Şimdi Ara

Windows 8 Kurulu PC 'ye Mac OS Kurmak | Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
33.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sırf kullanımı nasıl bir şey diye merak ettiğim için masaüstü bilgisayarıma iATKOS v7 ile Intel ve AMD için optimize edilmiş ISO dosyası ile harddiskimin 2. bölümüne yani D sürücüse Mac OS X Leopard 10.5.7 kurmak istiyorum. Hem burada hem de başka forumlarda kurulum anlatımlarını ve kullanıcı yorumlarını okudum. Optimize edilmiş bu ISO dosyası ile uyumlu donanımlara sahip bilgisayarların sorun çıkarmadığını okudum (Chipset 'in SS2 veya SS3 olma zorunluluğu gibi). Ama aklıma ufak bir soru takıldı ve bunuda size yöneltmek istedim. Bazı arkadaşlar NTFS 'de Boot esnasında sorun çıkarmadığını belirtmiş. Bazı arkadaşlar ise, sadece FAT32 sürücülere yüklenmesini tavsiye etmiş. Ben şuanda NTFS kullanıyorum. Daha önceden NTFS üzerinde bu işlemi deneyen arkadaşlar var mı ve sonuçları nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 7 Ocak 2013; 20:15:48 >

• MacOSX kurmak öyle göründüğü kadar kolay değil. Özellikle 2. partisyona kurmaya kalkarsan windowsunu da kaybedebilirsin...En iyisi ayrı bir harddiske temiz kurulum yapmak... Yok eğer 2. harddisk bulamam diyorsan söylediğine göre sadece denemek istiyormuşsun sana tavsiyem vmware kur. İnternette hazır vmware için mountain lion imajları var... Onlarla çok rahat windows üzerinde full çalışıyor... Merakını giderirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

MacOSX kurmak öyle göründüğü kadar kolay değil. Özellikle 2. partisyona kurmaya kalkarsan windowsunu da kaybedebilirsin...En iyisi ayrı bir harddiske temiz kurulum yapmak... Yok eğer 2. harddisk bulamam diyorsan söylediğine göre sadece denemek istiyormuşsun sana tavsiyem vmware kur. İnternette hazır vmware için mountain lion imajları var... Onlarla çok rahat windows üzerinde full çalışıyor... Merakını giderirsin...

Vmware ile zamanında kullandım sanal Mac OS. Fakat, sanal olmasından kaynaklı aynı hissiyatı vermiyor. Her neyse, aslında harici bir harddiskim var. Ona kursam sorun yaşar mıyım? İçinde bir sürü arşivim var. Mac OS 'u kaldırmak istediğimde, bilgisayar açıldığında Windows 8 ile açılışı seçip harddiskden sıradan bir veri siler gibi silebilir miyim Mac OS 'u? Ve ek olarak harici harddiskim de haliyle NTFS.

• Harici diske Mac kurulabiliyor... Ama disk üzerindeki tüm verileri kaybedersin çünkü kurulum esnasında format atılacak... MacOSX i kaldırmak istediğinde tekrardan NTFS format atacaksın harici diske...
  • quote:

Harici diske Mac kurulabiliyor... Ama disk üzerindeki tüm verileri kaybedersin çünkü kurulum esnasında format atılacak... MacOSX i kaldırmak istediğinde tekrardan NTFS format atacaksın harici diske...

Tamam artık harici diskimdeki dosyalarımıda gözden çıkardım da o NTFS format olayını tam olarak anlayamadım. Windows 8 ile kullandığım zaman, harici diski biçimlendirme mi oluyor dediğin? Başka türlü ise, nasıl?
  • Windows 8' e taktığın zaman biçimlendireceksin...
  • quote:

Windows 8' e taktığın zaman biçimlendireceksin...

