Şimdi Ara

Windows 8.1 yükseltme Key İle Aktif Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda bunla alakalı bir çok konu var.Çoğunu okudum.Windows 8.1 i kurarken windowsun kendi dagıttığı keylerle kurulumu yapabiliyoruz.Ama aktifleştirme bölümünde malumunuz kimileri kendi yükseltme keyini kullanarak yada microsoft hesabına bağlanarak aktifleştirirken kimileri aktifleştiremiyorum.Benim sorunum ise şu.Windows 8 başka bilgisayarımdaydı.O bilgisayara format atıp keyi değiştirdim.Yeni bilgisayarıma kurmaya çalışıyorum ama bu key başka bilgisayarda kurulu hatası alıyorum.Windows sanırım keyi öbür pcnin biosuyla entegre etmiş.Bunun bir çözümü var mı.Windows desteği arayarak bunu çözüme kavuşturabilir miyiz.Ayrıca temiz 8.1 kurmak için illa win 8 kurup sonra 8.1 güncellemesi yapmak zorunda mıyız hala..Bazılarına microsoft desteği arayınca 8.1 için yen key vermişler..Şuanda en güncel çözüm nedir..Orjinal key var ama kullanamıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 2 Kasım 2014; 21:20:50 >

• 1- windows 7/XP yükseltme KEY ile direkt win 8 kurulum KEY'i farklıdır.
    2- OEM KEY'ler sadece ilk kurulan PC'de çalışır. PC değiştirmek mümkün değildir.
    3- Win 8'den win 8.1'e sadece internetten yükseltilebilinir.
    4- Bildiğim kadarıyla, kendi orijinal KEY'lerde sorun yaşayanlara Microsoft o sefer kullanmaz üzere (1 kerelik kullanım için) KEY veriyor.
  • Windows 8.1 sıfırdan temiz kurulum yapıp windows 8 yükseltme keyi ile online aktivasyon yapabiliyorsun... Forumda defalarca konuşuldu bu konu birazcık ararsanız bulursunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

1- windows 7/XP yükseltme KEY ile direkt win 8 kurulum KEY'i farklıdır.
    2- OEM KEY'ler sadece ilk kurulan PC'de çalışır. PC değiştirmek mümkün değildir.
    3- Win 8'den win 8.1'e sadece internetten yükseltilebilinir.
    4- Bildiğim kadarıyla, kendi orijinal KEY'lerde sorun yaşayanlara Microsoft o sefer kullanmaz üzere (1 kerelik kullanım için) KEY veriyor.

Hocam kaç kere ilk bilgisayarıma temiz win 8 kurup keyi girince aktif ettim.Ama 8.1 de olay değişti ama alttada yazıldığı gibi aktif ediliyordu..OEM key değil bu..
    ,
    @SysEdit
    O konudaki mesajlarını okudum.Sorun şurda.Kendi keyimi girdiğim zaman bu key başka bir makinede kullanılıyor hatası alıyorum halbuki o makinada aktif değil artık o key..Biosla alakalı bir durum galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 2 Kasım 2014; 22:33:53 >

• Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    O makinada aktif olup olmaması önemli değildir keyi aktive ederken anakartla ilişkilendiriliyor key ve başka bir anakart ya da makinaya kurarsanız bu key kullanımda mesajı çıkar... Tek çözümü microsoftu arayıp telefonla aktive etmek...
    Sen aynı bilgisayara değil, başka bir bilgisayara kurmak istiyorsun, doğal olarak Windows başka bilgisayarda kullanılıyor diyor. İşletim sistemin Box değil OEM ise (ki öyle olduğunu sanıyorum) 2. bir bilgisayara yükleme iznin yok. Windows'u arasan da olacağını sanmıyorum.
    Aynı bilgisayara Windows 8.1 yüklemek istediğinde de herhangi bir Windows 8.1 lisansı ile yükleyip sonrasında elindeki orjinal Windows 8 lisansı ile etkinleştire biliyorsun. Bu bahsettiğim işlemi en azından 3-4 kez sorunsuz yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Sen aynı bilgisayara değil, başka bir bilgisayara kurmak istiyorsun, doğal olarak Windows başka bilgisayarda kullanılıyor diyor. İşletim sistemin Box değil OEM ise (ki öyle olduğunu sanıyorum) 2. bir bilgisayara yükleme iznin yok. Windows'u arasan da olacağını sanmıyorum.
    Aynı bilgisayara Windows 8.1 yüklemek istediğinde de herhangi bir Windows 8.1 lisansı ile yükleyip sonrasında elindeki orjinal Windows 8 lisansı ile etkinleştire biliyorsun. Bu bahsettiğim işlemi en azından 3-4 kez sorunsuz yaptım.

