Şimdi Ara

Windows 8 Açılma Hızı (Ssd)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar bilgisayarın veya laptopun hızlı açılması için ne yapmak gerekir? İlla ssd mi yoksa başka bir yolu var mı? Örneğin 9-9,5 aylık bir laptopum var () iyi bir laptop bence fakat o kadar şey yükledim kurdum ki yavaşladı az bişey ama aşırı geç açılmaya başladı önceleri tam hatırlamıyorum 40-50 sn. idi şimdi sn olarak 95-105 arası. Ben bu bahsi geçen laptopa windows 8 kursam hızlı açılır mı yoksa daha mı yavaşlar ya da aynı mı kalır?
    Eski bir laptopa kurdum hızlandı geçişler daha seri oldu açılış hızıda fark edilir derece olmasada biraz düştü. Son olarakta masaüstü ve yine eski bir pc ye kurdum pc genel olarak hızlandı fakat açılma hızı 2 dk.ya yakın. Kısacası ben ilk başta bahsettiğim laptopa (Casper) windows 8 kurarsam hızlı açılır ve hızlı çalışır mı yoksa fark olmazmı bunu öğrenmek istiyorum.

• Sizdeki bileşenlerle sistem açılması 105 saniye sürüyorsa bu çok garip, yanlış bir şeyler var kesin. Söylememişsiniz, ama sanırım Win 7 kullanıyorsunuz, ne kadar dolarsa dolsun azami 1 dakikayı geçmemesi gerekir. Çok daha düşük bileşenlerle 6 seneden sonra şişti, yavaşladı dediğim emektar XP'nin açılması bile 1 dakika tutmuyordu. Başlangıç uygulamalarını gözden geçirin, sıkı bir virüs taraması yapın. Veya Win 8 kurun, 10-15 saniyede açılsın bilgisayarınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

Sizdeki bileşenlerle sistem açılması 105 saniye sürüyorsa bu çok garip, yanlış bir şeyler var kesin. Söylememişsiniz, ama sanırım Win 7 kullanıyorsunuz, ne kadar dolarsa dolsun azami 1 dakikayı geçmemesi gerekir. Çok daha düşük bileşenlerle 6 seneden sonra şişti, yavaşladı dediğim emektar XP'nin açılması bile 1 dakika tutmuyordu. Başlangıç uygulamalarını gözden geçirin, sıkı bir virüs taraması yapın. Veya Win 8 kurun, 10-15 saniyede açılsın bilgisayarınız.

baslangic dosylarini kontrol ettim normal. cok dosya var pc de neredeyse 160 gb lik verl var hariciye atarim ama ins. atilir cunku cok. win8 kurarsam hizli olur mu acaba? eskiden 40 sn htta belki 30-35 sn. de acilodu ama simdi yklaslk 100 sn bi iki ay once 60-65 sn. di

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sizdeki bileşenlerle sistem açılması 105 saniye sürüyorsa bu çok garip, yanlış bir şeyler var kesin. Söylememişsiniz, ama sanırım Win 7 kullanıyorsunuz, ne kadar dolarsa dolsun azami 1 dakikayı geçmemesi gerekir. Çok daha düşük bileşenlerle 6 seneden sonra şişti, yavaşladı dediğim emektar XP'nin açılması bile 1 dakika tutmuyordu. Başlangıç uygulamalarını gözden geçirin, sıkı bir virüs taraması yapın. Veya Win 8 kurun, 10-15 saniyede açılsın bilgisayarınız.

baslangic dosylarini kontrol ettim normal. cok dosya var pc de neredeyse 160 gb lik verl var hariciye atarim ama ins. atilir cunku cok. win8 kurarsam hizli olur mu acaba? eskiden 40 sn htta belki 30-35 sn. de acilodu ama simdi yklaslk 100 sn bi iki ay once 60-65 sn. di

• Donanımınıza göre bu süre çok aşırı, ancak ssd'yi kesinlikle tavsiye ederim. 2 gün önce bilgisayara SSD taktım şu an 12 GB Ram i7 860 işlemci ve SSD ile Bios sonrası sistemin açılması 10 saniyenin altında.
    Bence eğer laptop içinde 2,5 inçlik boş yuva varsa oraya ssd takıp sistemi ssd ye kurarak, mevcut dosyalarınızı da diğer hard diskte koruma imkanınız olabilir.
  • Windows 8 masaüstü bilgisayarım SATA 3 SSD ile yaklaşık 6-7 saniyede açılıyor. Phenom II x4 işlemci ve 8 GB DDR 3 Ram ile. Kapanması ise tam 3 saniye.
  • SSD veya HDD farketmaz, Windows 8 ile açılış süresi 10 saniye civarına düşer mutlaka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gpeksoz

