Şimdi Ara

Windows 7'ye xp format atıyorken (mavi ekran hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Windows 7'ye xp format atıyorken (mavi ekran hatası)

aldığım hata resimdeki gibi ve pc markam hp pavlion dv5. Lütfen yardımcı olun kaç gündür uğraşıyorum ve yapamıyorum . Bios ayarları diyorlar fakat Ahcı/SATA falan oralara gelemiyorum.Başlangıçta ESC'ye basıyorum sonra F10'a basıyorum bios ayarlarında ahcı diye yok lütfen yardım.
    daha önce açıldıysa özür dilerim fakat diger forumlarda okuduklarım ile yapamadım malesef..

güncelledim resimleri ekledim bu bios ayarlarından nereler gircegimi birileri söylesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deltateam16 -- 14 Nisan 2012; 16:05:13 >

• Cdden çalışan işletim sistemi ile bilgisayarı çalıştırıp, chkdsk /f komutu ile diski kontrol edin. Tüm bölümleri silip yeniden bölümledikten sonra tekrar deneyin.
  • xp yüklemek için zaten ide mod seçmeniz gerekiyor ama ne diye XP yüklüyorsunuz ki özellikleri iyi sayılır PC'nin W7 gayet düzgün çalışır o sistemde zaten
  • Bu hata bendede oldu format attıgım pc bozukmuştu bios'u karıştırmıştım mecbur pc verdim o attı formatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Cdden çalışan işletim sistemi ile bilgisayarı çalıştırıp, chkdsk /f komutu ile diski kontrol edin. Tüm bölümleri silip yeniden bölümledikten sonra tekrar deneyin.

dostum chkdskte problem yok. ve windows 7 ile işletim sisteminin yüklü oldugu bölümü biçimlendirdim hiçbirşey kalmadı ve tekrar denedim xp format cdsi ile olmadı olmadıgı için tekrar windows 7 format attım şuan böyle kullanıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

xp yüklemek için zaten ide mod seçmeniz gerekiyor ama ne diye XP yüklüyorsunuz ki özellikleri iyi sayılır PC'nin W7 gayet düzgün çalışır o sistemde zaten

Evet biliyorum çok rahat çalışıyor fakat windows 7 ramin fazla yemesinden dolayı oyunlarda bi nebze fps düsmesine neden olmaz mı? bu yüzden atıyorum zaten performans yükselsin diye yoksa windows 7 den memnunum.

• ide mode seçerseniz kurulumu yaparsınız sata mode kullanmanız için xp ye cihazın sata driverlerini entegre etmen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiger35

ide mode seçerseniz kurulumu yaparsınız sata mode kullanmanız için xp ye cihazın sata driverlerini entegre etmen gerekir.

işte asılda sorunum burda ide modu nasıl seçicem bios ayarlarına geliyorum öyle birşey yok yarın video çekmeyi düşünüyorum ozaman daha çok yardımcı olabilirsiniz sorunumla ilgili ide yi bulamıyorum yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deltateam16

quote:

ide mode seçerseniz kurulumu yaparsınız sata mode kullanmanız için xp ye cihazın sata driverlerini entegre etmen gerekir.

işte asılda sorunum burda ide modu nasıl seçicem bios ayarlarına geliyorum öyle birşey yok yarın video çekmeyi düşünüyorum ozaman daha çok yardımcı olabilirsiniz sorunumla ilgili ide yi bulamıyorum yani

biosunun ana menüsünün resmini çek ve yolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökalp95

quote:

quote:

biosunun ana menüsünün resmini çek ve yolla

öyle yapacağım yarın.

• sata'dan ahci modunu raid yapınız sorun ortadan kalkacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: muro336

sata'dan ahci modunu raid yapınız sorun ortadan kalkacaktır

tam olarak nerde gösteririmisiniz üste uplaod ettim bios menülerini falan. Bulamıyorum en başından beri o sata denen yeri
  • system configaration dan boot ordere girermisiniz orada olması lazım bulamazsanız ss alın genede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuvahhidGenc -- 14 Nisan 2012; 14:09:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muro336

system configaration dan boot ordere girermisiniz orada olması lazım bulamazsanız ss alın genede

yine bir sonuç yok :|
  • Windows 7'den xp ye dönmeye çalışırken böyle bir hatayla karşılaşabilirsin.Kesin çözüm; windows 98 cd'si edin.Ön yüklemesinde hdd yi komple biçimlendir, biçimlendirme işlemi bitince xp kurulumuna başla.Bu şekilde xp'yi sorunsuzca kurabilirsin.
  • bilgisayarı bios ayarlarından ide bölümünde sata raid var onu ide olarak değiştirip dene ben böyle haletmiştim
    yada sata entegreli xp var onlardan bulup kurarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGercek

Windows 7'den xp ye dönmeye çalışırken böyle bir hatayla karşılaşabilirsin.Kesin çözüm; windows 98 cd'si edin.Ön yüklemesinde hdd yi komple biçimlendir, biçimlendirme işlemi bitince xp kurulumuna başla.Bu şekilde xp'yi sorunsuzca kurabilirsin.

windows 7 format cdsi ile denemiştim biçimlendirmiştim fakat sistemin kurulu oldugu tarafı, diger bölümde yedek dosyalarım var (kişisel dosyalarım) ve tekrar kurulum yapmıştım olmamıştı.Yeni taşındığım için İstanbul'a w98 nerden elde etcegimi bilmiyorum.Bütün hdd biçimlendir demişsiniz bu arada tüm yedek dosyalarım falanda gitcek yani ?

quote:

Orijinalden alıntı: radbilgisayar

bilgisayarı bios ayarlarından ide bölümünde sata raid var onu ide olarak değiştirip dene ben böyle haletmiştim

işte asıl sorunumda orda ide bölümünü bulamıyorum

xp format cd'me sata nasıl entegre ederim bunu bulabilirsem heralde sorunu kökten halletmiş olacağım.

• quote:

quote:

Windows 7'den xp ye dönmeye çalışırken böyle bir hatayla karşılaşabilirsin.Kesin çözüm; windows 98 cd'si edin.Ön yüklemesinde hdd yi komple biçimlendir, biçimlendirme işlemi bitince xp kurulumuna başla.Bu şekilde xp'yi sorunsuzca kurabilirsin.

windows 7 format cdsi ile denemiştim biçimlendirmiştim fakat sistemin kurulu oldugu tarafı, diger bölümde yedek dosyalarım var (kişisel dosyalarım) ve tekrar kurulum yapmıştım olmamıştı.Yeni taşındığım için İstanbul'a w98 nerden elde etcegimi bilmiyorum.Bütün hdd biçimlendir demişsiniz bu arada tüm yedek dosyalarım falanda gitcek yani ?

quote:

bilgisayarı bios ayarlarından ide bölümünde sata raid var onu ide olarak değiştirip dene ben böyle haletmiştim

xp format cd'me sata nasıl entegre ederim bunu bulabilirsem heralde sorunu kökten halletmiş olacağım.

Bütün hdd'den kastım sistem diskiydi. W7 ile yaptığın biçimlendirmede hdd tamamen sıfırlanmıyor.Daha doğrusu w7 kendi kalıntılarını bırakıyor ve bıraktığı bu kalıntılar da xp kurmanı engelliyor.Oysa w98 ile yapılan biçimlendirmede w7 ye ait hiçbir kalıntı kalmıyor ve böylece xp'yi rahatça kurabiliyorsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bütün hdd'den kastım sistem diskiydi. W7 ile yaptığın biçimlendirmede hdd tamamen sıfırlanmıyor.Daha doğrusu w7 kendi kalıntılarını bırakıyor ve bıraktığı bu kalıntılar da xp kurmanı engelliyor.Oysa w98 ile yapılan biçimlendirmede w7 ye ait hiçbir kalıntı kalmıyor ve böylece xp'yi rahatça kurabiliyorsun.

Anladım verdiğin bilgiler için teşekkürler en kısa zamanda 98 format cdsi bulmaya çalışacağım.

• quote:

98 i başlangıta tanımıyor ve direk es geçiyor ayrıca setubu açmayı deniyorum bu hatayı veriyor w 98 setubu yönetici olarak falan çalıştırdım fakat naafile

• quote:

quote:

98 i başlangıta tanımıyor ve direk es geçiyor ayrıca setubu açmayı deniyorum bu hatayı veriyor w 98 setubu yönetici olarak falan çalıştırdım fakat naafile

cd'yi image olarak yazdığına emin misin? post ekranında görmesi lazım boot modun da ayarlı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.