Şimdi Ara

Windows 8 %98 RAM Kullanım Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
18.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Silent Disaster

quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

1-%98 RAM Kullanım Sorunu
    Arkadaşlar bu olay 2 kere başıma geldi BF3 oynrken birden ram kullanmı %98 e fırlıyor ve restart atmadan düzelmiyor, forumda biraz gezindim bu sorunla karşılaşan başka bir kullanıcıda var çözüm bulunamamış. Sistemi bu sorun nedeniyle 2 kez formatlamak zorunda kaldım makinamda Kaspersky 2013 lisasnslı olarak var çok fazla program vs indiren biride değilim anlayamıyorum sorun nedir? yani virüs bulaşma olasılığı çok yok sistemi daha yeni formatladım BF3 kurdum ETS 2 kurdum program vs kurmadım sistem temiz onun dışında bütün driverler vs windows 8 uyumlu.

Aşırı ram kullanımı sorununu sık duymaya başladım son günlerde. Şimdiye kadar neden olarak sadece TiWorker.exe dosyasının gösterildiğini okudum, bizim forumda da var. Bu dosya güncellemeleri yükleyen bir program. Güncellemede sorunlar olduğunu da duyuyoruz bazı şikayetlerde.

Sizde sadece BF3 oynarken mi oluşuyor sorun? Oluştuğunda görev yöneticisinden baktınız mı işlemciyi kitleyen çalışmanın hangisi olduğuna? Güncellemeleri de bir kontrol etmenizi öneririm, manual güncelleme sorunsuz yapabiliyor musunuz?

Hocam bu olay 2-3 kez BF3 oynarken birkezde masaüstünde oldu bir ara birtane ss alabildim bunuda zor çektim, ekteki ss ye bir bakarsanız HDD kullanımıda C-F %99 onu tam anlayamadım. Görev yöneticisinde ram kullanan uygulamalara baktım 16gb kullanacak kadar uygulama yoktu en yükseği Kaspersky dı o da 70mb ram kullanıyordu. Güncelleme konusunda hiç sıkıntı olmadı düzenli olarak güncellemeleri yapıyorum.

Windows 8 %98 RAM Kullanım Sorunu

bf3 sorununu bende yaşıyordum. iyi oldu bu konuyu gördüm. ben de diğer konuya çözüm getireyim. aşırı disk kullanımı. bu genelde olay günlüklerinin yazılması sırasında oluyor. bazen orası da şişebiliyor. temizlemek için

Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar\windows günlüklerini açın uygulama-güvenlik vs ne varsa sağ tıklayıp temizle diyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Arkadaşlar bu olay 2 kere başıma geldi BF3 oynrken birden ram kullanmı %98 e fırlıyor ve restart atmadan düzelmiyor, forumda biraz gezindim bu sorunla karşılaşan başka bir kullanıcıda var çözüm bulunamamış. Sistemi bu sorun nedeniyle 2 kez formatlamak zorunda kaldım makinamda Kaspersky 2013 lisasnslı olarak var çok fazla program vs indiren biride değilim anlayamıyorum sorun nedir? yani virüs bulaşma olasılığı çok yok sistemi daha yeni formatladım BF3 kurdum ETS 2 kurdum program vs kurmadım sistem temiz onun dışında bütün driverler vs windows 8 uyumlu.

Aşırı ram kullanımı sorununu sık duymaya başladım son günlerde. Şimdiye kadar neden olarak sadece TiWorker.exe dosyasının gösterildiğini okudum, bizim forumda da var. Bu dosya güncellemeleri yükleyen bir program. Güncellemede sorunlar olduğunu da duyuyoruz bazı şikayetlerde.

Sizde sadece BF3 oynarken mi oluşuyor sorun? Oluştuğunda görev yöneticisinden baktınız mı işlemciyi kitleyen çalışmanın hangisi olduğuna? Güncellemeleri de bir kontrol etmenizi öneririm, manual güncelleme sorunsuz yapabiliyor musunuz?

