Şimdi Ara

Windows 8 Tamamen Windows 9'un Tabanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten farkındaysanız Windows 8.1 aceleyle çıkarılmış bir sistem bakın örnek vereyim ;

XP zamanlarında Vista çıktığın da herkes bir anlık hevesle incelediler ama gördüler ki hatalarla dolu bir işletim sistemi ve yeni çıkan pc lerde kurulu olarak gelen Vistayı çoğu kişi mecburen kullandı Windows 7 geldiğin de herkes bir oh çekip hemen Windows 7 geçti.

Peki şimdi bu şirket Windows 8 çıkararak Windows 9'a taban hazırlamaya çalışıyor neden çünkü Windows 8.1'le gelen yeni nesli bilgisayarları mecburen kullanıyorlar bu sefer hatalardan ayıklanmış iyi bir şey ortaya atacaklar herkes Windows 7 gibi akın edecek zaten Windows 8.1 desteği 2017 de Windows 7 gibi bitiyor bu da benim dediklerimin en büyük kanıtı siz siz olun paranızı kaptırmayın alacaksanız Windows 9'un çıkmasını bekleyin deneyin severseniz kurun sevemezseniz başka bir işletim sistemine geçersiniz.

• Windows 8.1 kötü mü ?
  • 8.1 den gayet mutluyum orjinal bile aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8 acele ile cikarilmis bir isletim sistemi degildir. Arayuz ve cekirdek tamamen yeniden yapilandirilmis bir isletim sistemidir. Windows 8.1 ise windows 8 in daha gelistirilmis ve cekirdegi degistirilmis isletim sistemidir. Windows 8.1 destegi 2017 degil 2023 de bitecektir.http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/lifecycle
    adresinden de kontrol edebilirsiniz. Windows 8.1 testleri yaklasik 1 yil devam etmistir. Windows 8.1 bir nevi windows 8 SP1 dir. Ancak Microsoft sp1 yayinlamak yerine butun guncelleme ve yenilikleri yeni bir isletim sistemi olarak windows 8.1 icine entegre etmistir.
  • Windows 8 ve Vista'yı bu bakımdan bir tutmakla hata yapıyorsunuz. Windows 8 gayet sorunsuz bir sistemdir, önemli olan kullanmayı bilmek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amateur_pc

Windows 8.1 kötü mü ?

Hayır sadece Windows 9 için yapılmış bir taban misali
  • Windows 8' den bir cacık olmayacağını anladıkları için windows 9 çalışmalarını öne aldılar ; eklenmesi düşünülen start menüsünü de windows 9' a bıraktılar ki windows 9 tutulsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Windows 8' den bir cacık olmayacağını anladıkları için windows 9 çalışmalarını öne aldılar ; eklenmesi düşünülen start menüsünü de windows 9' a bıraktılar ki windows 9 tutulsun...

Zaten şuan 2011 ve öncesi bilgisayar parçalarınaa Windows 8.1 desteği yok Windows 9 da olmayacak ben en iyisi Linuix'a geçeyim diyorum zaten windows gün geçtikçe kullanıcı kaybediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Windows 8 ve Vista'yı bu bakımdan bir tutmakla hata yapıyorsunuz. Windows 8 gayet sorunsuz bir sistemdir, önemli olan kullanmayı bilmek.

İsterseniz bir araştırın bakalım sorunlar yalnızca "KULLANMAYI BİLMEK"le mi alakalı? Windows 8 kullanıcı dostu olmayan ve kullanıcıların fikirleri kaale alınmadan üretilmiş bir sistemdir asla ve asla Win 7 ile bir tutulamaz. Farklı bişeyler yapma ıkıntısıyla zoraki tasarım ve arayüzlerin kullanıldığı, kullanışsız, kararsız bir işletim sistemidir. Performanslı mıdır performanslıdır ama görsellik ve de kullanışlılıktan sınıfta kalmıştır. Elbette Vista faciası gibi de değildir ama satış oranları ve Microsoft'un son zamanlardaki stratejileri de düşünülürse bir yanlışlık olduğunu görmek hiç de zor değil. Kullandığımız sistemlerin fanatikliğini yapmayalım

