arkadaşlar ilk beta yarın çıkıcak ya bende kurmak istiyorum ve sürekli win8 çıkana kadar onu kullanmak istiyorum tavsiye eder misiniz ?
Kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Şu anda full sürümünü Samsung Ultrabook'ta kullanıyorum (bu gün aldım bilgisayarı). Çok memnunum, şu ana kadar sorun çıkartmadı. Diğer sürümlere benziyor diyemem ama çok farkı olduğunu da söyleyemem. Windows 7'de başlat menüsünün yerine getirildiğinde ana menü görünüyor. Bununla ilgili hiç bir sorununuz olmasın. Kullanımı çok kolay...
quote:
Orijinalden alıntı: MRT_
SmartSceen Filtresi engellediğinde View downloads ( İndirmeleri görüntüle) butonuna tıklayın. Açılan indirme yöneticisi sayfasından dosyanın üzerine sağ tıklayın ve Güvenli olmayan dosyayı karşıdan yükle butonuna tıklayın. Dosya sorunsuz bir şekilde yüklenicektir. Tekrar uyarı penceresi aşağıya gelirse İndirmeleri görüntüle tıklayın sonra tekrar sağ tıklayıp ister Yine de çalıştır yada İçeren klasörü aç diyin
Teşekkürler, bu şekilde sorunu aşabildim.
Tekrar selam arkadaşlar,
Windows 8 pro 64 bit sürümünde, bir güncelleştirmeyi bir türlü olmuyor. (İlaçlı kullanıyorum)
Windows failured configuring....
Gelen güncelleştirmeleri tek tek yükleyince, yüklenmeyen güncellemenin resimdeki olduğunu gördüm.
Bu resimdeki güncelleştirme, tek başına da yüklenmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Tekrar selam arkadaşlar,
Windows 8 pro 64 bit sürümünde, bir güncelleştirmeyi bir türlü olmuyor. (İlaçlı kullanıyorum)
İlaçla ilgisi yok, bende sizinki ile birlikte toplam 3 oldu yüklenemeyen güncelleme son bir ayda, MS dahil hiç bir yerde net bir açıklama yok, check disk yapıp manuel yükleyin diyorlar, ama o da kar etmedi, ben de gizledim yüklenemeyenleri, bakalım n'olcek..
Yüklenmeyen diğer ikisi 2795944 ve 2811660..
quote:
Orijinalden alıntı: Motan
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Tekrar selam arkadaşlar,
İlaçla ilgisi yok, bende sizinki ile birlikte toplam 3 oldu yüklenemeyen güncelleme son bir ayda, MS dahil hiç bir yerde net bir açıklama yok, check disk yapıp manuel yükleyin diyorlar, ama o da kar etmedi, ben de gizledim yüklenemeyenleri, bakalım n'olcek..
Yüklenmeyen diğer ikisi 2795944 ve 2811660..
Hocam bilgilendirme için teşekkürler...
Zaten bende ilaçlı kullanımla ilgisi olabileceğini zayıf bir ihtimal olarak görüyordum. Ama yine de belirteyim dedim.
"Check disk" diye belirtmişsinizde !... Ben bugünlerde yüklü miktarda CSA(şifre çözümü ile ilgili bir kütüphane) kütüphanesini indiriyorum. Harddisk'in C:\ bölümünün yarısı boş. (22 GB. boş) ve C:\ 'de çalışan sistemlerin haricinde herhangi bir yüklemede mevcut değil.
Ancak boş olan D:\ sürücüsünü depo olarak kullnadığım için, D:\ 'de boş alan olarak 30 GB.lık bir bölüm kaldı. Yani neredeyse disk doldu diyebilirim.
Yani şüpheme maruz kalan husus, harddisk'in doluluk yüzdesinin artması sebep olabilir mi? Gerçi fayda etmedi diye belirtmişsiniz ama yine de detay vereyim dedim.
Saygılar, sevgiler.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Hocam bilgilendirme için teşekkürler...
Zaten bende ilaçlı kullanımla ilgisi olabileceğini zayıf bir ihtimal olarak görüyordum. Ama yine de belirteyim dedim.
"Check disk" diye belirtmişsinizde !... Ben bugünlerde yüklü miktarda CSA(şifre çözümü ile ilgili bir kütüphane) kütüphanesini indiriyorum. Harddisk'in C:\ bölümünün yarısı boş. (22 GB. boş) ve C:\ 'de çalışan sistemlerin haricinde herhangi bir yüklemede mevcut değil.
