Şimdi Ara

Windows 7 ve Intel HT : Kim %35 performans artışı ister? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
15
Favori
10.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Windows 7 ve Intel HT : Kim %35 performans artışı ister?

şu ayarı yaptığımızı gösteren ss:

şu da ayardan sonraki sonuç:

olmadı sanırım ama vantage orta düzey bir uygulama değil, başka bir program bulmamız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

@canerpense:

Harika bir paylaşım gerçekten. Eline ve emeğine sağlık öncelikle.

Bir macintosh kullanıcısı olarak şunu söylemek istiyorum: Windows işletim sistemleri PC donanım kapasitesinden yalnızca yüzeysel olarak faydalanıyor; daha doğrusu sürekli yeni parça almamızı sağlamak için bilinçli olarak öyle yapıyorlar. Ancak unix tabanlı sistemler için bu geçerli değil. Bu konu üzerine de söyleyenecek çok şey olduğunu düşünüyorum ben. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda arkadaşlar?

Birşey değil, amaç bildiklerini yada öğrendiklerini paylaşmak olmalı forumlarda zaten. Dediklerinede katılıyorum, ekleme olarakta "DX11 ile yapılan grafiklerin neredeyse birebirini DX9 ile yapıyorlar, DX11'i tam manasıyla kullanan doğru düzgün bir oyun bile göremedik daha" diyebilirim...

@El Mukteda

Vantage'daki ayrı ayrı testler ya işlemciyi %100 kullanıyor yada ekran kartını %100 kullanıyor (stress testin manası bu zaten) diye biliyorum, belkide bu yüzden değişmemiştir skor.

Oyunlarda böyle değil tabiki durum, çoğu zaman sadece ekran kartı işlemciden daha çok sınırlıyor performansı. Yani çoğu oyunda da bir değişiklik görmemiz zor gibi geliyor bana.

Daha basit bir test yapabilirmisin Winrar 4.0Beta ile mesela, rica etsem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 24 Kasım 2011; 0:15:18 >

• güzel konu takip
  • evet arkadaşlar gerçekliği kanıtlanmıştır.

ÇPE off:

ÇPE on:

• Gercekten bariz bir fark var ama sanırım gündelik kullanımda hiç işe yaramayacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

evet arkadaşlar gerçekliği kanıtlanmıştır.

ÇPE off:

ÇPE on:

Teşekkür ederim testi yaptığın için, şimdi sıra başka hangi programlarda işe yaradığını bulmaya geldi

İlk başlık altında bir liste yapıyorum, bulan olursa programın adını söylesin ve bir adet SS'ini eklesin

• Sanirim Metro Benchmark HT kapalı ve açık arasında %10'a kadar fark yaratıyordu. Belki bu olayda biraz artış olabilir.
  • quote:

@canerpense:

Harika bir paylaşım gerçekten. Eline ve emeğine sağlık öncelikle.

Bir macintosh kullanıcısı olarak şunu söylemek istiyorum: Windows işletim sistemleri PC donanım kapasitesinden yalnızca yüzeysel olarak faydalanıyor; daha doğrusu sürekli yeni parça almamızı sağlamak için bilinçli olarak öyle yapıyorlar. Ancak unix tabanlı sistemler için bu geçerli değil. Bu konu üzerine de söyleyenecek çok şey olduğunu düşünüyorum ben. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda arkadaşlar?

Katılıyorum aynı zamanda ben de mac var adamlar donanım da ürettiği için çıkardıkları işletim sistemine en uygun konfigürasyonu üretiyorlar ve hiç darboğaz yaşanmıyor.
  • Hatta benim 1997 üretimli 400 MHz CPU, 8 Mb VGA, 9.5 Ghz HDD ve 256 MB ram'li iMac'im bile Mac OS 9 işletim sistemiyle hâlâ ilk gün ki gibi çalışıyor.
    Benim yeğenin 3 Ghz'lik Pentium 4'ü var, yerlerde sürünüyor valla.
  • Bir forumda okumuştum şöyle bir iddia daha var demişlerdi. İlk günkü kurduğunuz işletim sisteminin performansına bakın ve daha sonra yüklediğiniz service pack'li işletim sistemine bakın göya performans düşürücü eklentiler geliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoniss

Bir forumda okumuştum şöyle bir iddia daha var demişlerdi. İlk günkü kurduğunuz işletim sisteminin performansına bakın ve daha sonra yüklediğiniz service pack'li işletim sistemine bakın göya performans düşürücü eklentiler geliyormuş.