• kodu şusu busu birşeyden haberi olmayanların çıkıp da işletim sistemleri konusunda bilirkişilik yapması komik oluyor, metro arayüzü sevmeyen olabilir ki ben de sevmiyorum, ayarlardaki bazı ekstra detaylar can sıkıcı olabilir vs. ama çıkıp da bu kadar sığ bir şekilde vista da öyleydi bu da böyle olacak demek komik oluyor
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Isterseniz siz de bir arastirin. Artik isletim sistemleri mobil isletim sistemleri ile entegre hale geliyor. Yeni cikacak olan Mac-os da ios entegrasyonlari iceriyor ki mavericksde de entegre idi. Dokunmatik panellerin iyice yayginlasmasi ile artik notebooklar ve pc ler de gelismis tablet haline geliyor. Microsoft da artik bu entegrasyonlari yapmanin zamaninin geldigini dusunerek windows 8 de masaustu ve mobil isletim sistemlerini ayni arayuze cekmeye basladi. Windows 9 ve digerleri de artik bu sekilde yapilacaktir ve geri adim atacaklarini sanmiyorum cunku hem mobil hem masaustu isletim sistemlerini kullananlar bu durumdan memnun. Gercek bir entegrasyon saglanmis vaziyette. Satis oranlarinin dusuk olmasi ise endustri sanayisi ile alakali. Henuz buyuk sirketlerin cogu windows 8 e gecmediler. Su anda windows 7 ile devam ediyorlar. Ancak yeni satin alimlari ve volume lisans kullanimlari dolayisi ile zaten windows 8 kullanim hakkina sahipler. Ev kullanicilarinin cogu windows 8 e gecmeye basladi. Ancak windows 7 nin yeterli performansi sagladigini dusunen kullanicilar ise elbette gecmediler. Onlar da yeni pclere gectikce windows 8 e gececeklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Isterseniz siz de bir arastirin. Artik isletim sistemleri mobil isletim sistemleri ile entegre hale geliyor. Yeni cikacak olan Mac-os da ios entegrasyonlari iceriyor ki mavericksde de entegre idi. Dokunmatik panellerin iyice yayginlasmasi ile artik notebooklar ve pc ler de gelismis tablet haline geliyor. Microsoft da artik bu entegrasyonlari yapmanin zamaninin geldigini dusunerek windows 8 de masaustu ve mobil isletim sistemlerini ayni arayuze cekmeye basladi. Windows 9 ve digerleri de artik bu sekilde yapilacaktir ve geri adim atacaklarini sanmiyorum cunku hem mobil hem masaustu isletim sistemlerini kullananlar bu durumdan memnun. Gercek bir entegrasyon saglanmis vaziyette. Satis oranlarinin dusuk olmasi ise endustri sanayisi ile alakali. Henuz buyuk sirketlerin cogu windows 8 e gecmediler. Su anda windows 7 ile devam ediyorlar. Ancak yeni satin alimlari ve volume lisans kullanimlari dolayisi ile zaten windows 8 kullanim hakkina sahipler. Ev kullanicilarinin cogu windows 8 e gecmeye basladi. Ancak windows 7 nin yeterli performansi sagladigini dusunen kullanicilar ise elbette gecmediler. Onlar da yeni pclere gectikce windows 8 e gececeklerdir.

Gerek çevremde gerek donanımhaber forumlarında gerekse internette diğer portallarda okuduğum ve izlenim edindiğim kadarıyla maalesef Win 8 beğenilen bir işletim sistemi olmadı. Geri adım atacaklarını düşünmüyorum diyorsunuz ama zaten çoktan geri adım attılar. Win 8.1 ile Başlatımsı Menümsü birşey getirdiler; onun ardından her ay major güncellemelerle artık Başlat Menüsü getireceklerini söylediler. Metro uygulamalarına Simge Küçültme ve Kapatma butonları eklediler. Neden Win 9 bu kadar alelacele duyuruldu sanıyorsunuz? Win 9'da aynı zoraki dayatmayı yapacaklarını düşünmeniz şaşırtıcı. IOS'ta da aynı şey olabilir lakin Apple asla ahmak Microsoft gibi cihazlar için revize etmeden her cihazında aynı işletim sistemini kullanmaz, yıllardır olduğu gibi. Masaüstü PC diye bir kavram var; bilgisayarın icadıyla icad olan ve bilgisayarlar var olduğunca olmaya devam edecek portallar. Tablet değişir, evrimleşir yeni cihazlar çıkar ama masaüstü PC'ler her zaman temel iş ve oyun istasyonları olmaya devam edecek; yerini hiçbirşey alamayacak. Çoğunluk kullanıcı masaüstüyken böyle bir işletim sistemi çıkarıp dayatma yapmak çok büyük yanlıştı ve bunu anladılar. Siz anlayamadınız.