Ancak boş olan D:\ sürücüsünü depo olarak kullnadığım için, D:\ 'de boş alan olarak 30 GB.lık bir bölüm kaldı. Yani neredeyse disk doldu diyebilirim.
Yani şüpheme maruz kalan husus, harddisk'in doluluk yüzdesinin artması sebep olabilir mi? Gerçi fayda etmedi diye belirtmişsiniz ama yine de detay vereyim dedim.
Saygılar, sevgiler.
Sorunun yer darlığı ile ilgisi olamaz, önemli olan C sürücüsü ki orada 22 Gb boş yer olduğunu belirtmişsiniz, Win 8 in kendisi bile o kadar yer tutmaz.
Güncelleme yüklenememesi gün geçtikçe daha çok kişide oluşan bir sorun, MS de tam olarak problemi anlayamamış ki tam bir tanı yok, çözüm olarak önerdikleri check disk işe yaramıyor, çünkü taramada bir sorun bulamadı, yüklenmeme sorunu ise devam etti. Okuduğum MS makalesinde 6-7 kişi check disk in işe yaramadığını belirtirken 1 kişi de check disk sonrası yüklemeyi manuel olarak yapabildiğini belirtmiş (Bu makale 2822241 numaralı güncelleme ile ilgili).
Siz de check disk i çalıştırın bakalım işe yarayacak mı, olmazsa şu anda bekleyip ara sıra neti bir kurcalamaktan başka yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
Saygı, sevgi bizden..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Hocam bilgilendirme için teşekkürler...
Saygılar, sevgiler.
Sorunun yer darlığı ile ilgisi olamaz, önemli olan C sürücüsü ki orada 22 Gb boş yer olduğunu belirtmişsiniz, Win 8 in kendisi bile o kadar yer tutmaz.
Güncelleme yüklenememesi gün geçtikçe daha çok kişide oluşan bir sorun, MS de tam olarak problemi anlayamamış ki tam bir tanı yok, çözüm olarak önerdikleri check disk işe yaramıyor, çünkü taramada bir sorun bulamadı, yüklenmeme sorunu ise devam etti. Okuduğum MS makalesinde 6-7 kişi check disk in işe yaramadığını belirtirken 1 kişi de check disk sonrası yüklemeyi manuel olarak yapabildiğini belirtmiş (Bu makale 2822241 numaralı güncelleme ile ilgili).
Siz de check disk i çalıştırın bakalım işe yarayacak mı, olmazsa şu anda bekleyip ara sıra neti bir kurcalamaktan başka yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
Saygı, sevgi bizden..
Hocam check disk'i tamamladıktan sonra, sorun çıkaran güncelleştirmeyi tekrar update sayfasından denedim ama güncelleme yine olmadı.
Manuel yöntemi bilmediğim için şimdilik burada bıraktım.
Saygılar, sevgiler.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Hocam check disk'i tamamladıktan sonra, sorun çıkaran güncelleştirmeyi tekrar update sayfasından denedim ama güncelleme yine olmadı.
Benim yükleyemediğim 2795944 ve 2811660 numaralı güncellemeleri siz yükleyebildiniz mi?
Update sorunu çözümü için;
quote:
Şunu denemekte fayda var
Denetim masasını açın. Sistem ve Güvenlik bölümündeki Sorunları bul ve düzelt yazısına tıklayın. Açılan yeni sayfadan yine Sistem ve Güvenlik bölümündeki Windows Update ile ilgili sorunları düzelt yazısına tıklayın ve açılan penceredeki yönergeleri izliyerek sorunun çözülmesini sağlayın.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Hocam check disk'i tamamladıktan sonra, sorun çıkaran güncelleştirmeyi tekrar update sayfasından denedim ama güncelleme yine olmadı.
Yalnız bendeki günceleme listesinde çok sayıda "Failed" görünüyor. Bu failed olanlar yüklenmedi mi?
Sayfa sonundan başlayarak resimler ;
quote:
Update sorunu çözümü için;
quote:
Şunu denemekte fayda var
Denetim masasını açın. Sistem ve Güvenlik bölümündeki Sorunları bul ve düzelt yazısına tıklayın. Açılan yeni sayfadan yine Sistem ve Güvenlik bölümündeki Windows Update ile ilgili sorunları düzelt yazısına tıklayın ve açılan penceredeki yönergeleri izliyerek sorunun çözülmesini sağlayın.