Tamam çok teşekkür ederim. Son kez başını ağrıtacağım. Lütfen cahilliğimi mağdur görünüz. Mac OS X Lion için 16 GB 'lık flashdisk yeterli olur mu?
  • Rica ederim geçen hafta aynı ikilemi ben de yaşamıştım 2. partisyona mı kurayım yoksa tüm diske temiz kurulum mu yapayım diye...Ben tüm diske temiz kurulum tercih ettim windowsu tamamen sildim...Şu anda sadece MacOSX kullanıyorum... Masaüstü resmim:

Kurulum 6 gb kadar yer tutuyor... 16 gb Yeterli olacaktır...Bol şans...
  • quote:

Rica ederim geçen hafta aynı ikilemi ben de yaşamıştım 2. partisyona mı kurayım yoksa tüm diske temiz kurulum mu yapayım diye...Ben tüm diske temiz kurulum tercih ettim windowsu tamamen sildim...Şu anda sadece MacOSX kullanıyorum... Masaüstü resmim:

Kurulum 6 gb kadar yer tutuyor... 16 gb Yeterli olacaktır...Bol şans...

Tamam çok teşekkür ederim. Kurulum için herhangi bir siteden kurulum yardımı aldıysanız bana özelden yollarsanız çok sevinirim.

• Bizim okulda (Yeditepe Universitesi) derslerimizde kullandığımız bütün bilgisayarlar Mac ,cidden herkes isyan eder duruma geldi artık.
    Kendi kendine programlar kapanıyor,üstelik yeni modellerinden falan. Mouse bir garip yani microsoft varken mac asla.
  • Konuyu hortlatacağım,fakat yeni konu açmaktan iyidir

Şu anda window's 8 in yanına,linux kurulup dual os kullanır gibi,mac os x lion kurup aynı hdd üzerinde windows 8 ile beraber kullanmak mümkün mü ?

Laptopum var ve tek hdd..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

Konuyu hortlatacağım,fakat yeni konu açmaktan iyidir

Şu anda window's 8 in yanına,linux kurulup dual os kullanır gibi,mac os x lion kurup aynı hdd üzerinde windows 8 ile beraber kullanmak mümkün mü ?

Laptopum var ve tek hdd..

+1 Cevap bekleniyor
  • Laptopun tek hdd'sini ikiye bölebilirsin

başlat arama yerine disk yönetimi yaz.Oradan kullandığın harddiskin üstüne gelip sağ tıkla küçült demen yeterli

Sonrasında yeni bölüm oluşur
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Laptopun tek hdd'sini ikiye bölebilirsin

başlat arama yerine disk yönetimi yaz.Oradan kullandığın harddiskin üstüne gelip sağ tıkla küçült demen yeterli

Disk nasıl 2 ye bölünür diye sormadım hocam,diskim zaten 4 part şu anda.

Sadece aynı hdd ye win8 + mac os x birlikte kurulur mu diye sorduM

Bir bölüme windows,bir bölüme mac
  • quote:

quote:

+ 1

uzun zamandır bende araştırıyorum.
    windows 8 sl ı kaldırmaya çalışıyorum onu beceremedim şimdi win7 64 bit indiriyorum iso onu deneyecem

iatkos ml3u boot etmedi. birde sanırım benim biosla ilgili bir problemim var bios insydeH20 v 2.14

bakalım araştıracaz. bulursanız bir yolunu bende cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkolikcihan

quote:

quote:

+ 1

uzun zamandır bende araştırıyorum.
    windows 8 sl ı kaldırmaya çalışıyorum onu beceremedim şimdi win7 64 bit indiriyorum iso onu deneyecem

iatkos ml3u boot etmedi. birde sanırım benim biosla ilgili bir problemim var bios insydeH20 v 2.14

bakalım araştıracaz. bulursanız bir yolunu bende cevap bekliyorum.

İşlemciniz amd ise denemeyin bile.Ben iatkos takımına kadar ulaştım sorun çözümü için

• Arkadaşlar Lenovo z570 modeli var elimde.Mac OS kurma şansım nedir?
    2450m işlemci
    630m ekran kartı
    8 gb ram...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Arkadaşlar Lenovo z570 modeli var elimde.Mac OS kurma şansım nedir?
    2450m işlemci
    630m ekran kartı
    8 gb ram...

Kurulur,çatır çatır da çalışır ?
  • Hocam bir yol yordam gösterseniz?
    Uygun bir zamanda sistemin bir bölümüne kurup alternatif olarak kullanmak istiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.