Şimdi Ara

Windows 7'ye xp format atıyorken (mavi ekran hatası) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EGercek

quote:

Orijinalden alıntı: Deltateam16

quote:

Windows 7'den xp ye dönmeye çalışırken böyle bir hatayla karşılaşabilirsin.Kesin çözüm; windows 98 cd'si edin.Ön yüklemesinde hdd yi komple biçimlendir, biçimlendirme işlemi bitince xp kurulumuna başla.Bu şekilde xp'yi sorunsuzca kurabilirsin.

Windows 7'ye xp format atıyorken (mavi ekran hatası)

98 i başlangıta tanımıyor ve direk es geçiyor ayrıca setubu açmayı deniyorum bu hatayı veriyor w 98 setubu yönetici olarak falan çalıştırdım fakat naafile

cd'yi image olarak yazdığına emin misin? post ekranında görmesi lazım boot modun da ayarlı

öyle yapmadım sanırım ondan kaynaklanıyor. neroyu kullanmayı bilmiyorum burning 11 var bende. boş cd alcam bugün, ozaman teamviewerdan yardım edebilirmisin?

• bu çok sık karşılaşılan bi sorun eğer biosunuz award olsaydı yardımcı olabilirdim bi kere bu sorun banada olmuştu ama benimki disk seçimi ile alakalı değildi cd ile alakalıydı cd değiştirmiştim düzelmişti bence bi bilgisayarcıya gidin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PayneKillers -- 15 Nisan 2012; 10:30:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökalp95

bu çok sık karşılaşılan bi sorun eğer biosunuz award olsaydı yardımcı olabilirdim bi kere bu sorun banada olmuştu ama benimki disk seçimi ile alakalı değildi cd ile alakalıydı cd değiştirmiştim düzelmişti bence bi bilgisayarcıya gidin

yeni taşındığım için güvenebilceğim bi bilgisayarcı yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Windows 7'den xp ye dönmeye çalışırken böyle bir hatayla karşılaşabilirsin.Kesin çözüm; windows 98 cd'si edin.Ön yüklemesinde hdd yi komple biçimlendir, biçimlendirme işlemi bitince xp kurulumuna başla.Bu şekilde xp'yi sorunsuzca kurabilirsin.

Windows 7'ye xp format atıyorken (mavi ekran hatası)

98 i başlangıta tanımıyor ve direk es geçiyor ayrıca setubu açmayı deniyorum bu hatayı veriyor w 98 setubu yönetici olarak falan çalıştırdım fakat naafile

cd'yi image olarak yazdığına emin misin? post ekranında görmesi lazım boot modun da ayarlı

öyle yapmadım sanırım ondan kaynaklanıyor. neroyu kullanmayı bilmiyorum burning 11 var bende. boş cd alcam bugün, ozaman teamviewerdan yardım edebilirmisin?

Müsait olursam yardımcı olmaya çalışırım.

• xp format cd'sine sata driverini entegre etmeniz lazım. Yada güncel bir cd edinmeniz lazım. Elinizde yoksa. Size kargo ile gönderebilirim. İstanbul içindeysenizde sözleşiriz bir yerde buluşuruz atarım formatınızı gidersiniz
    Kalın sağlıcakla.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afsinedremitli

xp format cd'sine sata driverini entegre etmeniz lazım. Yada güncel bir cd edinmeniz lazım. Elinizde yoksa. Size kargo ile gönderebilirim. İstanbul içindeysenizde sözleşiriz bir yerde buluşuruz atarım formatınızı gidersiniz
    Kalın sağlıcakla.

Saygılar.

sata driverini entegre etmek için teamviewerdan yardım edebilirmisin?
  • google da arat: ICH9 support xp?

vista sürümü için chipset ve bios desteğine bakınca xp' nin adı görünmüyor. gerçi intel'e girip bakmadım ama sen bir gir bak bakalım ne diyor.

bios

Compatibility:
    Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7 (32-bit),
    Microsoft Windows 7 (64-bit), Microsoft Windows Vista (64-bit)

chipset

Compatibility: Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7 (32-bit),
    Microsoft Windows 7 (64-bit), Microsoft Windows Vista (64-bit)

şu sayfaya bir uğra, bir daha xp yüklemek için uğraşmazsın sanıyorum.

link vermemişiz.

http://www.wincert.net/forum/topic/2318-how-to-enable-ahci-on-intel-ich9-under-xp/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 15 Nisan 2012; 20:08:23 >

• kendi sata sürücüsününü indirin onun içinde bir dosya var onu xp imajınıza teamviewerdan eklerim var format atarsınız bu kadar basit. İsterseniz güncel sata sürücülü xp cdsinide bir şekilde size netten gönderebilirim.
  • buldum sanıyorum.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687644&prodNameId=3687647&swEnvOID=1093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-62085-1

yukarıdaki linkten, sp39316.exe dosyasını indir ve winrar ile extract yap. klasör içerisine gir orada All adı altında bir klasör var. onun içerisindekileri usb diyecetim ki bir cd'ye kopyala. xp kurulumunu yaparken en altda bir yazı çıkar f6 ile driver yükle diye. onu seçip cd'yi hedef göster. açılan pencerede ich9 chipi seç ve kurulumu devam ettir. yükledi yükledi, yüklemedi o bios'la bişi olmaz, uğraşma derim. hey gidi hey.. bir zamanlar win2k ile uğraşırdık nasıl yükleyecez diye.

• o bulduğunuz manuel yol ama önemli olan orda sata sürücünüzü nerden göstereceksiniz? sonuçta xp cdsini room'dan çıkaramazsınız.

1) Usb den flash ile gösterebilirsiniz. Ama usblerde o ekranda çalışıyorsa? Anakarta göre değişir kimisi çalışmaz.

2) Diskket sürücüden gösterebilirsiniz ki disket sürücü yok :(

3) Harici disk desem gene fark etmez usb çalışmazsa oda olmaz.

en sağlam yol bir sata entegreli cd yapmak ya da hazır imaj varsa full sata entegreli onu indirmek. Boyutu ortalama 1.3 gb oluyor bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinedremitli -- 15 Nisan 2012; 20:47:10 >
  • bağlantı hızınız nasıl size teamviewer dan imaj atayım. O imajı cd ye yazdırın ve format atın. Sonrasında da service pack 3 kurun. Çünkü cd maalesef service pack 2. Ama all sata :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.