Hocam bu olay 2-3 kez BF3 oynarken birkezde masaüstünde oldu bir ara birtane ss alabildim bunuda zor çektim, ekteki ss ye bir bakarsanız HDD kullanımıda C-F %99 onu tam anlayamadım. Görev yöneticisinde ram kullanan uygulamalara baktım 16gb kullanacak kadar uygulama yoktu en yükseği Kaspersky dı o da 70mb ram kullanıyordu. Güncelleme konusunda hiç sıkıntı olmadı düzenli olarak güncellemeleri yapıyorum.

bf3 sorununu bende yaşıyordum. iyi oldu bu konuyu gördüm. ben de diğer konuya çözüm getireyim. aşırı disk kullanımı. bu genelde olay günlüklerinin yazılması sırasında oluyor. bazen orası da şişebiliyor. temizlemek için

Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar\windows günlüklerini açın uygulama-güvenlik vs ne varsa sağ tıklayıp temizle diyin.

hocam sağolun bilmiyordum dediğiniz gibi temizlerim

• hoca bendede aynı sorun olmuştu disk belleği havuzu çok düşük onu yükseltmen lazım en az 6-7 gb falan yapman lazım bende 700 mb mış hiçbir oyunu oynayamıyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet11640

hoca bendede aynı sorun olmuştu disk belleği havuzu çok düşük onu yükseltmen lazım en az 6-7 gb falan yapman lazım bende 700 mb mış hiçbir oyunu oynayamıyodum

hocam o dediğinizi hiç bilmiyorum nedir ne işe yarar nereden ayarlanır? ufak bir özet geçseniz
  • benimde win 8 kurulu bilgisayarım açıldığında hdd kullanımı %100 oluyor sonra düşüyor çözebilen varmı bu sorunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UncheckeD_PoweR

benimde win 8 kurulu bilgisayarım açıldığında hdd kullanımı %100 oluyor sonra düşüyor çözebilen varmı bu sorunu ?

"bf3 sorununu bende yaşıyordum. iyi oldu bu konuyu gördüm. ben de diğer konuya çözüm getireyim. aşırı disk kullanımı. bu genelde olay günlüklerinin yazılması sırasında oluyor. bazen orası da şişebiliyor. temizlemek için

Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar\windows günlüklerini açın uygulama-güvenlik vs ne varsa sağ tıklayıp temizle diyin."

Bu şekilde bir öneri verilmişti isterseniz bir deneyin.
  • bende 1.5 gb ram lar aşırı kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Samsung laptop ve swupfate programı ni kullanıyor musunuz?

Ona göre çözüm varda :D

slm benim samsung var yeni aldım bu programda yüklü bellek devamlı %89 da neyapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furniture78

quote:

slm benim samsung var yeni aldım bu programda yüklü bellek devamlı %89 da neyapmalıyım?

Şimdi gördüm afedersiniz

Program ekle kaldırdan intellimemory yazılımını kaldırın düzelir
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi gördüm afedersiniz

bir kaç gün önce kaldırdım ram bayağı rahatladı,fakat sw update de sürekli intellimemoryle ilgili güncelleme görünüyor,yinede tam kurtulamadım:)

• quote:

aynı sorun bende de var. ve Samsung Lap top ne önerirsiniz. %98 e çıkmasa da 60'lardan aşağıya inmiyor. bu arada ekran kartı paylaşımlı ve makina da 2 GB ram var. 4 gb ram alsam durumu ne olur. Yepyeni makinada kasma olur mu yaa win sekiz var şüpheleniyorum. Lütfen yardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazgolge55

quote:

aynı sorun bende de var. ve Samsung Lap top ne önerirsiniz. %98 e çıkmasa da 60'lardan aşağıya inmiyor. bu arada ekran kartı paylaşımlı ve makina da 2 GB ram var. 4 gb ram alsam durumu ne olur. Yepyeni makinada kasma olur mu yaa win sekiz var şüpheleniyorum. Lütfen yardım.

