Şimdi Ara

Windows 8 etkinleştirme sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
23.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

79 tl lik windows 8 yükseltme almıştım.Mevcut sistemimde windows 7 kullanıyordum düzgün bir şekilde yükseltmeyi gerçekleştirdim.Yaklaşık 2 ay kullandıktan sonra bilgisayar parçalarından anakart, ekran kartı, ram ve bir ssd ilavesi ile upgrade yaptım. Malum yeni sistemde windows 8 i ssd ye kurdum.Fakat kurulum sırasında lisans anahtarını girmeme rağmen, bilgisayar açıldıktan sonra etkinleştirme yapınız diyor.Tekrardan aynı kodu girdiğimde ise bu kod yükseltme için geçerlidir gibi bir uyarı aldım.

Bunun üzerine format atıp tekrardan win 7 kurdum ve windows 8 yükseltmesi yaptım. Bu seferde de etkinleştirme sorduğunda girdiğim ürün kodu kullanılmaktadır gibi bir uyarı veriyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

• Benim bilgisayarda win 7 yüklüydü. Bir torrent sitesinden win 8 indirip kurdum.
    Etkinleştirmeyi nasıl yapabilirim?
    Yükseltme sürümü alsam etkinleştirme yapar mı acaba?
    Yalnız bilgisayardaki win7 cracli idi. Fakat normal güncelleştirmeleri falan yapıyordu yani sorunsuz çalışıyordu.
  • MS destek hattına bir telefon sorununuzu çözer..
  • Bilgisayarımda orjinal vista var. Vistayı kurup ordan win 8 'e yükseltme yapabilir miyim, yükseltme sürümü ile?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xander.XxX

Merhabalar,

79 tl lik windows 8 yükseltme almıştım.Mevcut sistemimde windows 7 kullanıyordum düzgün bir şekilde yükseltmeyi gerçekleştirdim.Yaklaşık 2 ay kullandıktan sonra bilgisayar parçalarından anakart, ekran kartı, ram ve bir ssd ilavesi ile upgrade yaptım. Malum yeni sistemde windows 8 i ssd ye kurdum.Fakat kurulum sırasında lisans anahtarını girmeme rağmen, bilgisayar açıldıktan sonra etkinleştirme yapınız diyor.Tekrardan aynı kodu girdiğimde ise bu kod yükseltme için geçerlidir gibi bir uyarı aldım.

Bunun üzerine format atıp tekrardan win 7 kurdum ve windows 8 yükseltmesi yaptım. Bu seferde de etkinleştirme sorduğunda girdiğim ürün kodu kullanılmaktadır gibi bir uyarı veriyor.

Daha önceki konularda bir arkadaş aşağıdaki gibi bir çözüm önermiş, deneyin isterseniz..

Temiz kurulumda etkinleştirme yapamayanlar için bir çözüm var. Bende de sadece yükseltme içindir hatası vermişti. Basit bir kayıt anahtarı değeriyle çözebiliyoruz. İlk sayfaya ekleyebilirse konuyu açan arkadaş daha iyi olur.

Aldığınız ürün anahtarı temiz kurulumda hata verdiyse ve etkinleştirme yapamadıysa:

- Windows Tuşu+R'ye basın. Çıkan Çalıştır kutucuğuna regedit yazın.

- Kayıt defterinde şu kaydı bulun: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/

- Oradaki MediaBootInstall değerini çift tıklayın. 1 olan değeri 0 olarak değiştirin ve pencereyi kapatın.

- Start ekranında arama kutucuğuna "cmd" yazın. Çıkan Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.

- slmgr /rearm yazıp enter'a basın. "Başarılı olmuştur, bilgisayarınızı yeniden başlatın" gibi bir uyarı alacaksınız. Yeniden başlatın bilgisayarı.

- Bilgisayarınız yeniden başladığında etkinleştirilmiş olarak açılacak. Eğer öyle başlamazsa start ekranında "Windows Etkinleştirme" diye arama yapıp baştan etkinleştirme yapın. Başarılı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 4 Mart 2013; 10:32:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canbrk

Bilgisayarımda orjinal vista var. Vistayı kurup ordan win 8 'e yükseltme yapabilir miyim, yükseltme sürümü ile?

Evet..
  • quote:

Benim bilgisayarda win 7 yüklüydü. Bir torrent sitesinden win 8 indirip kurdum.
    Yalnız bilgisayardaki win7 cracli idi. Fakat normal güncelleştirmeleri falan yapıyordu yani sorunsuz çalışıyordu.