Anlamadigim nokta su metro arayuzu kullanmaniz gerekmiyor ancak kullananlar buyuk rahatlik oldugunu da soyluyorlar. Windows 9 da da bu metro arayuz gelecek ve bundan geri adim atmayacaklar. Takildiginiz konu baslat menusu ise baslat menusu cok buyuk dert degil charm menusu ile zaten istediginiz kisma ulasabiliyorsunuz metro arayuzden gene baslat menusundeki programlara ulasabiliyorsunuz. Ayrica baslat menusunun update 2 ile gelebilecegi duyuruldu ancak tam olarak kesin degil. Windows 9 a kalma ihtimali de mevcut. Windows 9 icin acele ettiklerini soyluyorsunuz da windows 9 daha ortada yok bile kim duyurdu belli degil. Eylulde alfa dagitimlari dagitilacak diye soylentiler var. Windows 7 cikis tarihi 2009, windows 8 cikis tarihi 2012, Windows 9 cikis tarihi de 2015 olmasi erken oldugu anlamina mi geliyor? Microsoft her 3 - 5 yilda bir yeni isletim sistemini piyasaya suruyor. Bu durumda erken mi davraniyorlar? PC ler ile mobil cihazlar gittikce birbirlerine yakinlasiyorlar. Isletim sistemleri de dogal olarak bu duruma ayak uydurmak zorunda ayak uyduramayan da tarihin tozlu sayfalarina gomulecek. Apple ile aslinda Microsoft u bir tutmamak gerekiyor sebebi de apple kendi cihazlari icin isletim sistemi uretir. Butun sistemler ve yazilimlar kendilerine ait oldugundan stabilite sorunlari yasamaz. Ancak Microsoft butun donanimlar icin isletim sistemi uretiyor ve her donanim ile test etmek imkansiz. Milyonlarca kombinasyon var pc dunyasinda. Elbette arada bazi donanimlarda sorun cikacaktir. Bunu da donanim ureticileri ile ortaklasa cozeceklerdir. Ancak windows 9 konusunda aceleye getirmiyorlar. Sizin dediginiz gibi aceleye getirecek olsalar Windows 8.1 i hic cikartmazlardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Anlamadigim nokta su metro arayuzu kullanmaniz gerekmiyor ancak kullananlar buyuk rahatlik oldugunu da soyluyorlar. Windows 9 da da bu metro arayuz gelecek ve bundan geri adim atmayacaklar. Takildiginiz konu baslat menusu ise baslat menusu cok buyuk dert degil charm menusu ile zaten istediginiz kisma ulasabiliyorsunuz metro arayuzden gene baslat menusundeki programlara ulasabiliyorsunuz. Ayrica baslat menusunun update 2 ile gelebilecegi duyuruldu ancak tam olarak kesin degil. Windows 9 a kalma ihtimali de mevcut. Windows 9 icin acele ettiklerini soyluyorsunuz da windows 9 daha ortada yok bile kim duyurdu belli degil. Eylulde alfa dagitimlari dagitilacak diye soylentiler var. Windows 7 cikis tarihi 2009, windows 8 cikis tarihi 2012, Windows 9 cikis tarihi de 2015 olmasi erken oldugu anlamina mi geliyor? Microsoft her 3 - 5 yilda bir yeni isletim sistemini piyasaya suruyor. Bu durumda erken mi davraniyorlar? PC ler ile mobil cihazlar gittikce birbirlerine yakinlasiyorlar. Isletim sistemleri de dogal olarak bu duruma ayak uydurmak zorunda ayak uyduramayan da tarihin tozlu sayfalarina gomulecek. Apple ile aslinda Microsoft u bir tutmamak gerekiyor sebebi de apple kendi cihazlari icin isletim sistemi uretir. Butun sistemler ve yazilimlar kendilerine ait oldugundan stabilite sorunlari yasamaz. Ancak Microsoft butun donanimlar icin isletim sistemi uretiyor ve her donanim ile test etmek imkansiz. Milyonlarca kombinasyon var pc dunyasinda. Elbette arada bazi donanimlarda sorun cikacaktir. Bunu da donanim ureticileri ile ortaklasa cozeceklerdir. Ancak windows 9 konusunda aceleye getirmiyorlar. Sizin dediginiz gibi aceleye getirecek olsalar Windows 8.1 i hic cikartmazlardi.

