Şimdi Ara

Windows 8.1 Update 1 video inceleme 'Windows 8.1'in kullanımı kolaylaşıyor' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
10.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fenomenus

Arkadaşlar Win 7'yi daha uzun bi süre kullanırım diye düşünüyordum fakat win 8.1'i kurup kendime göre özelleştirmeleri de yaptıktan sonra artık win 7'yi aramaz oldum. Kullanmayan, deneyimlemeyen adamlar gelip burada win 8.1'i kötülüyorlar halen. Kullanmadığınız bir şeyden nasıl memnuniyetsizlik duymayı başarabiliyorsunuz ki ?

LAptobumda orjinal windows 8.1 yüklüydü 3 ay kullandıktan sonra win7 kurdum ohh be dedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 yüklüydü neredeyse ilk çıktığı günden beri kullanırım 8.1'i kurup yükledim ilk başta beğenmedim tekrar W7 ye geçtim W8.1'in kolay kullanıma alıştıktan sonra windows 7 bana çok çirkin geldi dayanamayıp W8.1 e geri geçtim gayet memnum .
  • Elimde orjinal yükseltme sürümü olmasına rağmen kurup kaldırmak zorunda kaldım. Sebebi de hiçbir şekilde SCSI kontrol kartı sürücüsü barındırmaması. Ayrıca CDrom sürücüsünü de görmüyordu. Windows 7'de hepsi çalışıyor.

• ben pratik olsun diye iobit start menu ekledim, win 7 gibi oldu, gayet güzel şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blnt4

Donanımlar için Fiyat performans tavsiye ediliyor. İş yazılım olunca paralı bir işletim sisteminin haberlerinin yapılması ne derece doğru. İnsanları Ücretsiz işletim sistemlerine yönlendirilmesi daha doğru olmaz mı?
    Diğer işletim sistemleri ile haberler bekliyoruz sizlerden onlardaki gelişmeleri de bilelim.

fiyat performans dedin de mi? bedava performans değil.
    linuxun daha 40 fırın ekmek yemesi lazım win 7 win 8 osx karşısında çok çok gerilerde
  • 8.1'e çok alıştım, dokunmatik ekran ile birlikte kullanımı gerçekten çok güzel. Evde fotoğraf işlemlerimi daha detaylı şekilde yapabilmek için 23" monitör aldım gerçekten çok güzel oldu, ben çok memnunum. 8.1.1 tahminen hangi tarihte gelecek. 8.1.1 dahada güzel olmuş ancak internette izlediğim 8.2 videoları doğruysa şuana kadar yapılmış en iyi işletim sistemi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

Donanımlar için Fiyat performans tavsiye ediliyor. İş yazılım olunca paralı bir işletim sisteminin haberlerinin yapılması ne derece doğru. İnsanları Ücretsiz işletim sistemlerine yönlendirilmesi daha doğru olmaz mı?
    Diğer işletim sistemleri ile haberler bekliyoruz sizlerden onlardaki gelişmeleri de bilelim.

linuxun daha 40 fırın ekmek yemesi lazım win 7 win 8 osx karşısında çok çok gerilerde

Hangi yönlerden geride fırın fırın ekmekleri neye göre değerlendirdiniz söyleyin bizde bilelim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

Hangi yönlerden geride fırın fırın ekmekleri neye göre değerlendirdiniz söyleyin bizde bilelim

açacak uygulaması yok diye başlayabiliriz.
    aaa olur mu libre office var windows emulatörü var falan diye sayarsın ama püf yani :) eminim linux 4-5 yıl içerisinde adam olduğunda başka birşey çıkar bu sefer linuxu beğenmez onu beğenirsiniz siz.

