Şimdi Ara

Windows 8.1 Aşırı Derecede Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar Acer Aspire V5-551G. AMD Vision A8-4555 işlemci 4 gb ram var. Ram'in 2 GB'ı ekran kartı tarafından kullanılıyor yani toplam sistem belleği 2 GB.

Bu bilgisayar aşırı derecede kasıyor. Mesela Chrome'u açtığımda arama kısmına birşeyler yazmam dakikaları buluyor, bazen Chrome çöker gibi oluyor. Bu sadece Chrome'da değil çoğu programda böyle. Klasörlerin açılması saniyeler sürüyor.

Problem nerede acaba? İşletim sistemi Windows 8.1 Pro. Yetti artık ben normalde Linux kullanıcısıyım ancak EFI nanesi yüzünden değil Linux, bilgisayara Windows 7 bile kuramıyorum. Bios ille de Windows 8 diyor.

Çözümü buldum:

Harddiski kullanan Windows servisleri Windows Search ve Hızlı Getirme. Bu iki servisi kapattığınızda sistem hızlanıyor.

Kapatmak için Windows + R tuşuna bastıktan sonra "services.msc" komutunu girin (tırnaklar hariç.) Daha sonra listeden Windows Search ve Hızlı aramayı kapatıp durdurun. Görev yöneticisinden kontrol edin. Harddisk kullanımının düşmesi lazım. Düştüyse iki servise de sağ sık> özellikler> başlangıç türü> devre dışı yaparak bir daha açılmalarını önleyin. Eğer hala performans sıkıntısı yaşıyorsanız demekki arka planda çalışan ve sistemi yoran bir program, virüs veya adware tarzı birşey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 25 Mart 2015; 20:36:47 >

• Jason Becker kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Windows 8.1 64 bit sürüm kullanıyorsanız kasması normal sayılabilir, 64 bit sürüm için en az 4gb ram yeterli, ancak sistemin kararlı çalışabilmesi için 6 ve üzeri ram olması ok daha iyi olur. 4gb ram ile kullanacaksanız da 32 bit sürümü yüklemenizi öneririm.
    Öncelikle sürücüleriniz güncel değilse güncelleyin.
    Ayrıca hdd kullanımını artırıp kasma yapan dizin oluşturma hizmetini durdurup deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    HDD Önbelleği kaç?

önbelleğin kaç mb olduğunu HD tune, hdd life,everestultimate gibi programlardan ögrenebilirsin.

ayrıca kasayı açtığında hdd nin üzerinde 7200 rpm 8mb, 16mb, 32,mb vs yazacaktır.

sorunun muhtemelen hddnin 32mb nin altında olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assorthic -- 24 Mart 2015; 12:41:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assorthic

HDD Önbelleği kaç?

önbelleğin kaç mb olduğunu HD tune, hdd life,everestultimate gibi programlardan ögrenebilirsin.

ayrıca kasayı açtığında hdd nin üzerinde 7200 rpm 8mb, 16mb, 32,mb vs yazacaktır.

sorunun muhtemelen hddnin 32mb nin altında olmasıdır.

Laptop olduğu için 5400 rpm'dir.
    kasa olarak düşünmüştüm. mesele şu ki 8.1 deki kasmaların en büyük sebebi hdd dün aynı sorunu bu şekilde çözdüm
  • Banada sanki hdd dar boğaz yapıyor gibi geliyor ancak normalde bu kadar kasmaması lazım. Yani hdd'nin yapabileceği darboğazdan fazla kasıyor.

Bilgisayarda harddisk ışığı olmadığı için emin de olamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 24 Mart 2015; 18:31:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    işte bunlar hep ssd işte. 8.1 ile iyice yönlendirmeye başladılar.
  • Son güncellemeler yüzünden mi bilmiyorum PCde gerçekten ağırlaşma başladı
  • HDD Life'ı yükleyip baktım bilgisayar boştayken bile harddisk %100. Dar boğaz yapan harddiskmiş.

Bende de ilk başlarda bu kadar kasmıyordu güncelledikçe bilgisayar ağırlaşmaya başladı. Bunu eski haline getiremem mi acaba? Bazen bilgisayarı kaldırıp duvara vurasım geliyor o derece. Çok basit şeyler için çok fazla kasıyor.

Veya ben komple Linux kullanmak istiyorum. Bıktım Windows sorunlarından. Hiç EFI Bios'lu, Acer bilgisayarı olupta Linux yükleyebilecen oldu mu? Özellikle Elementary OS. Daha önce çok denedim, sistemi kurarken problem çıkmıyor ancak restart edince harddikte işletim sistemini bulamıyor.
  • Bir de C sürücüsünün özelliklerinden Bu sürücüdeki dosyaların dosya özelliklerine ek olarak diye başlayan ayarın tikini kaldırıyoruz.
    Ayrıca performans izleyiciden çalışan uygulamaların disk kullanım yüzdelerini görebilirsiniz. Görev yöneticisinde performans izleyici için bir bağlantı oluyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Disk birleştiriciyi çalıştır ki muhtemelen parçalanmamıştır diskin. Sonuç olarak ta win 7 ile idare edebiliyorsan 8.1 e bulaşma 8 bile bi nebze kullanabilirsin.
  • gelişmiş başlangıç seçeneklerini kurcalayarak biosa girmeyi başarabilirsin ve leagechi seçeneğini boot menüsünden aktif ettiğinde sorun düzeliyor ama daha sonra 1 kere daha windowsu açıp tekrar biosa eriştiğinde uefi seçeneğini kapatma imkanı sunacaktır eli mahkum. daha sonra Linux,mac,windows 7 vs. ne istiyorsan kurabilirsin. bu arada hiç deneme şansın oldumu bilmiyorum ama ssd üzerinde Linux kullanmayı performansı nasıl merak ediyorum aslında ssd Windows ta iyi sonuçlar veriyor. senin dar boğaz sorununu windows' ta zaten ssd dışında çözebilecek bir donanımda yok. klasik diskler her zaman için büyük bir engel .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.