Donanımınıza göre bu süre çok aşırı, ancak ssd'yi kesinlikle tavsiye ederim. 2 gün önce bilgisayara SSD taktım şu an 12 GB Ram i7 860 işlemci ve SSD ile Bios sonrası sistemin açılması 10 saniyenin altında.
    Bence eğer laptop içinde 2,5 inçlik boş yuva varsa oraya ssd takıp sistemi ssd ye kurarak, mevcut dosyalarınızı da diğer hard diskte koruma imkanınız olabilir.

biliorum ssd super bisi hatta pc toplarsam ssd ye sistem kurcam 60-90 gb alsam yeter 1tb da hdd oh mis tabi diger bilesenlerde iyi olacak. ama ben suanda ssd dusunmuyorum zaten alsam en az 512 gb alm lazim. sistemim imzamdaki sistem icinde dedigim gibi 160 gb lik veri var almam lazim kesinlikle onlari. win8 kursam soyle 30-40 snde acilsa yeter sizler 15 sn bile diosunuz. he birde acilma derken ben butun programlarin hazir oldugu ana bakiorum yani hosgeldiniz yazisi geliyo ama biraz gec gelio sonra masaustu geliyo en sonda kenar cubugu ve kenar cubugundaki kaspersky widgeti on olunca tmmdir bunlarin hepsinin acilma suresi 100 sn. civari ben istiorum ki 30-40 sn de acilsin ve genel olarak hizli olsun son olarakta oyunlari acsin istiorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

Diskte çok data olması açılma hızını doğrudan etkilemez, bir kaç saniye belki. Şişmeye neden olan zaman içinde yüklenen ve kaldırılan programların registry artıkları başta olmak üzere açılışta bilgisayar ile başlamaya modlanmış programların çokluğu, bunların başka programlarla çakışıyor olma ihtimali ve tabii bir de sistemde zararlı dosyaların bulunma ihtimalidir.

Fikir vermek için şişmiş XP den Win 8 e geçişimi anlatayım; Önce 140gb kadar tutan özel dosyalarımı ikinci sabit diskimde topladım, sonra XP ye format atarak yeniden kurdum, ağırlıktan kurtulan XP tay gibi oldu, 40 saniye civarında açılmaya başladı. XP nin olduğu birinci diskte 30gb ebadında yeni bir bölüm açarak Win 8 Pro 64-Bit sistemi oraya kurdum. Böylece iki işletim sistemi barındıran sanki tek bir sistem ortaya çıktı. Açılışta boot menüsü gelerek hangi sistemi istediğimi soruyor, XP yi seçersem 30-35, Win 8 dersem 10 saniye içinde bilgisayar açılıyor, boot menüsü için gereken 7 saniye civarını da katarsak XP 40 saniye, Win 8 17 saniye civarında açılmış oluyor. Programlar haricindeki özel dosyalar ikinci diskte tutulduğu için her iki sistemden de erişebiliyorum. Böylece iki sistemli tek bir bilgisayar kullanıyorum. Olmaz ya, sistemin biri çökse umurum olmaz, çünkü kaybedeceğim hiç bir şey yok çöken sistemi tekrar kurmak için gereken yarım saatten başka. Win 8'in kapanması da keyifli, kapata basar basmaz monitor kapanıyor, sonraki 5-7 saniye içinde bilgisayar da kapanıyor.

Madem Win 8 e geçmeyi planlıyorsunuz size de yaptığımı tavsiye ederim, 2. diskiniz yoksa da sorun değil, tek diskte de gerçekleştirebilirsiniz bunları.

Kolay gelsin...

• quote:

quote:

Diskte çok data olması açılma hızını doğrudan etkilemez, bir kaç saniye belki. Şişmeye neden olan zaman içinde yüklenen ve kaldırılan programların registry artıkları başta olmak üzere açılışta bilgisayar ile başlamaya modlanmış programların çokluğu, bunların başka programlarla çakışıyor olma ihtimali ve tabii bir de sistemde zararlı dosyaların bulunma ihtimalidir.