• Metro arayüzünü klasik menüye gömün, millet kurtulsun bu çileden

• xp candır
  • Windows 7'den şuan için memnunum, Windows 10'u bekliyorum.
  • Merhaba hocalarım ;

Update 1 çıktığında kurmak istiyorum. Nisan ayında güncel iso dosyayı Microsoft tarafında yayınlanır mı bilgisi olan var mı ? Bu kadar tepki üzerine kullanıcı Win 7 kullanmak istiyor. Tek ayar ile Win 7 görünüme dönüştürecek özellik neden yapmıyorlar halen anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 26 Mart 2014; 1:29:09 >
  • cidden iyi olmus bende yukledim ie ucuyor bu arada

• yararlı video teşekkürler

• Metro arayüzden ne alıp veremediğiniz var anlayamıyorum gerçekten,
    sık kullandıklarınızı ekleyin istediğiniz zaman metrodan veya araç çubuğundan girin
    w7 den performans olarak farkı yok fazlası var. Üstelik mağazaya sahip oluyorsunuz
    teknoloji forumunda bu kadar yeniliğe kapalı kullanıcıların yorumlarını okumak
    akıl mantık işi değil
  • Henüz bana hitap etmiyor, mümkün olduğunca 8'den uzak duracağım. 15 yıla yakındır (windows 95 dahil) windows kullanıyorum, laptop ile 8 gelmişti ve resmen aptal gibi hissettim... Yaptığım ilk hareket format atıp 7 kurmak oldu. Commodore 64'ten beri bilgisayar kullanan biri olarak sanki ilk kez PC görüyormuş gibi oldum. Gelişim iyide, bu kadar radikal değişim saçma...

Tablet kullanıcılarına şirin görüneyim derken büyük bi kitleyi hiçe saymış... Hiçe sayanı hiçe sayarım. Nasıl Vista'yı es geçtiysem bunuda geçerim. Ya da kurulumda seçenek ver; metro mu klasik mi diye biz de geçelim. İşi gücü bırakıp ne neredeydi diye onunla mı uğraşağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Nisan 2014; 0:50:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Henüz bana hitap etmiyor, mümkün olduğunca 8'den uzak duracağım. 15 yıla yakındır (windows 95 dahil) windows kullanıyorum, laptop ile 8 gelmişti ve resmen aptal gibi hissettim... Yaptığım ilk hareket format atıp 7 kurmak oldu. Commodore 64'ten beri bilgisayar kullanan biri olarak sanki ilk kez PC görüyormuş gibi oldum. Gelişim iyide, bu kadar radikal değişim saçma...

Tablet kullanıcılarına şirin görüneyim derken büyük bi kitleyi hiçe saymış... Hiçe sayanı hiçe sayarım. Nasıl Vista'yı es geçtiysem bunuda geçerim. Ya da kurulumda seçenek ver; metro mu klasik mi diye biz de geçelim. İşi gücü bırakıp ne neredeydi diye onunla mı uğraşağım...

:))

bilmiyorum belkide microsoft yeni ve deneyimsiz kullanıcıları hedefliyordur, bende senin gibi eski bir kullanıcı olarak dediklerine son derece katılıyorum, ve burda ve diger forumlarda , nerdeyse cahil derecesindeki (en azından nete yazmayı ogrenmisler) kisilerin

mesajlarını ve bunların epey fazla oldugunu gordukce bazen microsofta da hak vermiyor degilim, insanlar format atamıyor diye donanım ureticileri recovery bolumunu yapmak zorunda kaldı, eskiden windows medya (cd, dvd), pc ile beraber veriliyordu,

daha fare klavye kullanamayan insanlar var, dokunmatiklik üzerine yatırım iyide once siz 22inch dokunmatik ekran uretin 250dolar fiyat verin sonra metro deyin,

neyse bu tartısma bitmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 5 Nisan 2014; 2:02:05 >

• Eski yorumlara cevap yazıyorum bunun farkındayım ama çok içimde kaldı bir yere dökmem lazım....

XP bir süre sonra her şey ile uyumsuzluk çıkarmaya başlayınca mecburen windows 7'ye geçtim. FOREVER XP'ciydim. Şimdi XP sorun çıkartmayacağını bilsem anında geçerim XP'ye. İşlem sayısı: 20 yazması yeter. Boştayken 100 MB RAM yiyen işletim sistemi varken neden boştayken 500mb yiyen işletim sistemine geçeyim ki.... XPdeki hızlı başlat sistemini hala kullanıyorum.