Programlar arasından intellimemory'i silin
  • Makina içime sinmedi. 2 gün sonra gittim teknosaya verdim samsungu :) aldım Toshibayı. (450 TL fark ile)..

Windows 8 Tek Dil, 64 bit (önceden yüklenmiş)
    Intel® Turbo Boost Technology 2.0 destekli 3. nesil Intel® Core™ i5-3210M İşlemci
    16:9 en boy oranıyla ve LED arka ışıklandırmasıyla Toshiba TruBrite® HD TFT Yüksek Parlaklıkta ekran
    640 GB
    2 x 4096 MB DDR3 RAM (1.600 MHz)
    AMD Radeon™ HD 7610M Ekran Kartı (1GB bağımsız bellek)
    maksimum ömür : en fazla 3s30dk (Mobile Mark™ 2012)

İlgin için teşekkürler...
  • beyler benim pc de 8 gb ram var ve %60 kullanılır durumdaydı normal rölanti hali %20 lerde olması gerekirken bıraz kurcaladım ve sıkıntının tamamen güncellemeyle alakalı olduğunu anladım windows 8 in kendine özgü bakım saati var o zaman güncelleştirmeleri bilgisayara kuruyor. bu sorundan kurlutmak ıcın yapmanız gereken güncelleştirmeleri direk kurup pc'nin yeniden başlatılmasına izin vermek ! (umarım yararı olur benim problem çözüldü)
  • LegendM kullanıcısına yanıt
    Nedir acaba çözüm hocam. benim samsung notebook 8gb ramin %80ini yiyor, hem de sistem boşta iken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cibicibi

Nedir acaba çözüm hocam. benim samsung notebook 8gb ramin %80ini yiyor, hem de sistem boşta iken.

Intellimemory olması lazım adını unuttum :)

Onu program ekle kaldırdan kaldırın
  • quote:

Sistem: Windows 8 Pro 64Bit

Donanım:

POWER / Thermaltake Toughpower XT 775W
    ANAKART / Msi P67A-GD65 B3 Rew Lga 1155 DDR3 Gigabit Lan Sata 3.0 Pci. Exp. 16X
    İŞLEMCİ / Intel Core i7 CI7 2600K 3.40GHz 8 Mb (4.4 ghz ye hız aşırtılmış)
    EKRAN KARTI / Asus EAH6970 DirectCU II 2gb
    RAM / Corsair Vengeance 16gb (4x4) DDR3 1600 MHZ / C9
    HDD / Western Digital Caviar Black 1 TB
    SES KARTI / Creative Audigi 7.1

Selamlar arkadaşlar windows 8 ile ilgili başlık haricinde 1-2 sorum daha olacak yardım ederseniz tecrübe ettiklerimizi burada paylaşırsak diğer kullanıcılarada faydası olacaktır.

2-Oyun Performansı
    Windows 8 e geçtiğimden beri oyun performansı konusunda inanılmaz bir düşüş yaşadım Windows 7 de Ultra (1920x1080) ayarlarda kasmadan oynadığım BF3 windows 8 e geçtiğimden beri kasmaya başladı dumanlı bir çatışma anında hemen frame düşüyor ne yapsam çözüm olmadı. Aynı sorun Euro Truck Simulator 2'de de devam ediyor, bu konuda forumlarda işte windows 8 e geçince oyun performansı %30 artıyor diyenler var sorun bendemi yoksa yorumu yapanlarmı sallamış, windowstan mı kaynaklıdır update vs beklemek mi gerekir yada ati driverin uyum sorunumu vardır tecrübelerinizi paylaşın lütfen.