Fikir vermek için şişmiş XP den Win 8 e geçişimi anlatayım; Önce 140gb kadar tutan özel dosyalarımı ikinci sabit diskimde topladım, sonra XP ye format atarak yeniden kurdum, ağırlıktan kurtulan XP tay gibi oldu, 40 saniye civarında açılmaya başladı. XP nin olduğu birinci diskte 30gb ebadında yeni bir bölüm açarak Win 8 Pro 64-Bit sistemi oraya kurdum. Böylece iki işletim sistemi barındıran sanki tek bir sistem ortaya çıktı. Açılışta boot menüsü gelerek hangi sistemi istediğimi soruyor, XP yi seçersem 30-35, Win 8 dersem 10 saniye içinde bilgisayar açılıyor, boot menüsü için gereken 7 saniye civarını da katarsak XP 40 saniye, Win 8 17 saniye civarında açılmış oluyor. Programlar haricindeki özel dosyalar ikinci diskte tutulduğu için her iki sistemden de erişebiliyorum. Böylece iki sistemli tek bir bilgisayar kullanıyorum. Olmaz ya, sistemin biri çökse umurum olmaz, çünkü kaybedeceğim hiç bir şey yok çöken sistemi tekrar kurmak için gereken yarım saatten başka. Win 8'in kapanması da keyifli, kapata basar basmaz monitor kapanıyor, sonraki 5-7 saniye içinde bilgisayar da kapanıyor.

Madem Win 8 e geçmeyi planlıyorsunuz size de yaptığımı tavsiye ederim, 2. diskiniz yoksa da sorun değil, tek diskte de gerçekleştirebilirsiniz bunları.

Kolay gelsin...

@Motan, tamam ben kararı hemen hemen verdim ya win7 ama büyük ihtimalle win8 kurucam yaklaşık 160 gb data var (dataları almak zor olucak ama ) almak zorundayım. İki işletim sistemine bana göre gerek yok ama iyi fikir kesinlikle. Açılma hızıda kullanılabilir hale gelmesi yani 40 sn. olsa kapanmada 20-25 olsa süper olur. Teşekkürler herkese

• Windows 8 ile herkes sistemin 15 sn.de açıldığını söylüyor ama sisteme göre değişiyor hızlı açılmada hdd çok önemli çünkü 6-7 yıllık pc'im win8 olmasına rağmen 50 sn. civarı açılıyor. Yine eski ama bu sefer laptop ise şimdi açtığımda şaşırttı beni sanki ssd takmışlar 30 sn. sürmesi açılması dün açtığımda 45-50 sn. idi. Ama şurda mantık biraz bozuluyor sistem derecelendirme puanı (disk veri aktarım hızı) pc de fazla ama laptop daha hızlı açılıyor bunuda anlamış değilim.
    Son bir sorum daha var casper marka laptopla ilgili masaüstünde usersda kurulmamış birkaç oyun bunların hepsini alıcam hariciye fakat program files ı komple alsam mı acaba yani alıp win8 deki program files a atsam ne olur sizce? Banada biraz saçma geldi ama yinede sormak istedim. Oyunlarda bir problem çıkartmıyordur herhalde win8 internet explorer 10 u kullananlar var mı win8 de aklıma gelen sorular bunlar yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Windows 8 ile herkes sistemin 15 sn.de açıldığını söylüyor ama sisteme göre değişiyor hızlı açılmada hdd çok önemli çünkü 6-7 yıllık pc'im win8 olmasına rağmen 50 sn. civarı açılıyor. Yine eski ama bu sefer laptop ise şimdi açtığımda şaşırttı beni sanki ssd takmışlar 30 sn. sürmesi açılması dün açtığımda 45-50 sn. idi. Ama şurda mantık biraz bozuluyor sistem derecelendirme puanı (disk veri aktarım hızı) pc de fazla ama laptop daha hızlı açılıyor bunuda anlamış değilim.
    Son bir sorum daha var casper marka laptopla ilgili masaüstünde usersda kurulmamış birkaç oyun bunların hepsini alıcam hariciye fakat program files ı komple alsam mı acaba yani alıp win8 deki program files a atsam ne olur sizce? Banada biraz saçma geldi ama yinede sormak istedim. Oyunlarda bir problem çıkartmıyordur herhalde win8 internet explorer 10 u kullananlar var mı win8 de aklıma gelen sorular bunlar yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Bizde otomatik itirazcı çok olduğundan sağlıklı bilgi edinmek çok zor. Bir konuda "iyi" diyene hemen "neresi iyi, kötü" itirazı geliyor veya tam tersi. Kısır tartışmaları, mesaj olsun torba dolsun yorumlarını ayıklayıp gerçek bilgi verenleri bulmak için aramak gerekiyor.

