Şimdi Ara

Windows 7 ve Intel HT : Kim %35 performans artışı ister? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
15
Favori
10.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana PC'ye geçince ikinci yöntemi de deneyeceğim hocam, bakalım Aida64 testlerinde bununla bir değişiklik olacak mı?
  • Ben faydasını farkını hissettim.
  • i7 950 şu an OC YOK, winrar testi: uygulama öncesi, ~3.000KB/s - uygulama sonrası ~4.000KB/s.
    4.2Ghz OC ile sonra denerim tekrar.
    İşe yarıyor kısaca.
    Bilgilendirme için teşekkürler.
  • bende intel i7 2700k var bu olay benimde işime yarar mı
  • teşekkürler bilgilendirmeniz için...
    faydasının olup olmadığı, programları kullandıkça daha belirgin halde hissedilecektir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower74 -- 9 Aralık 2011; 20:33:04 >
  • Oyunlarda performans farkı oluyomu böyle ??
  • hocam emeğine sağlık, benim işlemci core i3 2310M 2core 4threads. Benchlerde azda olsa performans artışı var ama asıl fark genel kullanımda oldu, önceden kapanırken zorla diyen makine şimdi pat diye kapanıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: Adoniss

Bir forumda okumuştum şöyle bir iddia daha var demişlerdi. İlk günkü kurduğunuz işletim sisteminin performansına bakın ve daha sonra yüklediğiniz service pack'li işletim sistemine bakın göya performans düşürücü eklentiler geliyormuş.

Bu dediğin yalnızca Windows için geçerli. UNIX tabanlı sistemler böyle sorunlar yok.

yavaşlayıp donsun ki mal satsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yossi Kohen -- 18 Aralık 2011; 22:38:30 >
  • e8500 olurmuki
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamingMan

Oyunlarda performans farkı oluyomu böyle ??

Normalde gerçekten %35 artış var.Bu artış winrar vs açarken dehşet hissediyor.
    Oyunlara gelince denemedim ama illahi faydası olur.Oyunlar çekirdeğe dayalı çoklu çekirdek istiyorsa faydasını görmemek mümkün değil.Bende 1.yöntem ile olmuyor 2.yöntem ile oluyor 64sayısını 0 yaptığımız yöntem.Hani 2yöntemide ayrı ayrı deneyin.
  • S.a. arkadaşlar bu olay windows zımbırtısının güç tasarruf modu yani kemer sıkma olayı, Yani eğer siz performans moduna alısanız zaten otamatikman %100 olacak işlemci kullanımı yani buda fatura demek Eğer güç modunu enerji tasarrufuna alırsanız %0 - 10 arasında bir değer verecektir. Kısaca o an için kullanmadığınız işlemci kapatılıyor. Gerektiği zaman açılıyor. Testlerdeki arttırım ise park etmiş işlemciler devreye girene kadar geçen zaman kaybından oluşuyor olay bu en azından benim bildiğim olay bu. Buna şu işlemci boştayken kendi hızını düşürmesi olayı varya adını bilemiyecem şimcik hehe o olayın benzeri yani...

http://donanim.thgtr.com/amd/amd-fx-8150-incelendi/cekirdek-park-etme-ise-yariyor
    http://donanim.thgtr.com/islemci/windows-7-microsoft-en-sonunda-inteli-dinliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 19 Aralık 2011; 19:17:19 >

• takip
  • Mesajım bulunsun, eve gidice i3-550 de denerim.
  • Bende de işe yaradı. Bu özellik Win 8 de açık olarak geliyor mu acaba? Winrar testini Win 8 de yaptığımda Win 7 ye göre bu civarlarda fazla puan almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

S.a. arkadaşlar bu olay windows zımbırtısının güç tasarruf modu yani kemer sıkma olayı, Yani eğer siz performans moduna alısanız zaten otamatikman %100 olacak işlemci kullanımı yani buda fatura demek Eğer güç modunu enerji tasarrufuna alırsanız %0 - 10 arasında bir değer verecektir. Kısaca o an için kullanmadığınız işlemci kapatılıyor. Gerektiği zaman açılıyor. Testlerdeki arttırım ise park etmiş işlemciler devreye girene kadar geçen zaman kaybından oluşuyor olay bu en azından benim bildiğim olay bu. Buna şu işlemci boştayken kendi hızını düşürmesi olayı varya adını bilemiyecem şimcik hehe o olayın benzeri yani...

http://donanim.thgtr.com/amd/amd-fx-8150-incelendi/cekirdek-park-etme-ise-yariyor
    http://donanim.thgtr.com/islemci/windows-7-microsoft-en-sonunda-inteli-dinliyor

aynen hocam.....benim çekirdekler park etsin diyorum....ortalıkta kalırsa biri gelir çarpar filan ne me lazım....

• Olayın çekirdeklerle alakası yok.Threadleri aktifleştiriyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Briareos

Bende de işe yaradı. Bu özellik Win 8 de açık olarak geliyor mu acaba? Winrar testini Win 8 de yaptığımda Win 7 ye göre bu civarlarda fazla puan almıştım.

windows 8'den memnun musunuz, tavsiye ediyor musunuz kurmamizi?
    biraz detayli anlatabilir misiniz mustakbel yeni isletim sistemimizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

aynen hocam.....benim çekirdekler park etsin diyorum....ortalıkta kalırsa biri gelir çarpar filan ne me lazım....

Bu çok iyidi hiç güleceğim yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

Orijinalden alıntı: Briareos

Bende de işe yaradı. Bu özellik Win 8 de açık olarak geliyor mu acaba? Winrar testini Win 8 de yaptığımda Win 7 ye göre bu civarlarda fazla puan almıştım.

windows 8'den memnun musunuz, tavsiye ediyor musunuz kurmamizi?
    biraz detayli anlatabilir misiniz mustakbel yeni isletim sistemimizi...

Memnun kalmadım, kaldırdım. Kilitlenme ve çökme çok oldu özellikle oyun oynatmadı, ama hızlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

Bu çok iyidi hiç güleceğim yoktu

dedi dersiniz.... yapılan iş sakat iş.... yaptım ama pc anormalleşti kilitlendi sapıttı diyenleri duyacaksınız... ve bunların sayısı her gün artacak...
    takip edin anlarsınız..... demogojiye gerenk yok yani çarpılmış araba dolacak ortalık

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.