Arkadaşlar benim olayım biraz karışık. sony vaio vgn-ns11s laptop'um var. Bunun içine orjinal vista home premium, bilgisayarların driverları ve birçok vaio programı ile bazı programlamlar hard diskte gömülü şekilde. Bu da 320 gb olan hard diskimin max 288 gb'ını kullanabilmeme neden oluyor. Benim amacım önce bu fazlalıktan işketim sistemimi kaldırmadan kurtulmak daha sonra da benzer şekilde bunun yerine windows7 ve driverlarımı hard diskime gömebilmek. ve tabi bu şekilde windows 7'ye geçiş yapmak. Ayrıca 1 sorun daha var. Henüz sitesinde windows 7 driverları yayınlanmamış. Vista driverleri windows 7'de de çalışır mı?
çogu çalışır driverlerin hocam zaten win 7 %80 tanıyor driverleri burdanda ONY FW 11E (21E ) vb modellerin WİN 7 (32bit) için FN tuşlarının çalışması gereken programlar bir arada
bu arada hdd fazla yer kaplayan bölüm 11 gb felan ben onu sildim tertemiz format attım şimdi hepsini kullanıyorum o sistemle ilgili dedigim gibi win 7 kuararsan 11gb silmessen yaklaşık 20 gb bir alan kullanır makine
öncelikle arkadaşım yardımın için teşekkür ediyorum.
Benim amacım da o sizin de dediğiniz o 11 gb'lık kısımdan kurtulmak ve yapabilirsem windows 7 olanı ile değiştirmek. vaio programları da umrumda değil. Sadece windows 7'ye kalıcı bir şekilde geçmek istiyorum. Eğer sony firması vista ve driverları gömebiliyorsa biz de aynı şekilde windows 7 ve driverlerlarını gömüp ileride kolay şekilde format atabiliriz diye düşünmüştüm. Çünkü daha önce herhangi bir cd ya da driver olmadan bu sayede pekçok kez format attım. ve tabi kayıtlı orjinal vistama. Bilmiyorum belki bir yöntemi vardır. Yoksa windows 7 ye geçsem bile o hep orda kalacak. Nasıl temizlediğinizi öğrenebilir miyim?
tabi hocam neden olmasın ilk önce usb ile yada cd den çalışan linux sürümleri var onunla başlatın hdd sıfırlayın daha sonra ise waio nun sitesinden tüm vista driverlerini indirin ne olur ne olmaz sonrada win 7 kurun ve driverleri felan bakın ve güncelleyin en son ise win 7 nin rescovery ile yedegini alın istediginiz andan itibaren başa dönersiniz