3-Kopyalama Sorunu
    Son sorum aynı model 2 HDD arasında kopyalama yaparken hız dosya boyutuna göre 20kb kadar düşüyor. 40gb bir dosya kopyalamasında 17-20kb yi gören hız değeri 10 gb lik bir dosya kopyalanırken 50kb civarında takılıyor. Bu neden kaynaklanır sonuçta HDD lerin vaat ettiği kopyalama hızlarından düşük bu değerler. Sonuçta ben belki 100gb dosyada kopyalamak isteyebilirim anyamadım. Ben grafikerim MAC OS sistemde de kopyalama yapıyorum banamısın demiyor.

Örnek SS

Biliyorum konu uzun oldu mazur görün arkadaşlar ama uzun zamandır bu konular benim canımı çok sıktı aynı sorunu yaşayanlar da mutlaka vardır burada paylaşacağımız tecrübelerimi vs çok işe yarayacaktır şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...

fotoyu bi an kendi pcm sandım uykusuzluktan çarpıya tıklıyorum bişey olmuyo sonra farkına vardım fotograf olduğunun

• quote:

Orijinalden alıntı: Sherkeys

quote:

Sistem: Windows 8 Pro 64Bit

Donanım:

POWER / Thermaltake Toughpower XT 775W
    ANAKART / Msi P67A-GD65 B3 Rew Lga 1155 DDR3 Gigabit Lan Sata 3.0 Pci. Exp. 16X
    İŞLEMCİ / Intel Core i7 CI7 2600K 3.40GHz 8 Mb (4.4 ghz ye hız aşırtılmış)
    EKRAN KARTI / Asus EAH6970 DirectCU II 2gb
    RAM / Corsair Vengeance 16gb (4x4) DDR3 1600 MHZ / C9
    HDD / Western Digital Caviar Black 1 TB
    SES KARTI / Creative Audigi 7.1

Selamlar arkadaşlar windows 8 ile ilgili başlık haricinde 1-2 sorum daha olacak yardım ederseniz tecrübe ettiklerimizi burada paylaşırsak diğer kullanıcılarada faydası olacaktır.

2-Oyun Performansı
    Windows 8 e geçtiğimden beri oyun performansı konusunda inanılmaz bir düşüş yaşadım Windows 7 de Ultra (1920x1080) ayarlarda kasmadan oynadığım BF3 windows 8 e geçtiğimden beri kasmaya başladı dumanlı bir çatışma anında hemen frame düşüyor ne yapsam çözüm olmadı. Aynı sorun Euro Truck Simulator 2'de de devam ediyor, bu konuda forumlarda işte windows 8 e geçince oyun performansı %30 artıyor diyenler var sorun bendemi yoksa yorumu yapanlarmı sallamış, windowstan mı kaynaklıdır update vs beklemek mi gerekir yada ati driverin uyum sorunumu vardır tecrübelerinizi paylaşın lütfen.

3-Kopyalama Sorunu
    Son sorum aynı model 2 HDD arasında kopyalama yaparken hız dosya boyutuna göre 20kb kadar düşüyor. 40gb bir dosya kopyalamasında 17-20kb yi gören hız değeri 10 gb lik bir dosya kopyalanırken 50kb civarında takılıyor. Bu neden kaynaklanır sonuçta HDD lerin vaat ettiği kopyalama hızlarından düşük bu değerler. Sonuçta ben belki 100gb dosyada kopyalamak isteyebilirim anyamadım. Ben grafikerim MAC OS sistemde de kopyalama yapıyorum banamısın demiyor.

Örnek SS

Biliyorum konu uzun oldu mazur görün arkadaşlar ama uzun zamandır bu konular benim canımı çok sıktı aynı sorunu yaşayanlar da mutlaka vardır burada paylaşacağımız tecrübelerimi vs çok işe yarayacaktır şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...

fotoyu bi an kendi pcm sandım uykusuzluktan çarpıya tıklıyorum bişey olmuyo sonra farkına vardım fotograf olduğunun

hehehe :)

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sftnp -- 20 Haziran 2020; 19:9:51 >
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi gördüm afedersiniz

Teşekkürler, cevap için. Çok işe yaradı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.