Win 8 Pro yükseltme sürümünü sorunsuz kurabilirsiniz..

Bir de yukarıda verdiğim etkinleştirme çözümünü deneyin isterseniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 4 Mart 2013; 10:40:30 >
  • Peki almış olduğum win8 32 bit'i 64 bit'e nasıl çevirebilirim?
  • quote:

Peki almış olduğum win8 32 bit'i 64 bit'e nasıl çevirebilirim?

64-Bit bir iso bularak ürün anahtarınızla sorunsuz onu kurabilirsiniz, ihtiyaç olursa haber verin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Merhabalar,

Daha önceki konularda bir arkadaş aşağıdaki gibi bir çözüm önermiş, deneyin isterseniz..

Temiz kurulumda etkinleştirme yapamayanlar için bir çözüm var. Bende de sadece yükseltme içindir hatası vermişti. Basit bir kayıt anahtarı değeriyle çözebiliyoruz. İlk sayfaya ekleyebilirse konuyu açan arkadaş daha iyi olur.

Aldığınız ürün anahtarı temiz kurulumda hata verdiyse ve etkinleştirme yapamadıysa:

- Windows Tuşu+R'ye basın. Çıkan Çalıştır kutucuğuna regedit yazın.

- Kayıt defterinde şu kaydı bulun: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/

- Oradaki MediaBootInstall değerini çift tıklayın. 1 olan değeri 0 olarak değiştirin ve pencereyi kapatın.

- Start ekranında arama kutucuğuna "cmd" yazın. Çıkan Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.

- slmgr /rearm yazıp enter'a basın. "Başarılı olmuştur, bilgisayarınızı yeniden başlatın" gibi bir uyarı alacaksınız. Yeniden başlatın bilgisayarı.

- Bilgisayarınız yeniden başladığında etkinleştirilmiş olarak açılacak. Eğer öyle başlamazsa start ekranında "Windows Etkinleştirme" diye arama yapıp baştan etkinleştirme yapın. Başarılı olacaktır.

aynen hocam bu işe yarıyor sorunsuz denedim oldu

• Ben de aynı süreci yaşayan biri olarak denedim, son aşama da yine olmadı ancak telefonla aktivasyon kısmı açıldı ve oradan hallettim.

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar benim bilgisayarıma format gerekiyodu akrabam da win8 bilgisayar almıştı ondan diski alıp format attım fakat Windowsum aktive olmuyor elimde orjinal kod var ve hiç kullanılmadı internetten de araştırdım hepsi aynı kodu veriyor fakat nafile..
    sorunuma bir cevap bulursanız sevinirim
  • cakelover152 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşınız dan aldığınız dvd nin sürümü ve sizin elinizdeki anahtarın sürümü uyuşması gerekir.Şu anda bilgisayarınızda kurulu olan sistem nedir.Elinizdeki anahtarı nereden temin ettiniz bu soruların cevabına göre hareket etmek gerekir.
  • rebanuba R kullanıcısına yanıt
    Dvd Win 8 Single Language 64 bit anahtar yanındaydı zaten ve şu anda win8 aktive olmadığı için windows vista kullanıyorum anahtar yine dediğim gibi dvdnin yanındaydı. Acaba akrabamın bilgisayarı casper nirvana laptop, benim bilgisayarım ise philips masaüstü olduğu için olabilir mi yani marka farklılığı filan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakelover152 -- 16 Eylül 2013; 21:17:20 >
    Single language sürümlerin anahtarları biosa gömülüdür.Onun için o anahtarı başka bir bilgisayarda kullanamazsınız.Çünkü gömülü olan bilgisayarda görülüyor.Win8 kullanmak isterseniz başka şekilde orjinal hale getirilir.Ama o burada konuşalamaz.İstiyorsanız pm den ulaşın.
  • rebanuba R kullanıcısına yanıt
    nasıl yani
    Pm
  • quote:

Merhabalar,

pc ye geçince windows aktifleştirme programı linki verecem sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Benim bilgisayarda win 7 yüklüydü. Bir torrent sitesinden win 8 indirip kurdum.

pc ye geçince windows aktifleştirme programı linki verecem sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar,

http://www.dosya.tc/server15/INOyjY/Windows.Loader.v2.1.7.rar.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.