Şimdi Ara

Windows 8 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) | Güncellendi - Windows 8 Release Preview Çıktı | | (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.480
Cevap
22
Favori
236.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir forumda şöyle bi şeyler buldum win 8 kullanan arkadaşların denemelerini ve neticeyi yazmalarını bekliyorum sanıım hiç programa gerek kalmadan hallediliyor.

Windows 8'de Windows 7 Başlat menüsü kullanımı

1- Start (Başlat) / Search (Ara-Seç) i tıklayın. Run komutunu çalıştırıp, "regedit.exe" yazın ve OK butonunu tıklayın.

2- HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer

RPEnabled keyini tıklayın

3- RPEnabled değerini 0 yapıp, OK butonunu tıklayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

bir forumda şöyle bi şeyler buldum win 8 kullanan arkadaşların denemelerini ve neticeyi yazmalarını bekliyorum sanıım hiç programa gerek kalmadan hallediliyor.

Regedit te öyle bir anahtar yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

quote:

bir forumda şöyle bi şeyler buldum win 8 kullanan arkadaşların denemelerini ve neticeyi yazmalarını bekliyorum sanıım hiç programa gerek kalmadan hallediliyor.

o anahtar yoksa
    o pencerenin boş bir yerinde sağ tıkla açılan yeni yazısını tıkla
    yeni DWORD yarat sonra bu yarattığın DWORD yazısını RPenabled olarak değiştirip bu değiştirdiğin yazıyı tıkla
    orda çıkan value data değerini 0 -sıfır olarak değiştir
    yalnız benim anlamadığım o rpenabled değerini oluştururken 32 bit diyor halbuki bizim pc er 64 bit yinede değişirmi acaba
    gidiş yolunu buldum lakin pc yi bozarım diye değiştirmedim bu kayıt defterini değiştirme değerleri çok önemli
    bir kere bozdunuzmu öğle gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: o1yasin

Arkadaşlar hepizin sorunu, sıfır laptop alıyoz adam orda kuruyor veriyor. Anaaaa eve bi geliyoz 750 gb hepsini c ye kurmuş.

Sonra napiyoz kendi kaçak işletim sistemiyle c yi d yi ayırıp baştan kuruyoz, yazık oluyo orcinal yazılıma.

Şimdi sorum şu laptopu kargodan alıp kutusunu açıp ilk kurulumu yapacam üzerinde win8 geliyor..

Ben buna ilk kurulumda müdale edip c yi d yi ayırabiliyommu. yoksa bu mal mal direk c ye kafasına göremi kuruyo... öyleyse uyuz olurum. benim için 100gb c geri kalanı d olsa güzel olur.

varmı fikri olan, antin kuntin konulara cevap geliyo, böylesi önemli konuya bakalım cevap gelecek mi??

anladınızmı olm meseleyi???

ya bilgisayarım ikonuna sağ tıkla
    yönet yazısını tıkla açılan pencereden disk yönetimini tıkla
    oradan 750 gb lık olan bölümü sağ tıklayarak böl yeni harf ata bukadar basit
    recevory bölümüne dokunma yanarsın yalnız
    yapamassan hiç elleyip pc yi mundar etme mutlaka bir prof yardım al

• quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

quote:

o anahtar yoksa
    o pencerenin boş bir yerinde sağ tıkla açılan yeni yazısını tıkla
    yeni DWORD yarat sonra bu yarattığın DWORD yazısını RPenabled olarak değiştirip bu değiştirdiğin yazıyı tıkla
    orda çıkan value data değerini 0 -sıfır olarak değiştir
    yalnız benim anlamadığım o rpenabled değerini oluştururken 32 bit diyor halbuki bizim pc er 64 bit yinede değişirmi acaba
    gidiş yolunu buldum lakin pc yi bozarım diye değiştirmedim bu kayıt defterini değiştirme değerleri çok önemli
    bir kere bozdunuzmu öğle gidiyor

regediti açınca yukarıdan menü kısmından dosya var orada al - ver den yedeğini al, eğer ki bir sorun olursa regediti aldığın yedekten geri yüklersin sorun çıkmaz

ayrıca onu yapan vatandaşın sistemi 32 bitmiş 64 bit içinde aynı şey geçerli farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 3 Nisan 2013; 8:23:42 >

• sağolasın arkadaşımda yalnız
    benimkindede 32 bit olarak çıktı o yzden tereddütde kaldım
    yinede cevabın için çok teşekkürler
    kayıt defterinin yedeğini alıp denemekte fayda var
  • engin_er_26 nickli arkadaşın dediği yöntem RTM den önceki versiyonlarda geçerliymiş. Sanırım Microsoft o ayarla clasik başlat menüsünü geri getirmeyide kaldırmıştı.
  • başlat menüsünün hiç bir sakıncası yok bence ben artık alıştım kaldırmayı asla düşünmüyorum
    aslında çokda kolay kullanımı alışmaya bağlı
    ben masaüstüne atadığım kullandığım uygulamalarla
    Windows 8 i rahatça hiç sıkılmadan kullanmaya başladım
    disk bölümlemesinide yaptım gayet rahat biçimde Windows 7 den hiç bir farkı kalmadı
    hatta fazlası bile var başlat menüsü gayet güzel hoşumada gitmeye aşladı kutucuklar
  • Bana da çok kullanışlı geliyor artık win 8 tamamen alışkanlık meselesi...
  • windows 8 kadar dandik birşey görmedim win7 ye sanki tema yapmışlarda zorla kullandırıyorlar gibi hissediyorum, o yüzden win7 ye devam.
  • Arkadaşlar,

Dosya indireceğim ama Smartscreen Filter engel oluyor.

