windows 8.1 "Bilgi kaybını önlemek için programları kapat" hatası veriyor regedit de bi yerlere girip 2 olan değeri 4 yaptım ama hala aynı hatayı alıyorum çözümünü bilen arkadaş var mı ?
bir bilgisi olan yok mu arkadaş ??? :D
Windows Update e girip güncelleştirmeleri denetleyip yüklemeyi dene. sorun 8.1 de çok görülmüş. Bunun için bir güncelleştirme çıkmış olması lazım.
Ben de 8.1 kullanıyorum ve öyle bir sorunla karşılaşmadım. Sanal bellek ile ilgili olabilir denmiş de ben sanal belleği kapatıyorum komple. en az 4gb ramin varsa sen de kapatıp deneyebilirsin.
8.1 in en güncel versiyonu olması lazım kulandığım da sanal belleği nasıl kapatabilirim ve onun bi zararı var mıdır ?
4gb ve üzeri ram varsa gereksiz bir özelliktir o genelde. ram yetmediği zaman harddiskin bir kısmını kullanır ama o da çok yavaş olduğu için kağnı gibi çalışır pc.
bazı programlar sanal belleğe ihtiyaç duyar ama o programları kullanırsan onu bilirsin muhtemelen. normal programlar değil de mühendislik, tasarım vb programlardan biri olabilir.
Bilgisayarım - Sistem Özellikleri - Gelişmiş sistemayarları Performans - Gelişmiş - Sanal Bellek ve Değiştir : Sistem Belleği Dosyası Yok ve Ayarla Tamam tıkla. (En üstte otomatik ayarla kısmı tikli ise o tiki iptal et önce sonra ayarla)
autocad ve 3smax kullanıyorum bu programlar istiyor mudur peki sanal bellek ???
bir kapat dene. programlar hata verirse açarsın geri. program açılmıyormuş galiba sanal bellek olmadan, hangi programsa bilmiyorum artık.