Şimdi Ara

windows 7 x64 bitte 4GB ram sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: İntel(R) Dual Core Pnetium(R) D 3.0 GHz
    Ram: 2x2 4GB Gskill 800Mhz CL5
    Ekran Kartı: GeForce 9500 GT

64 bitte 4gb ramı görüyorum anca 3.37 Gb kullanabiliyorum. Bios Güncel Driverlar da öle. Bu problemi nasıl düzeltebilirim ya da hata nerden kaynaklanıyor?

windows 7 x64 bitte 4GB  ram sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihtarik -- 7 Ağustos 2010; 17:56:38 >

• biostan software memory hole özelliğini etkinleştirin
  • ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama biosta öyle bi seçenek bulamadım
  • asus anakartlarda memory hole remapping olarak da geçiyor olabilir
    eğer öyle bir seçenek yoksa bios update yapmayı deneyin belki daha sonradan eklemiş olabilirler.

newegg de anakart hakkında yorumlara baktım benzer sorundan dolayı şikayet edilmiş. Belki asus yeni biosla durumu çözmüştür. Çözmemişse yeni anakart almak gerebilir veya 3.12gb ile idare etmek durumundasınız.
  • http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=186212

bu başlıkta belirtildiği üzere Intel'in 945 çipseti 32 bit mimari temelli olduğundan dolayı bu problem bios update'le bile aşılamazmış.
    Sorun anakart üreticisin de değil. Kullanıcılar 64bit destekli işlemciler için sunduğu 32 bit temelli çipset kullanan intel 'e "selamlarını" iletiyorlar.
  • öncelikle merhaba
    arkadaşlar sıfır sony notebook aldım üzerindeki işletim sistemi 64bit win7 home prem.ingilizceydi.
    Türkçe yapmak için makinayı formatladım ve 64bit TR win7 ultimate kurdum
    formatlamadan önce 4GB ramın tamamını görüyordu ancak formatlayıp 64bit ultimate kurunca kullanılır miktar 3.67 olarak çıktı
    bu problemi kurduğum diğer makinalardada görüyordum ancak uyumsuzdur diyerek önemsemiyordum.
    Bu problemle ilgili bilgisi olan veya nasıl düzelteceğimi bilen arkadaşlar varmıdır acaba

şimdiden teşekkür ederim
  • --------------------------------------------------------------------------------

msconfig /gelişmiş seceneklerde işlemci saysını işlemci çekirdek sayın kaçsa onu seç
    sonuçta ramin gercek boyutuna ulaştığını ve windows deneyim dizininde ram puanı sorununun ortadan kaltığını göreceksiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.