Hocam birde bu yöntemi deneyeyim.
Yalnız tarifi Türkçe'ye göre verince, ben yerlerini tam bulmadım.
İngilizce'ye göre basamakları tekrar tarif etmeniz mümkün mü?
Ben Windows'a pek hakim değilim de...
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Hocam birde bu yöntemi deneyeyim.
İngilizce şöyle; Control Panel - All Control Panel Items - Troubleshooting - System and Security altında " Fix Problems with Windows Update"
Benim daha önce denediğim, ama başarılı olamayan bir yöntemlerden biri, umarım sizde işe yarar.
Sizin listede "failed" yazılı olanlarda yükleme başarısız olmuş demektir. Ama başarısız olan bazıları bazıları daha sonra yüklenmiş gözüküyor. Failed yazılı olanların daha sonra yüklenip yüklenmediğini tek tek kontrol etmek gerek başarılı olanların yanında "Succeeded" yazar. Failed olanlardan fazla çıkan olursa o hiç yüklenmemiş demektir. Windows update penceresinin en altında "Installed Updates" yazar, ona basarsanız halihazır sorunsuz yüklenmiş güncellemeleri görebilir, oradan da kontrol edebilirsiniz.
Kolay gelsin..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_ Hocam birde bu yöntemi deneyeyim.
İngilizce şöyle; Control Panel - All Control Panel Items - Troubleshooting - System and Security altında " Fix Problems with Windows Update"
Benim daha önce denediğim, ama başarılı olamayan bir yöntemlerden biri, umarım sizde işe yarar.
Sizin listede "failed" yazılı olanlarda yükleme başarısız olmuş demektir. Ama başarısız olan bazıları bazıları daha sonra yüklenmiş gözüküyor. Failed yazılı olanların daha sonra yüklenip yüklenmediğini tek tek kontrol etmek gerek başarılı olanların yanında "Succeeded" yazar. Failed olanlardan fazla çıkan olursa o hiç yüklenmemiş demektir. Windows update penceresinin en altında "Installed Updates" yazar, ona basarsanız halihazır sorunsuz yüklenmiş güncellemeleri görebilir, oradan da kontrol edebilirsiniz.
Kolay gelsin..
Hocam teşekkür ederim.
Bu uygulamayı yaptıktan sonra, dün indirdiğim dosya ile tekrar manuel güncelleme yaptım. Yine aynı hatayı verdi.
"Wiew update history" ve "Installed updates" pencerelerini açıp, detaylı bir inceleme yapacağım.
Durum windows7 de iken nasıldı, diye notebook'tan da kontrol ettim. (Notebook'taki win7 lisanslıdır.)
win7'de de failed statüsünde çok sayıda dosya var.
Benim açımdan yeni olan durum; win7'de iken, PC güncelleştirmelerin hepsini alıyor mu? Almıyor mu? bilmiyormuşum. Zira güncelleme kurulum ekranında PC'yi iki defa aç kapa yaptıracak failed hatası ile karşılaşmamıştım.
Hülasa, sizin belirttiğiniz gibi bekleyelim bakalım.
Bu uygulamayı yaptıktan sonra, dün indirdiğim dosya ile tekrar manuel güncelleme yaptım. Yine aynı hatayı verdi.
"Wiew update history" ve "Installed updates" pencerelerini açıp, detaylı bir inceleme yapacağım.
Durum windows7 de iken nasıldı, diye notebook'tan da kontrol ettim. (Notebook'taki win7 lisanslıdır.)
win7'de de failed statüsünde çok sayıda dosya var.
Benim açımdan yeni olan durum; win7'de iken, PC güncelleştirmelerin hepsini alıyor mu? Almıyor mu? bilmiyormuşum. Zira güncelleme kurulum ekranında PC'yi iki defa aç kapa yaptıracak failed hatası ile karşılaşmamıştım.
Hülasa, sizin belirttiğiniz gibi bekleyelim bakalım.
Saygılar, sevgiler.
Win Xp ve Win 7 dediğiniz gibi hiçbir zaman güncelleme yüklenemedi diye bir hata vermiyordu, bu yüzden tüm güncellemelerin hatasız yüklendiğini var sayıyorduk, siz Win 7 yi kontrol edip de aksini gördüğünüze göre ya o failed olan güncellemeler sonradan tekrar yüklendi, ya da bazı güncellemelerin yüklenememesi her işletim sisteminde bazen oluyor demektir. İkimizde İngilizce Win 8 Pro kullandığımız halde birimizde olan güncellemenin diğerinde olmaması (2811660), daha da garibi birimizde yüklenen güncellemenin diğerinde yüklenememesi (2795944) olayı iyice çarpıklaştırıyor. MS un bu durumlara bir tanı koyamaması ve bir çözüm üretememesi ise işin tuzu biberi.
