Şimdi Ara

Windows 8.1 den sonra açamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acil yardım...Sayın arkadaşlarım, çok kötü bi duruma düştüm... dün biraz araştırma yaptıktan sonra daha performanslı diye windows 8 den 8.1 e yükseltme yaptım. Güncellemeler ortalama 30-40 dk sürdü... Ve laptopumu o akşam kullandım. Ama bu sabah açamadım. Start yaptığımda ASUS yazısı çıkıyor, sonrasında imleç çıkıyor ve öyle kalıyor Ctrl + Alt + Delete yapınca da reset atıyor hep aynı döngü içinde dönüyorum. Arkadaşlar çok önemli bi çalışmam var içinde o yüzden format da atmak istemiyorum. Biosdan da çözemedim... Ramlerimi Hdd mi acaba çıkmış yerinden oynamıştır diye kontrol ettim yok yok yok... Lütfen bi yol gösterin. Cumartesiye kadar bitirmem gereken bi web sayfası çalışması ödevim var, çok önemli benim için. Açılış resimlerini telefonumla çekmeye çalıştım anlayabilen varsa yardım rica edicem. En kötü ihtimal Yine format atıcam herşeyi sil baştan yapıcam.
     Windows 8.1 den sonra açamadım Windows 8.1 den sonra açamadım Windows 8.1 den sonra açamadım

• Lord_Abruptum kullanıcısına yanıt
    biryerlerden livelinux bulup kullanmanı ve dosyalarını flasha yedeklemeni oneriyorum, livelinuxsu (pardus) http://www.pardus.org.tr/indir indirebilirsin....

sonrasında baska flasha w8 veya w8.1 hangisi varsa windows.iso atıp baslangıc onarmayı yapmalısun (bende hicbir zaman ise yaramadı) olmazsa guvenli modda acar, sistemgeri yuklemeyi calıstırırsın varsa en eski yuklemeyi sec, ne bileyim boyle basit seyler onerebiliyorum aklıma baska seyler gelmiyor (tamda bunu yazarken aklıma geldi) 2. bir pc varsa laptobunun hdd sini cıkar uygun kabloyla uygun yuvaya tak dosyalarını kurtarman kolaylasır, (takmısken disk hatalarınıda tarat buda sorunları giderebiliyor) kolay gelsin....
  • Yardımın için teşekkür ederim, lakin değil güvenli mod bios dışında hiç bir yere girmiyor pc. hatta bios a da otomatik giriyor. bilgisayarcıya götürdüm. Hardiskin bozulmuş , yeni hardisk alman lazım dedi... benim hardiski pc ye bağladı yedek almaya çalıştı pc si dondu, Senin hardisk ölmüş dedi. sonra eve geldim hardiskimi evdeki masa üstüne bağladım sıkıntısız açıldı. hatta bad sectors taraması yaptım en yavaş modda 8,5 saat sürdü %/100 sorunsuz çıktı. ve laptopda hala bios dan başka bişey açmıyo. hardiskimi formatlayıp tekrar takıcam inşallah çözebilirim.. AKlınıza gelen başka bişey varmı. bu arada laptopun bios ayarlarını biraz karıştırdım sanırım ondan direk bios u açıyor. Asus S56CM model bios resimi gönderecek olan varmı. nette bulamadım benim biosu.
    Ve bu arada Artık ASUS yazısıda çıkmadan direk bios yapıyor pc :(
    laptop kac yıllık, böyle durumlarda en mantıklı yöntem orjinal (yetkili) servise götürmendir, onlar bi bakar, varsa garantiyi işletirsin yoksa fiyat istersin, kararına göre işlem yaparlar, kolay gelsin....

bilgisayarcı sana sabitdisk satabilmek için yalan söylemiş olabilir, şahsen ben birçok bilgisayarcının format atamadığı (atmadığı) bilgisayarı normal bir şekilde formatlamışımdır, çoğuda komşularımın pcleriydi, şimdi hiçbiri en ufak bir sorunda bilgisayarcıya gitmiyor, önce bana soruyor bende sorun küçükse hallediyorum büyükse yetkili servise yönlendiriyorum.... bu arada veri kurtarma konusunda yetkili servis bişey yapmaz ise sabit disk üreticisi muhakkak yapıyor ve sabitdiste sorun varsada degişiyorlar, tek yapman gereken üretici sitesine girip ürününü kaydettirmen ve servis talebinde bulunman....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 11 Nisan 2014; 15:16:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord_Abruptum

Yardımın için teşekkür ederim, lakin değil güvenli mod bios dışında hiç bir yere girmiyor pc. hatta bios a da otomatik giriyor. bilgisayarcıya götürdüm. Hardiskin bozulmuş , yeni hardisk alman lazım dedi... benim hardiski pc ye bağladı yedek almaya çalıştı pc si dondu, Senin hardisk ölmüş dedi. sonra eve geldim hardiskimi evdeki masa üstüne bağladım sıkıntısız açıldı. hatta bad sectors taraması yaptım en yavaş modda 8,5 saat sürdü %/100 sorunsuz çıktı. ve laptopda hala bios dan başka bişey açmıyo. hardiskimi formatlayıp tekrar takıcam inşallah çözebilirim.. AKlınıza gelen başka bişey varmı. bu arada laptopun bios ayarlarını biraz karıştırdım sanırım ondan direk bios u açıyor. Asus S56CM model bios resimi gönderecek olan varmı. nette bulamadım benim biosu.

Hocam o bilgisayarcı sizi kandırmış. Harddisk ölmez hele senin pc de çalışıyor. Bence ASUS'tan destek alın...

• AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yardımlarınız için Teşekkür ederim. Sorunumu , eskiden asusda teknikerlik yapan yakın bir arkadaşımdan yardım alarak çözdüm. Bana söylediği Bios Windows 8 den 8.1 e geçerken Güncelleme hatası ile karşılaşmış ve bios un bazı kodlarla beraber önemli U-UTF kodları silinmiş. 3 saatlik bir uğraş sonrasında biosu en başa çevirerek yeniden Güncelledi ve Bilgisayar artık Diski görüyor ve açılıyor Tabi 8.1 den vazgeçtim Professional 7 gibisi yok Bu cevabı, belki benim gibi biri aynı sorunla karşılaşır diye yazdım. Tekrar Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 mi Windows 7 mi?
    11 yıl önce açıldı
    Win 8.1 çok yavaş açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.