Win 8.1'i çıkarma gerekçeleri çok basit bir düz mantıkla bulunabilir bu kadar düşünmeye gerek yok. Win 8 "tutmadı". Metro arayüzünü çok basit bir şekilde tercihe bırakabilirlerdi; ama dayatma yoluna gittiler. Microsoft neyi dayattıysa elinde patladı bu güne kadar. İnsanlar bilgisayarlarını kapatabilmek için imleci 24 inç ekranlarında ekranın minicik sağ alt köşesine denk getirmeye uğraştılar. Metro arayüzünde ayarlardan çıkmak için önce başlangıç ekranına gelip sonrada masaüstüne tıklamak zorunda bırakıldılar. Ayarlar 2 bölümdeydi insanların kafası karıştı; Metro arayüzdeki bilgisayar ayarları ve denetim masasındaki ayarlar. Bütünleştiremediler; Metro arayüzünü kullanırken sanki başka bir işletim sistemine geçiş yapmış gibi hissettiriyordu. Metro arayüzünden açtığınız Skype'la masaüstünden açtığınız Skype arasında dağlar kadar fark vardı örneğin. Di'li geçmiş zaman kullanmamın nedeni Win 8'in yavaş yavaş tarihe gömülmeye başlamış olması. Göreceksiniz bakın, bu satış rakamlarıyla kalıp Win 7'yi tahtından etmeyi bırak yanına yaklaşamayacak ve de Win 9'un çıkmasıyla da aynen Vista gibi unutulup gidecek. Microsoft'un sitesinde görebilmek için işletim sistemleri bölümüne tıklayıp listeden bakmak gerekecek.

Windows 8.1 aslinda windows 8 service pack1 ancak service pack 1 olarak cikartilmak istenmedi. Sebebi de cekirdek (kernel) uzerinde fazla degisiklik yapmalari. Yoksa diger yenilikler cok basit bir sekilde service pack guncellemesi ile gelebilecek degisiklikler. Bilgisayarlarini kapatabilmeleri icin illa minicik sag alt koseye suruklemeleri manasiz sag ust kosesi de ayni islevi goruyor. Ayrica yillardir insanlar basit bir pencereyi kapatabilmek icin 24 inch monitorlerinde sag ust kosedeki minicik carpi isaretine goturup basiyorlar degil mi? Ha sol alt kosedeki baslat menusunu tiklamissin ha sag ust koseye ve sag alt koseye surekleyip menu cikartmissin. Arada hicbir fark yok sadee kullanim aliskanligi baska birsey degil. Masaustu uygulamalari ile metro uygulamalari arasinda elbette fark olacaktir. Metro arayuzu tamamen mobil isletim sistemi ve mobil isletim sistemleri ile organize calisan bolum. Masaustu uygulamalari ise mobil sistemler icin uygun olmayan bolum. Dolayisi ile fark olmasi gayet normal. Windows 8 zaten windows 8.1 ile birlikte tarihin tozlu sayfalari arasinda yerini aldi. Ancak microsoft gene de 8.1 e yukleme yapmayanlar icin guncellemelerini yayinlamaya devam ediyor. Windows 7 yi tahtindan etmesi icin kullanicilarin bilgisayarlarini yenilemesi ve yeni isletim sistemine sahip donanima yonelmeleri gerekiyor. Microsoft isletim sistemi satislarinin cogu onceden yuklu oem satislardir dolayisi ile windows 9 ciktiginda da hemen herkes gecmeyecektir. Windows 7 ilk ciktiginda da bu tartismalar cok yapildi windows xp varken 7 kullanilmaz diyen cok oldu. Misal olarak windows 7 de klasik baslat menusu yoktur ama insanlar en basta bundan sikayet ettiler su an hala klasik baslat menusu yok ve kullanimina alisildi artik garip gelmiyor. Dolayisi ile her isletim sistemi ciktiginda bu tip olumsuz elestiriler cok yapildi ama neticede insanlar kullanimina alistikca sevdiler ve kullanmaya basladilar.