Bu dediğin yalnızca Windows için geçerli. UNIX tabanlı sistemler böyle sorunlar yok.
  • @canerpense rica ederim dostum, vaktim olduğu sürece yardımcı olurum, program isimlerini söyleyin bana, vaktim olduğunca yapayım. yalnız ben on/off ibarelerini ters yazmışım.
  • Mesajım bulunsun, eve gidince dener sonucu paylaşırım.
    Teşekkürler...

Edit:
    Denedim ama pek fark etmedi hatta bir kac defa denedim ama sonuc değişmedi malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikobat -- 24 Kasım 2011; 20:55:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adoniss

Bir forumda okumuştum şöyle bir iddia daha var demişlerdi. İlk günkü kurduğunuz işletim sisteminin performansına bakın ve daha sonra yüklediğiniz service pack'li işletim sistemine bakın göya performans düşürücü eklentiler geliyormuş.

Bu dediğin yalnızca Windows için geçerli. UNIX tabanlı sistemler böyle sorunlar yok.

Tabi ki,mac os için her yeni çıkan güncelleme sisteme performans katıyor.
  • Ancak şu an ki sistemlerin eski tadı yok. 10.4 (Tiger) versiyonu en iyisiydi ve en sorunsuzuydu. 10.5 ve üzeri versiyonlarda 10.4 kadar stabil ve verimli çalışmıyor sistem nedense?

1- Apple da mı yoksa Microsoft'un yaptığı gibi bug koymaya başladı sistemin içine?
    2- Telefon ipad vs. işine girdikten sonra eskisi kadar özenmeden çıkarmalarının da etkisi olabilir bunda ki bence öyle.
    3- Adobe, Macromedia'yı satın aldıktan sonra rakipsiz kaldığı için o da artık programlarındaki verimliliğe pek önem göstermiyor. Sıfır i5 işlemcili iMac'te bile Illustrator CS5 basit bir vektörel dosya için bile bilgisayarın imanını gevretiyor neredeyse; öyle bir kasılma yani. Nedir bu arkadaşım ya Allah aşkına? *

* Mac OS 7'den beri macintosh kullanıyorum – 1994

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 24 Kasım 2011; 11:53:44 >

• Olabilir özellikle 90'lardan sonra zaten dayanıklı ürünlerin adı sadece dayanıklı oldu onun dışında bu bir pazarlama stratejisine dönüştü.Kötülükler çabuk yayılır misali şu anda baktığınız zaman 32-64 mb ram ile çalışan işletim sistemleri var demek ki oluyormuş ama işte işletim sistemleri donanım pazarına hareket getirebildiği için bu yöntemlere başvuruluyor.

Apple'ı ben leopard ile kullanmaya başladım ondan öncesini sadece bazı yerlerde kullanıyordum. Dediğiniz gibi apple'da buraya dahil oldu. Zaten 6 ayda bir yeni ürün çıkartan apple için işlemci stoklarını tüketmek zor olmasa gerek.
  • arada bir dosya sıkıştırma yapıyorum, faydalı olacak bu, teşekkürler.
  • Bendede fark yaratmadı. Winrar 4.01 x64 ve linx 0.6.4 x64 de denedim.
  • Amd 1055T de bi fark olmadı vede parkı kapattığımız zaman boştayken işlemciye biraz yüksek voltaj veriyor sistem (cool and quite açık bende) bi katkısı olmadığı için kapattım bende intelci arkadaşlar için güzel bi konu olmuş teşekkürler öğrenmiş olduk
  • Mesajım bulunsun...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.