Şimdi Ara

Windows 8 Kurulu PC 'ye Mac OS Kurmak | Yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
33.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Pentium 4 islemci palit gt220 ekran karti asus p5g41t-m lx anakart ve 2 gb ddr3 ram var youtube da benim anakart sahip pc ve pentium 4lere kuruluyor acaba benim ki pc olur mu ve nasıl kurulur oneribileceginiz surum ve rehber nelerdir yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim Mac var 2014 model macbook pro ondan yosemite yi indirdim 16 gb lık usb belleğe attım illah ettiren casper ultrabook um var özellikleri şöyle
    İntel i5
    8gb ram var
    SSD yi nasıl 2 ye bölerim (üstte anlatılmış ama win 7 için galiba) win 8 de nasıl yaparım ve detaylıca yüklemek için anlatan bi site önerir misiniz ? (yomite veya 1 önceki sürümün kuruluşu olursa süper olur lion olmasın ve anlatım türkçe olsun)
  • Montblanc149, Bende şu an Windows 8.1 ve Mac OS X 10.9.5 kurulu. Sistemim:
    MSI H61M-P20 Anakart
    Intel Pentium G2030 işlemci
    Realtek PCIe FE Family Controller Ethernet
    Realtek ALC887 Ses kartı
    4 GB Ram.
    Ben şu şekilde kurdum: İlk önce internetten "Paragon Partition Manager'i indir ve Mac için ne kadar yer ayırmak istiyorsan ayır. Daha sonra 'Create partition' diyerek ayırdığın kısmı Apple HFS olarak formatla. Bu işlemlerden sonra sol üstten Apply butonuna bas ve bekle. İşlem bitince (Sistemine göre) sana PM den attığım linkten Mac OS X 10.9.5'i indir ve USB ye Win32Diskİmager ile yazdır.(Unutmadan, kuruluma başlamadan önce Multibeast'i bir USB ye at. Ve donanımına uygun .kext dosyalarını ve Kext Wizard adlı programı da bir USB ye at. Donanımına uygun kextleri şu şekilde bulabilirsin: Bilgisayarım>(sağ tık)>Yönet>Aygıt Yöneticisi>(kext dosyasını bulmak istediğin donanıma sağ tıkla)>Özellikler>Ayrıntılar>(seçeneklerden Donanım Kimliklerini seç)>orada DEV_...&VEN_... falan yazar. DEV_"..." tırnakla gösterdiğim kısımdaki yazan şeyi olarila.com/kexts sitesinden arat.>uygun kexti indir.) BIOS'tan Sata modunu AHCI yaptığına emin ol, Intel Virtualization varsa aç ve USB den boot ederek Mac'i kurmaya başla. (Varsayılan olarak Clover Bootloader var ve "-v npci=2000" komutları ile kurmaya başlar. Intel i5 ile zaten rahat boot eder bence) Kurduktan sonra tekrar USB den boot et ama bu sefer USB Mac kurulum değil Mac'i kurduğun yeri seç. İlk ayarlarını yap. Ve masaüstü gelmiş olması lazım. Eğer en başta veya kurduktan sonra boot sıkıntısı olursa internetten biraz araştırarak uygun boot kodlarını girersin. Masaüstü geldikten sonra USB ye attığın kextleri Kext Wizard ile yükle. Bulamadığın kext varsa Multibeast ile kur. Bilgisayarı yeniden başlat. Başlangıçta tekrar USB'yi seç ve ardından Mac'in kurulu olduğu bölümü seç. Ve işte bu kadar. Eğer açılışta Apple logosunu görmek istiyorsan;
    1-Kurulumdan önce USB'ye Clover Configurator 3.4.1 (sonraki sürümler fazla karışık bence) adlı programı at.
    2-Mac'i kurduktan sonra Clover Configurator'u kur.
    3- Programı aç.
    4- Yukarıda Extra gbi bir yer var. Orada "Mount EFI" diye bir yer var. onu seç.
    5-Şifreni gir.
    6- Sağ üstte EFI Mounted gibi birşey çıkacak. Herhangi bir klasörden buraya gir.
    7- BOOT dosyalarında (CLOVER) config.plist adlı bir text dosyası var. Onu aç ve "-v npci=2000" kısmındaki -v komutunu sil ve kapat.
    8- EFI kısmını çıkar ve Clover Configurator 'u kapat.
    Artık bilgisayarını yeniden başlatabilirsin. Açılışta USB yi seç ve ardından Mac'i kurduğun kısmı seç. Apple logosunun geldiğini göreceksin.
    Ben bu şekilde kurdum ve gerçekten stabil bir şekilde kullanıyorum.

• Mac cidden çok stabil mi? Windows 10'dan mesela? Yoksa abartılıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.