• oduranli kullanıcısına yanıt
    Hocam birbirimizin düşüncelerini elbette değiştiremeyiz, öyle de bir amacımız yok. Ama yazdıklarımız burda; birkaç yıla işin rengi kendini gösterecek: Win 8 tıpkı Vista gibi Win 9'un gölgesinde yok olup gidecek. O gün geldiğinde size tekrar yazıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Horny Warrior

Zaten farkındaysanız Windows 8.1 aceleyle çıkarılmış bir sistem bakın örnek vereyim ;

XP zamanlarında Vista çıktığın da herkes bir anlık hevesle incelediler ama gördüler ki hatalarla dolu bir işletim sistemi ve yeni çıkan pc lerde kurulu olarak gelen Vistayı çoğu kişi mecburen kullandı Windows 7 geldiğin de herkes bir oh çekip hemen Windows 7 geçti.

Peki şimdi bu şirket Windows 8 çıkararak Windows 9'a taban hazırlamaya çalışıyor neden çünkü Windows 8.1'le gelen yeni nesli bilgisayarları mecburen kullanıyorlar bu sefer hatalardan ayıklanmış iyi bir şey ortaya atacaklar herkes Windows 7 gibi akın edecek zaten Windows 8.1 desteği 2017 de Windows 7 gibi bitiyor bu da benim dediklerimin en büyük kanıtı siz siz olun paranızı kaptırmayın alacaksanız Windows 9'un çıkmasını bekleyin deneyin severseniz kurun sevemezseniz başka bir işletim sistemine geçersiniz.

bu isler boyledir hocam vistayi server 2003 , win 7 yi vista , 9 uda win 8 tabanina bakarak yazacaklardir.cunku 0 dan isletim sistemi yazmak cok zordur ayrica vista o kadar kotu bir sistem degildir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler 2 yıl önce çok doğru bir tahmin yapmisim. Proje adı Windows 10 yapıldı sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ona bakılırsa hepsinin tabanı nt. zamanında nt de mi almasaydık? veya windows 10 son windows serisi olmasaydı, yine windows 11 i mi bekleyecektik? biraz hatalı bir düşünce bu. ama haklı olduğunuz bir nokta var ki öncekiler haleflerinden daha beter sistemler.

düzenleme: zamanında 2011 öncesi cihaz parçalarında w8 driver destei yok yazmışsınız, 2009 üretimi bir workstation ım var evimde. çatır çatır driver verdiler 8.1 e kadar. p6 işlemci serisi ve daha önceki donanımlara (gpu mb dahil) destek verilmiyor halihazırda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 20 Nisan 2016; 3:08:53 >
  • Mesela Vista ile Windows 7 arayüz olsun bir çok yönden benzer. Windows 8.1 de Windows 10 ile benzerlikleri var. Bu arada konu 2 yıl önce açıldığını dikkate alın ve AMD Windows 8.1 için 2 yıl önce beta sürecinde driver yaptı bazısı beta olarak kullandı bazısı da Windows'un imzaladığı driveri kullandı. Senin kullandığın Windows imzalı driver. Donanım yapımcısının çıkardığı driver değil. 2 yıl önce böyleydi son durum nedir bilmiyorum şuan Windows 7 kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.