SmartScreen Settings'ten, kapattım dosya indirmeyi yine engelledi

Windows Defender'i de kapattım ama çözüm olmuyor.

Bu arada indireceğim dosya güvenilir ve virüs içermemektedir. Yani emin olduğum bir dosyadır.

Nasıl indirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 8 Nisan 2013; 13:30:07 >
  • Arkadaşlar bir üstteki mesajımla ilgili yardım lütfen !?
  • antivirüs programını kaldır güvenlik duvarını kapalı duruma getir Windows defenderi kapat
  • Hocam bahsettiğiniz programları kapattım zaten...

Ama aşamadım sorunu maalesef...
  • o zaman kayıt defterinde bazı değişiklikler yapman gerekirki
    bunuda araştırman gerekir çok hassas bir konu

ne dosyaysıymışki bu engelliyor Windows demekki programa zarar verecek bir dosyadır
    belki sen farkında değilsindir
    yada format at baştan daha sonra dene belki yüklediğin bir programla çakışıyor olabilir
  • quote:

o zaman kayıt defterinde bazı değişiklikler yapman gerekirki
    bunuda araştırman gerekir çok hassas bir konu

ne dosyaysıymışki bu engelliyor Windows demekki programa zarar verecek bir dosyadır
    belki sen farkında değilsindir
    yada format at baştan daha sonra dene belki yüklediğin bir programla çakışıyor olabilir

Hocam bahsekonu link budur ;http://www.skystar.org/redirect.php?dlid=6329&ENGINEsessID=56c529551860ae7c4bcfa91e94d5044f

Ben bu dosyayı bir arkdaşa rica edip, buraya yüklettim ;http://www.dosya.tc/server5/NjZDGh/TransEdit_4_0_0.rar.html

Yani konu başlığına mesajımı yazdığım tarihten, şu ana kadar ben dosyayı almış oldum.

Dosyayı virüs taramasından da geçirdim. Dosya temiz... İsterseniz sizlerde kontrol edebilirsiniz !

Ancak her seferinde skystar.org alanından bu sorunla karşılaşmak, biraz can sıkıyor.

Bu bilgiler ışığında yine de yapmam gereken bir ayar var ise, yapmak isterim.

Saygılar, sevgiler.

• ben bu linki tıkladığımda banada bu aşağıdaki yazı çıkıyor
    demekki sakıncalı bir dosya bu arkadaşım bence fazla zorlama hiç gerek yok
    ayrıcada bu dosyanın sizin için pek önemini bilmiyorum lakin çok fazla gerekli değilse bence fazla zorlamayın derim

Kalkan simgesi
    Bu web sitesinin güvenli olmadığı bildirildi

Bu web sitesini kullanmamanızı öneririz.

Önerilen simgesi Bunun yerine giriş sayfama git

Microsoft'a bu web sitesinin bilgisayarınıza yönelik kişisel ve finansal bilgilerinizin açığa çıkmasına neden olabilecek tehditler içerdiği bildirildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 9 Nisan 2013; 16:05:15 >
  • quote:

ben bu linki tıkladığımda banada bu aşağıdaki yazı çıkıyor
    demekki sakıncalı bir dosya bu arkadaşım bence fazla zorlama hiç gerek yok
    ayrıcada bu dosyanın sizin için pek önemini bilmiyorum lakin çok fazla gerekli değilse bence fazla zorlamayın derim

Kalkan simgesi
    Bu web sitesinin güvenli olmadığı bildirildi

Bu web sitesini kullanmamanızı öneririz.

Önerilen simgesi Bunun yerine giriş sayfama git

Microsoft'a bu web sitesinin bilgisayarınıza yönelik kişisel ve finansal bilgilerinizin açığa çıkmasına neden olabilecek tehditler içerdiği bildirildi

Hocam bu siteyi ben yıllardır kullanırım. En az 10 yıldır.

Ne zamanki win8'e geçtim, PC'imde bu aksaklıkla karşılaşmaya başladım.

Windows 7'de iken böyle bir sorun yoktu.

Gerçi ben bu dosyayı win7 kullanan bir arkadaşıma rica edip, aldım ama yine de ulaşamamak can sıkıcı oluyor.

win8'de yapmamız gereken bir ayar var ise, yapmak isterim !?

Bu sitedeki tüm dokümanlar güvenlidir. Ama virüs tarama programları, site yada sitedeki dosyalarla ilgili zaman zaman uyarı vermektedir.

Saygılar, sevgiler.

• SmartSceen Filtresi engellediğinde View downloads ( İndirmeleri görüntüle) butonuna tıklayın. Açılan indirme yöneticisi sayfasından dosyanın üzerine sağ tıklayın ve Güvenli olmayan dosyayı karşıdan yükle butonuna tıklayın. Dosya sorunsuz bir şekilde yüklenicektir. Tekrar uyarı penceresi aşağıya gelirse İndirmeleri görüntüle tıklayın sonra tekrar sağ tıklayıp ister Yine de çalıştır yada İçeren klasörü aç diyin
  • Arkadaşlar merhabalar. Yeni bir bilgisayar aldım haliyle win 8. Ancak benim anlayamadığım bir şey var. Touchpaddeyken bir programdayken sürekli istemeyerek diğer uygulamaya geçiyorum. Bunu nasıl kapatabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.