Selamlar, Sisteme 10000 civarı font yükleyince oldukça yavaşladı. Tüm fontları kaldırmak ve sadece Windows 8 in fontlarını kulllanmak istiyorum. Yeni bir kurulum yapmak dışında çözüm önerileriniz var mı? Windows içindeki orijinal ekleme yapılmamış font klasörünüde upload edebilen varsa işimi görecektir.
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Unduli
bir ihtimal windows 8 dvd sindeki bütün ttf, otf vs leri aratıp atma şansı olabilir.
kurulumda kullanılan fontlar var DVD'de.
O şekilde olmuyor hocam.
neyseki başka türlü hallettim.
bundan sonra bu sorunu yaşamak istemeyenler şu şekilde font yükleme işlemini yaparlarsa daha mantıklı olur hemde boş yere Windows fonts klasörü şişmez.
Windows 8 ve Windows 7 için aynı yöntem geçerlidir.
denedim masasına girip
Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Yazı Tipleri
açın.
sonrasında soldaki menüde yazı tipi ayarlarına tıklayın. Sistem fontlarına zarar verdiğinizi düşünüyorsanız "varsayılan yazı tipi ayarlarını geri yükle" butonunu tıklyarak orijinal ayarlara dönebilirsiniz.
aynı butonun altında Yükleme ayarları bölümünde yazı tiplerinin kısayol olarak yüklenmesine izin var adlı kutuyu işaretleyip Tamam tıklyarak çıkıyoruz.
Bundan sonra yükleyeceğimiz fontun üzerine sağ tıklayıp Kısayol Olarak Yükle seçeneği ile sadece kısayol olarak yüklüyoruz. bu sayede hem standart fontların dışında kaldırmak istediğiniz fontları kaldırabilmeniz için işaretli gibi olacaklar.
diğer programlarda kısayol ile yüklenmiş fontları kullanabiliyorlar. Photoshop vs.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme