Şimdi Ara

Windows 7 ürün anahtarımı buldum ama geçersiz diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dell dizüstü bilgisayarım orjinal Windows 7 ile gelmişti. 1 yıl önce format atıldı ama orjinal ürün anahtarını bulamadım.Bilgisayarın altında yazmıyordu cd de yoktu o yüzden korsan Windows 7 yüklendi. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere baktığımda windows etkinleştirildi yazıyor ürün kimliği falan da yazıyor(20 haneli) ama sürekli etkinleştirme süreniz doldu diye uyarı veriyor bilgisayar. Masaüstü arka planı siyah oldu ve değişmiyor. Ancak orjinal ürün anahtarı bir takım programlarla bulunuyormuş yeni öğrendim. Bugün Produkey programı ile ürün anahtarını buldum. Ancak Windows u etkinleştirme kısmına bulduğum 25 haneli kodu yazdığımda "Girdiğiniz ürün anahtarı varsayılan bir ürün anahtarı gibi görünüyor; etkinleştirme için kullanılamaz. Başka bir Windows 7 Home Premium ürün anahtarı yazın." diye uyarı veriyor.

Bu tür işlerden pek anlamıyorum. Bulduğum kod belki doğru değildir diye başka programlarla denedim yine aynı kodu buldu. Orjinal windows ürün koduna başka nasıl ulaşabilirim. Bir de windows un sitesinde orjinal windows doğrulama aracı var ordan doğrulama yapmayı denesem bir problem olur mu windows korsan çıkınca?

Ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugba.gamze -- 1 Şubat 2013; 20:32:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tugba.gamze

Arkadaşlar Dell dizüstü bilgisayarım orjinal Windows 7 ile gelmişti. 1 yıl önce format atıldı ama orjinal ürün anahtarını bulamadım.Bilgisayarın altında yazmıyordu cd de yoktu o yüzden korsan Windows 7 yüklendi. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere baktığımda windows etkinleştirildi yazıyor ürün kimliği falan da yazıyor(20 haneli) ama sürekli etkinleştirme süreniz doldu diye uyarı veriyor bilgisayar. Masaüstü arka planı siyah oldu ve değişmiyor. Ancak orjinal ürün anahtarı bir takım programlarla bulunuyormuş yeni öğrendim. Bugün Produkey programı ile ürün anahtarını buldum. Ancak Windows u etkinleştirme kısmına bulduğum 25 haneli kodu yazdığımda "Girdiğiniz ürün anahtarı varsayılan bir ürün anahtarı gibi görünüyor; etkinleştirme için kullanılamaz. Başka bir Windows 7 Home Premium ürün anahtarı yazın." diye uyarı veriyor.

Bu tür işlerden pek anlamıyorum. Bulduğum kod belki doğru değildir diye başka programlarla denedim yine aynı kodu buldu. Orjinal windows ürün koduna başka nasıl ulaşabilirim. Bir de windows un sitesinde orjinal windows doğrulama aracı var ordan doğrulama yapmayı denesem bir problem olur mu windows korsan çıkınca?

Ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz lütfen..

O programin buldugu senin korsan olarak yukledigin windows 7nin urun anahtari. Bilgisayarin altinda nasilyazmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet öyleymiş.. korsan yazılımın da anahttarı mı olur yaa :) neyse ki sorunu hallettim. Ürün anahtarı bilgisayarın bataryasını çıkardığım zaman boşluk kalan yerde yazıyormuş. çok iyi saklamışlar
  • peki bir şey daha soracağım ürün anahtarımla windows 7 kurulum cd si talep edebilir miyim Dell firmasından ya da microsoft dan?
  • quote:

peki bir şey daha soracağım ürün anahtarımla windows 7 kurulum cd si talep edebilir miyim Dell firmasından ya da microsoft dan?

Merhaba
    Ürün bilgisayarınıza kurulu geldiyse, maalesef DVD talebinde bulunamazsınız.. Aslında gereksiz de bu talep meselesi..

İnternetten bir Windows 7 Home Premium ISO kalıp dosyası indirin ve bir DVD'ye veya flash belleğe yazdırdıktan sonra, kurulumu gerçekleştirin. Kurarken de elinizdeki ürün anahtarını(Bataryanın altındaki CD-KEY numarası) girin..
    Bu şekilde kurarsanız sorun yaratmayacaktır size..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

peki bir şey daha soracağım ürün anahtarımla windows 7 kurulum cd si talep edebilir miyim Dell firmasından ya da microsoft dan?

Merhaba
    Ürün bilgisayarınıza kurulu geldiyse, maalesef DVD talebinde bulunamazsınız.. Aslında gereksiz de bu talep meselesi..

İnternetten bir Windows 7 Home Premium ISO kalıp dosyası indirin ve bir DVD'ye veya flash belleğe yazdırdıktan sonra, kurulumu gerçekleştirin. Kurarken de elinizdeki ürün anahtarını(Bataryanın altındaki CD-KEY numarası) girin..

msdn den indirilmesi daha iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Merhaba

Bilgisayar windows başlatılamadı uyarısı verdi güvenli modda ya da normal olarak hiçbir şekilde açılmıyor. ( 0xc000000e hatası) F8 ile sistemi geri yüklemeyi ve de bilgisayarımı fabrika ayalarına getirmeyi denedim ancak hiçbiri işlemiyor.Yine aynı ekran çıkıyor karşıma. Windows kurulum diskini takın diyor. dediğiniz şekilde dvd ye yüklersem, bu işlemleri halledebilirim değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilgisayar windows başlatılamadı uyarısı verdi güvenli modda ya da normal olarak hiçbir şekilde açılmıyor. ( 0xc000000e hatası) F8 ile sistemi geri yüklemeyi ve de bilgisayarımı fabrika ayalarına getirmeyi denedim ancak hiçbiri işlemiyor.Yine aynı ekran çıkıyor karşıma. Windows kurulum diskini takın diyor. dediğiniz şekilde dvd ye yüklersem, bu işlemleri halledebilirim değil mi ?

Selam
    DVD ile temiz bir kurulum yaparsınız elbette.. Fakat işleme başlarken HDD birimlerini gördüğünüz ekranda 100 MB civarında bir önyükleme birimi vardır, bu birim ile kurulacak olan C: birimini önce silip birleştirdikten sonra Format seçeneğine tıklayıp kurulacak alanı biçimlendirmeniz gerekir. Eğer önyükleme bölümünü silmezseniz, önceki sistem üzerine kurulacağından sizi zamanla sıkıntıya sokacaktır..

DVD ile bilgisayarı başlatın ve yukarıdaki yazdıklarımı uygulayın. Bu şekilde sıhhatli ve performanslı bir sistem kurmuş olursunuz..
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    DVD ile temiz bir kurulum yaparsınız elbette.. Fakat işleme başlarken HDD birimlerini gördüğünüz ekranda 100 MB civarında bir önyükleme birimi vardır, bu birim ile kurulacak olan C: birimini önce silip birleştirdikten sonra Format seçeneğine tıklayıp kurulacak alanı biçimlendirmeniz gerekir. Eğer önyükleme bölümünü silmezseniz, önceki sistem üzerine kurulacağından sizi zamanla sıkıntıya sokacaktır..

DVD ile bilgisayarı başlatın ve yukarıdaki yazdıklarımı uygulayın. Bu şekilde sıhhatli ve performanslı bir sistem kurmuş olursunuz..
    Kolay gelsin..

Peki çok teşekkür ederim. Biraz fazla oldu biliyorum ama son bir şey daha soracağım :) Şimdi bilgisayar dell studio 1558. cd rom ise kızaksız türden. içinde cd kaldı ve çıkaramıyorum bilgisayar açılmadığı için. klavyedeki cd eject tuşu da işe yaramadı. Kızaklı tiplerde yanında küçük bir delik oluyordu ona ince çubukla falan dokununca çıkıyordu cd ama bunda o da yok. Şimdi o cd yi çıkaramazsam windows kurulum cd sini takamam. Başka bir yolu var mı çıkarmak için acaba?

• quote:

Peki çok teşekkür ederim. Biraz fazla oldu biliyorum ama son bir şey daha soracağım :) Şimdi bilgisayar dell studio 1558. cd rom ise kızaksız türden. içinde cd kaldı ve çıkaramıyorum bilgisayar açılmadığı için. klavyedeki cd eject tuşu da işe yaramadı. Kızaklı tiplerde yanında küçük bir delik oluyordu ona ince çubukla falan dokununca çıkıyordu cd ama bunda o da yok. Şimdi o cd yi çıkaramazsam windows kurulum cd sini takamam. Başka bir yolu var mı çıkarmak için acaba?

DVD-ROM kızaksız ve altında küçük delik yok ise, laptopun alt kapağını açıp DVD-ROM arkasında mutlaka bir mekanik işlemi vardır. Araç radyo ve DVD okuyucularındaki gibi.

Bunu yapamazsanız, size kalan en iyi format yöntemi, FLASH BELLEK ile kurulumdur. Microsoft sitesinden şu Windows7-USB-DVD-tool yazılımı indirin ve flash belleğe yazdırdıktan sonra, flash bellek ile boot edin.
    Link:http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Kolay gelsin..

• quote:

quote:

DVD-ROM kızaksız ve altında küçük delik yok ise, laptopun alt kapağını açıp DVD-ROM arkasında mutlaka bir mekanik işlemi vardır. Araç radyo ve DVD okuyucularındaki gibi.

Bunu yapamazsanız, size kalan en iyi format yöntemi, FLASH BELLEK ile kurulumdur. Microsoft sitesinden şu Windows7-USB-DVD-tool yazılımı indirin ve flash belleğe yazdırdıktan sonra, flash bellek ile boot edin.
    Link:http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Kolay gelsin..

Hmm anladım ok çok teşekkür ediyorum size.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.