmaz dual bios yoksa elektrik kesilmesin diye dua et
  • Anakart asus p5q. Dual bios varmı bu anakartta?

Acaba sorun gerçekten bios'ta mı ?
  • Sorun Kaspersky yüzünden de olabilir.Doctus'ta bir üye Kaspersky virüs bulduğunda bilgisayarı kilitlediğini söylüyordu.Şurada;

http://doctus.org/showthread.php?t=41070

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 26 Eylül 2009; 13:12:13 >
  • Daemon tools dan olacağını zannetmiyorum. Uzun süredir Lite versiyonunu kullanıyorum hiç bir sorun yok.
  • windows 7 de kitlenme sorununu bizde yasadık bios guncellemesiyle sorun ortadan kalktı
  • Peki asus p5q da dual bios olayı var mı? Sanırım BIOS u güncelleyeceğim..
  • Bios'u güncelledim ama hala yavaş .. Windows'u yeniden kurmayı düşünüyorum umarım düzelir
  • kitlenme donma sorunun devam edıyomu peki..
  • Kaspersky ı kaldırdım artık kilitlenmiyor sistem. Sanırım BIOS güncellemenin bi yararı olmadı bilmiyorum ama. Herneyse güncel bios olsun belki bir işe yarar =P
  • Zaten kaspersky sistemi aşırı şekilde yorar. Kurman hataymış. NOD32 64bit versiyonunu kur bilgisayarına kafan rahat etsin.
  • Kullanmayacağınız özelliklere neden işlemci ve ram ayırıyorsunuz? Ultimate, adını bile duymadığınız arka fonda birçok ekstra özellik çalıştırıyor. Home Premium öneririm.
  • W7 için antivirüs olarak nod32,sanal sürücü olarakta power iso öneririm sorunsuz çalışıyor...
  • Aynı işletim sisteminin 64 bit versiyonu, kis 2009 ve deamon tools lite bende de yüklü, sistem paneline bakarsanız bilgisayarımın özelliklerini görebilirsiniz, kesinlikle hiçbir takılma v.s. yok. İşletim sisteminizin %99 korsan olduğunu düşünerek farklı bir windows 7 denemenizi öneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.