Arkadaşlar merhaba benim tuhaf bir sorunum var. Windows 7 ile formatladığım bilgisayarım bir türlü tam kapanmıyor. Windows kapatılıyor ekranından sonra monitör kapanıyor ama fanlar ve ışık açık kalıyor. defalarca format attım hep aynı... Şu anda iki işletim sistemi kurdum bir tarafa xp 64 bit diğer tarafa win 7 64 bit şeklinde, xp tarafında sorun yok bilgisayar tümüyle kapanıyor ama win 7 tarafında aynı sorun devam ediyor. Bios güncellemesi de yaptım ama nafile... bütün driverlerim güncel. aslında daha önce böyle bir sorun yoktu windows 7'de de pekala kapanıyordu ama formattan sonra bu sorun hasıl oldu. farklı windows 7 dvd leri denememe rağmen sorunum çözülmedi.
uzun uğraşıdan sonra kendi sorunumu kendim çözdüm. nvidia nın yeni çıkardığı 270.61 driver crysis 2 de neredeyse 3 kat performans artışı sağlamıştı ancak aynı driverden kaynaklı sli modunda bilgisayar kapanmıyor eski driverinde sorun yoktu.
quote:
Orijinalden alıntı: MYGREENWORLD
uzun uğraşıdan sonra kendi sorunumu kendim çözdüm. nvidia nın yeni çıkardığı 270.61 driver crysis 2 de neredeyse 3 kat performans artışı sağlamıştı ancak aynı driverden kaynaklı sli modunda bilgisayar kapanmıyor eski driverinde sorun yoktu.
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama,yeni konu açmaktan daha iyidir diye düşündüm.
Yukarıdaki arkadaşın sorununun aynısı bende de var,yalnız benim ekran kartım Ati 5770.Değişik sürücülerle denedim,sorun aynı.
Nette yazılan çözümleri de uyguladım,format dahil.Sistemim Windows 7 32 bit,2 GB ram,intel e6420 işlemci vs.
Bilgisayarı kapat dediğimde Windows sonlanıyor lakin kasa fanı ve ışıklar çalışmaya devam ediyor.