Galiba en iyisi fazla takmayıp işi zamana bırakmak.
Neşeli bir Pazar günü dileklerimle..
Öncelikle herkese merhabalar,
Windows 8 / 32 Bit olan işletim sistemimi Windows 7 / 64 bit olarak değiştirmeyi düşünüyorum, fakat merak ettiğim şey; bu hususta bilgisayarımın Yerel Disk /:D sürücüsündeki veriler kaybolabilir mi ?
İlginç bi sorunla karşı karşıyayım.
win8 nerdeyse 5 dakikada açılıyor.
Yüklemesi nerdeyse 15 dakka süren bi işletim sisteminin 4 - 5 dakikada açılması ço ilginç geldi.
Son ekran kartı sürücüsünü yükledim.
disk temiziği yaptım.
sfc komutunu çalıştırdım.
yüksek performans ayarlarını seçtim.
Yenideb başlat dediğimde gayet iyi biçimde açılıyor ama "Kapat" komutunu vererek kapattığımda ve yeniden açtığımda 4 - 5 dakika gibi bir sürede açılıyor. açıldıktan sonra çalışmasında bi sıkıntı yok.
ilk Pencere ekranı geliyor ve toplar dönüyorda dönüyor..
64 bit win8 pro kuruyorum. şimdi ultimate denedim iki formanttansonrada durum aynı.
sadece bios update yapmadım ondan da aşırı biçime ümitsizim..
quote:
Orijinalden alıntı: os_lnx
Yüklemesi nerdeyse 15 dakka süren bi işletim sisteminin 4 - 5 dakikada açılması ço ilginç geldi.
disk temiziği yaptım.
Yenideb başlat dediğimde gayet iyi biçimde açılıyor ama "Kapat" komutunu vererek kapattığımda ve yeniden açtığımda 4 - 5 dakika gibi bir sürede açılıyor. açıldıktan sonra çalışmasında bi sıkıntı yok.
64 bit win8 pro kuruyorum. şimdi ultimate denedim iki formanttansonrada durum aynı.
Sizde ram çok düşük, ama gene de 5 dakika sürmemesi gerekir açılışın, ortalama bir sistemle 20 saniyede açılıyor. Hard diskinizde hayli eski herhalde, okuma hızına bakmak lazım.
Aslında sisteminizle en iyi Win XP Home 32-Bit işletim sistemi çalışır..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: os_lnx
disk temiziği yaptım.
Sizde ram çok düşük, ama gene de 5 dakika sürmemesi gerekir açılışın, ortalama bir sistemle 20 saniyede açılıyor. Hard diskinizde hayli eski herhalde, okuma hızına bakmak lazım.
Aslında sisteminizle en iyi Win XP Home 32-Bit işletim sistemi çalışır..
cevap için çok çok teşekkürler.
Sorunun ne olduğunu anladım sanırım. Yeniden başlat dediğimde hızlı açıp kapat komutundan sonra 5 dakika kadar beklemesi donanımsal uyuşmalık olabileceği yönünde fikir verdi bana.
hızlı başlat seçeneğini kalırdığımda 40 sn ye indi süre.
harddsik pata ve okuma yazma süreçleri yavaş bellete yardımcı olmuyo ama yiende bi miktar iyi çalışması lazım. yani donanım braz eski kafalı..
bi kez daha formatlayıp sistemi yenideb kurdum ve hızlı başlatma seçeneğini devre dışı bıraktım tüm sürücüleri yükledim. şimdi iyi..
XP konusuna gelince ilk açılış itibari ile 500 mb ye yakın ram kuulanıyor genelde 450 civarlarında dolşıyor. şuan ki win8 proda ise 370 mb kullanıyor o yüzden bunda ısrarcı oldum. ama üstün çabamnda sonucunu görüorum şuan..
bu yönünü sevdim bu sistemin. teşekürler yenidn..
Bilgisayar arada memory management error hatası vererek kapanıyor.Çözümü nedir?
2GB Ram, Pentium Dual Core e5300 2.60ghz İşlemci ve HD3400 ekran kartı ile win 7 den daha iyi performans alabilir miyim ?