Program files hakkında söylediğinizin saçma olduğunu siz de belirtmişsiniz, bunu geçelim.

Win 8 açılma hızı hakkında dedikleriniz doğru, sisteme ve donanıma göre değişiyor, ama hiç bir halükarda 30 saniyeyi geçmemesi gerek asgari gereksinimleri karşılayan bir sistemde. Geçiyorsa yazılımsal veya donanımsal sorun var demektir.

Ie 10 basit ve hızlı, Chrome'den bile hızlı olduğunu söyleyebilirim. Basit tarayıcı sevenlere tavsiye edilir.

Oyuncu değilim, oynadığım en üst düzey oyun PES 2013, diğerleri kart oyunları falan. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Bazı üst düzey oyunlar ve bazı grafik kartları hakkında uyumsuzluk sorunları olduğunu okuyorum, ama kısa sürede güncellemelerle sorunların biteceğini düşünüyorum.

• quote:

quote:

Windows 8 ile herkes sistemin 15 sn.de açıldığını söylüyor ama sisteme göre değişiyor hızlı açılmada hdd çok önemli çünkü 6-7 yıllık pc'im win8 olmasına rağmen 50 sn. civarı açılıyor. Yine eski ama bu sefer laptop ise şimdi açtığımda şaşırttı beni sanki ssd takmışlar 30 sn. sürmesi açılması dün açtığımda 45-50 sn. idi. Ama şurda mantık biraz bozuluyor sistem derecelendirme puanı (disk veri aktarım hızı) pc de fazla ama laptop daha hızlı açılıyor bunuda anlamış değilim.

Bizde otomatik itirazcı çok olduğundan sağlıklı bilgi edinmek çok zor. Bir konuda "iyi" diyene hemen "neresi iyi, kötü" itirazı geliyor veya tam tersi. Kısır tartışmaları, mesaj olsun torba dolsun yorumlarını ayıklayıp gerçek bilgi verenleri bulmak için aramak gerekiyor.

Program files hakkında söylediğinizin saçma olduğunu siz de belirtmişsiniz, bunu geçelim.

Win 8 açılma hızı hakkında dedikleriniz doğru, sisteme ve donanıma göre değişiyor, ama hiç bir halükarda 30 saniyeyi geçmemesi gerek asgari gereksinimleri karşılayan bir sistemde. Geçiyorsa yazılımsal veya donanımsal sorun var demektir.

Ie 10 basit ve hızlı, Chrome'den bile hızlı olduğunu söyleyebilirim. Basit tarayıcı sevenlere tavsiye edilir.

Oyuncu değilim, oynadığım en üst düzey oyun PES 2013, diğerleri kart oyunları falan. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Bazı üst düzey oyunlar ve bazı grafik kartları hakkında uyumsuzluk sorunları olduğunu okuyorum, ama kısa sürede güncellemelerle sorunların biteceğini düşünüyorum.

cevaplar ıcın tesekkurler ama bi sorum var win8 pcim direkt acılsın die netplwiz den kldırdım bazı şeyleri ama şimdi admin deilim ama direkt acılıo kullanıcıları yönetemiorum yardım edin. caspera da win 8 kurcam inş. sorun cıkmaz driverları driver pack solutıon la ypçm

• Acer V3 571 8gb note book Win 8 50 sn yede açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hightechx

Acer V3 571 8gb note book Win 8 50 sn yede açılıyor.

İşte sistemden sisteme değişiyor. Sistem puanı az olan daha hızlı açılıyor.

Office 2013 ü windows 8 e nerden kurabiliriz bilen varsa lütfen paylaşsın. Şuanda iki sistemde win8 var, birkaç gün içinde son sisteme de kurucam office 13 lazım yani.
  • Hızlar çok iyiymiş
  • Aynen yukarıda arkadaşların dediği gibi Win8 açılma hızı max 10-15 sn sürüyor.Ama kapanışta biraz daha yavaş benim diğer kişilerdede böylemidir bilmiyorum.Hoş bir özellik olmuş bu hızlı başlangıç olayı
  • benim xp 10 saniye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki 15 saniyede acliyor sebepi nedir????

8gb ram
    i54470 intel
    120gb ssd 550 okuma 540 yazma
    asus z87a anakart???
  • Ben 3 gun once pc ye win8 x64 kurdum daha ici bombos bios ayari yapmadim ama 22 saniyede aciliyor arkadaslar bu sizce Windowsu etkinlestirmememle veya Windows uzerinde ekstra bir ayatlrmi yapmam gerek?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.