Görev çubuğundaki öğeleri ASLA BİRLEŞTİRME kullanıyorum. Masaütünü gösteri hala hızlı başlatta kullanıyorum. Alıştığım şeyden kolay kolay vazgeçmem, vazgeçemem. Neden vazgeçtirmeye çalıştıklarını da anlamam.

Kabul ediyorum, yeniliğe açık bir insan değilim.

Mesela hala CS en sevdiğim fps oyunudur.
    Mesela, kullandığım opera versiyonu 12.16. Operanın o son sürümü kadar aptalca bir tarayıcı yok. Bildiğin araklamışlar tarayıcıyı. Benim kullandığım mis gibi kısayolları olan opera yok...
    Mesela masaüstünde BELGELERİM yok. Kısayoluyla yetiniyorum artık... yukardaki SSden görürsünüz.
    Mesela paint'teki anti aliasing'e sinir oluyorum. XPdeki paint olsa keşke...
    Mesela paint'te yine yazıyı seçmeden yazı stilini değiştiremiyorum. İlla seçicen sonra değiştirecen
    Mesela XP'deki masaüstü arkaplanlarından "Manzara" asla unutmam

Mesela kullanıcı denetimi ayarları her format attığımda tekrar tekrar direk kapatıyorum.
    Mesela ŞU LANET OLASICA "SAHİP" sorunu. Yok buraya kopyalama yapamazsın falan filan. Her format attığımda Windows'un sahipliğini kendi üzerime alıyorum.
    Mesela YÖNETİCİ OLARAK BAŞLAT, çoğu uygulamayı böyle açmak zorundayım. Yoksa tam verimde çalışmıyor.
    Mesela Gif oynatamayan salak bir resim görüntüleyicisi.

iyi yanları var mı? tabiiki var

mesela kısayollarda sağ tıklamada direk dosya konumunu aç özelliği
    mesela simge büyütmelerde CTRL + tekerlek falan

Neyse zorla windows7'e geçtik. Alıştık falan, sonra windows 8 çıktı. Performans çok çok az seviyede arttı. Ama ŞU LANET OLASICA METRO ARAYÜZÜnü kapatmak için bir ayar koymadılar. Arkadaşım insan bir ayar koyar oraya de mi? İstemeyen kullanmasın diye ama yoooooooook illa kullandırtacaklar. Önceki sayfada @DHArkadia yazmışlar zaten.

Şunu da ekliyeyim, programlarla start menu değiştirilebiliyor ama bu hiç sağlıklı olmayıp bilgisayarı yoruyor...

Windows8 HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN SAÇMA MODERN TASARIM. Skype kurana kadar canım çıktı. Onun metro arayüzündeki skype yüzünden....

Windows8.1'i 4-5 ay kullandım. Kullandım da yorum yapıyorum.
    Microsoft hesabına bağlaması
    Parola zorunluluğu
    Dosya silerken uyarı vermeme sorunu
    vs. vs. salak saçma işler

Bir de bu arayüzü bu kadar büyütenler var diyenlere söylüyorum.

Kardeşim madem tamamen yeni bir arayüz yapıyorsun. Buna özel uygulamalar ayarlıyorsun falan bu kadar yenilik yapıyorsun. Bunları istemeyenleri neden düşünmüyorsun?

Hız olarak muazzam denmiş. Oyunlarda aldığım fps değişmezken, ben P4 işlemcili XP işletim sistemli bilgisayarımda Hard Disk'te daha hızlı dolanıyordum. Windows 7 ile kıyaslıyorsak, evet hafif bir performans artışı var aksini iddia edemem. Ama abartılacak bir performans artışı değil bu. KAT KAT YAZMIŞLAR BİR DE YA

Mağaza nedir allah aşkına ya. Mağaza nedir? Ben istediğim şeyi internetten indirirm. Niye bir store uygulaması yaparsın ki? Güvenilir bir site bul, istediğin şeyi indir. Bu kadar basit...

Bayağı kişiye cevaben yazdım tek tek isimlerini yazamıyacağım...

• dokunmatik ekranları giydirebilmek için microsoft şart koşmuş resmen sizde buna yenilik diyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme neredeyse bir ay geçmiş ama hala gelmedi...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.