29 liraya alınan yükseltme keylerinin hepsi OEM olarak mı verildi.Yani yükseltme keyi alıpta başka bir pcye o keyi aktif eden hiç mi yok forumda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Normal olarak 29 Liraya bilgisayarında yüklü olan işletim sistemini Windows 8'e yükselttiğin için, lisans sadece o bilgisayar için geçerli oluyor. Başka bilgisayara yüklersen etkinleştirilemiyor. (tabi yasal olarak)
    Merhaba,

Microsoft'u arayip detayli bilgi alabilirsin. Normalde bu key ilk satin alimi yaptiginiz windows keyine baglidir. Yani ilk satin alim yaptiginiz windows keyi sayet box ise her pc de kullanabilirsiniz. Ancak Microsoft bu konuda cok siki takip etmeyebiliyor. Sansinizi deneyebilirsiniz.
  • quote:

Normal olarak 29 Liraya bilgisayarında yüklü olan işletim sistemini Windows 8'e yükselttiğin için, lisans sadece o bilgisayar için geçerli oluyor. Başka bilgisayara yüklersen etkinleştirilemiyor. (tabi yasal olarak)

Az önce aradım.Öncelikle yükseltme keylerinin hepsi box tarzında.Yani oem key değil ve olamazda.Millet netten bulduğü korsan keylerle yükseltme key almıştı o zaman.Kafadan bilgileri giriyordun windows kabul ediyordu.Yani aldıgımız keyleri başka bilgisayarada kurabiliyoruz.Benim yaşadığım sorun için telefonla aktifleştirme seçeneği vardı ama o an işlem yapılamıyor dendi.8.1 i kurup girdiğiniz key çalışmazsa çalıştıra slui.exe 4 yazılarak telefonla aktifleştirme kısmına geçiliyor.O esnada microsoftla konuşacağınız için onlar kendileri windowsun belirlediği aktifleştirme kodunu size veriyor.Temiz format atıp tekrar deneyeceğim.Yok ben bunla uğraşmam diyenler mecbur 8 kurup güncelleme yoluyla 8.1 e geçecek..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

quote:

Az önce aradım.Öncelikle yükseltme keylerinin hepsi box tarzında.Yani oem key değil ve olamazda.Millet netten bulduğü korsan keylerle yükseltme key almıştı o zaman.Kafadan bilgileri giriyordun windows kabul ediyordu.Yani aldıgımız keyleri başka bilgisayarada kurabiliyoruz.Benim yaşadığım sorun için telefonla aktifleştirme seçeneği vardı ama o an işlem yapılamıyor dendi.8.1 i kurup girdiğiniz key çalışmazsa çalıştıra slui.exe 4 yazılarak telefonla aktifleştirme kısmına geçiliyor.O esnada microsoftla konuşacağınız için onlar kendileri windowsun belirlediği aktifleştirme kodunu size veriyor.Temiz format atıp tekrar deneyeceğim.Yok ben bunla uğraşmam diyenler mecbur 8 kurup güncelleme yoluyla 8.1 e geçecek..

Sadece, yükseltme yaptığın sistemin key'i üzerine kuruluyor olabilir.

Dediğin gibi ise iyi, benim daha önce Windows 8 kurulu hard diskim arızalandı yenisi ile değiştirip Windows'u yüklediğimde etkinleşmedi. Microsoftu aradıktan sonra etkinleştirebilmiştim, (nasıl olduğunu hatırlamıyorum) ona istinaden etkinleştirilemiyor diye yazdım.

NOT: Ben de answers.microsoft.com'a yazdım verilen cevapta bir kişi Windows 7 veya Windows Vista yüklü herhangi bir bilgisayara yüklenebilir diye cevap yazmış! Bu da işletim sistemi olmayan bir PC'ye yüklenemez anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 5 Kasım 2014; 20:18:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.