Şimdi Ara

Windows 7 ve Intel HT : Kim %35 performans artışı ister? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
15
Favori
10.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ancak şu an ki sistemlerin eski tadı yok. 10.4 (Tiger) versiyonu en iyisiydi ve en sorunsuzuydu. 10.5 ve üzeri versiyonlarda 10.4 kadar stabil ve verimli çalışmıyor sistem nedense?

1- Apple da mı yoksa Microsoft'un yaptığı gibi bug koymaya başladı sistemin içine?
    2- Telefon ipad vs. işine girdikten sonra eskisi kadar özenmeden çıkarmalarının da etkisi olabilir bunda ki bence öyle.
    3- Adobe, Macromedia'yı satın aldıktan sonra rakipsiz kaldığı için o da artık programlarındaki verimliliğe pek önem göstermiyor. Sıfır i5 işlemcili iMac'te bile Illustrator CS5 basit bir vektörel dosya için bile bilgisayarın imanını gevretiyor neredeyse; öyle bir kasılma yani. Nedir bu arkadaşım ya Allah aşkına? *

* Mac OS 7'den beri macintosh kullanıyorum – 1994

Apple para iphone ve ipad den gelince, en saglam muhendiskerini ios bolumune kaydirdi. Bundan mac os x eskisi gibi degil, eskiye gore bugli cikiyor. Kisaca iOS'a abaniyorlar. Ancak yinede windows un fersah fersah onunde.

• ht destekli i7 720q işlemcimde fazla bi değişiklik olmadı bu arada sizin resimlerde tek % ayarı var bende en düşük ve en yüksek diye soruyor.
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

takip

takip edeceğine denesen ya :) .. ben de deniycem de üşeniyorum..
  • bende üşendim valla :):):)
  • Q9550 DE oluyormu acaba bu ?
  • iki yöntemi de denedim winrar da fiili gözlem yaptım örneğin 2.5gb lık oyunu rardan çıkardım 3 seferde de 52sn sürdü.. fakat winrar benchmarkda farkediyor neden anlamadım gitti.. önemli olan benchmark değil fiili hayatta etkisi önemli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 10 Ocak 2012; 1:14:21 >
  • sonuçlar:
    tşk..

5.561
     Windows 7 ve Intel HT : Kim %35 performans artışı ister?

3.917

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsrkc06 -- 10 Ocak 2012; 0:35:25 >
  • farkı sadece winrarda gördüm başka hiçbirşeyde değil
  • Takip
  • bulunsun
  • aksama denerım merak ettım.
  • AMD FX 8350 4.0 Ghz (Turbo Core Kapalı)
    Önce

Sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNKaWaReZ -- 27 Aralık 2012; 4:11:59 >
  • evde deneyeceğim bakalım neler oalcak
  • hortlatmak gibi olmasın ama bende işe yaradı... 8 küsür dakikada çıkan arşiv 5 dakikaya indi... bazı arkadaşlar çekirdek uyanınca çalışmaya başlıyor felan demiş ama alakası yok 8 dakika boyunca 8 çekirdeğin kullanımına baktım ve 4 tanesi sürekli sıfırda kaldı ama işlemciler %100 olmadı hiç bi zaman normalde olması gerekmiyor mu
  • Eski konu olabilir ama i7 kulanılıcıları için önemli bir konu bence. Laptobumu almadan önce de bakmıştım bu konuya , aldıktan sonra bu konuyu hatırlamam iyi olmuştu.

i7 3610QM ile ÇPE %0 iken 4000 KB/s , ÇPE %100 iken 6300 KB/s yani iyi bir performans artışı var. (2.3 Ghz ile turbo kapalı)
  • iki testte de işlemci 3.8 oclu hiç fark yok nerdeyse
    http://www.3dmark.com/3dm/473822
    http://www.3dmark.com/3dm/473876
  • Bu HT olan işlemcilerde işe yarar sadece, i3 i7 gibi, i5 de işe yaramaz.

@Carloska, görev yöneticinden işlemcinin kullanım yüzdesi HT nin açık olduğu işlemcilerde faraklı gözükür, onunla alakası olması lazım. alt b ile bench yap, hepsini %100 görmen lazım. Onun dışında fiziksel dosya çıkartırken sıkıştırırken vs. mutlaka diskin beklendiği yerler var, onunla alakalı olması lazım sanırm.
  • ufak bilgilendirme.. core unparking yapılmamalı.. sistem dengesini bozabiliyor.. ve zaten windows coreları gerektiğinde park ve unpark edebiliyor. task manager performance reviewden bakabilrisiniz park durumuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bu HT olan işlemcilerde işe yarar sadece, i3 i7 gibi, i5 de işe yaramaz.

@Carloska, görev yöneticinden işlemcinin kullanım yüzdesi HT nin açık olduğu işlemcilerde faraklı gözükür, onunla alakası olması lazım. alt b ile bench yap, hepsini %100 görmen lazım. Onun dışında fiziksel dosya çıkartırken sıkıştırırken vs. mutlaka diskin beklendiği yerler var, onunla alakalı olması lazım sanırm.

hocam everestten bakmıştım işlemci kullanımlarına..şimdi tekrar test edip resim koyim dedim ama oto oldu sanırım hızlı modda çalışıyor... fakat ilk ayar yapmadan denediğime işlemci 4 tane işlemci %o dı, ayardan sonra işlemcilerin hepsini kullanmaya başladı ayarları oto alınca yine 4 işlemi %o dı ama yine 5 dakika sürdü arşiv açma

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.