arkadaşlar 75 TL'ye win8 pro (64 bit) alıp indirerek dvd 'ye yazmış idim. iki gün önce indirdiğim makineden farklı bir cihaza (İndirdiğim makine Lenovo idi) yeğenin Acer'ina kurulum yaptık. Telefon ile aktifleştirmek gerekti. Cep telefonu ile arayarak (bazıları sabit hat demiş) işlemleri gerçekleştirdik ve hiç bir sıkıntı olmadı. Yeni key alındı ve cihaza kuruldu, aktiflenme sağlandı. Zaten 79 TL'ye alınan lisanslar 5 cihaz için geçerli diye biliyordum, (bazı arkadaşlar olmaz sadece indirdiğin cihaza kurarsın demişte)böylelikle ispatlanmış oldu. 2 farklı cihaza kurulum yapıldı. 3. bir cihaza da kurarsam deneyimimi paylaşırım. bilgilerinize..
Not: win8 pro'yu kurmadan önce Acer laptopa win7 kurduk , laptopun altında lisans keyi vardı o key ile kurduk, yani orjinal win7 kurulmuş oldu (aldığım win8 pro yükseltme idi), sonra dvd ile cihazı açıp format atarak win8 pro kurulumu yaptık (win7 açıkken başlamadık işlemlere yani). tamamen format attığımız için win.old klasörü olduğunu sanmıyorum, kontrol etmedim akşam bir bakacağım..
79 liralık tek keyi şu an 3 cihazıma kurdum, telefonla ve netle aktifleştirdim, her güncellemeyi sorunsuz alıyor, sıkıntı yok.
Bu arada telefonla aktifleştirme derken kimse ile canlı sohbetimiz söz konusu olmadı, hafta sonuydu zaten, otomatik yönergeleri takip ettik o kadar :)
quote:
Orijinalden alıntı: xmacyx
Umarım Bu Temiz Kurulumlarda Etkinleştiremeyenlere Cevap Olur...
NO COMMENT
Burcu ile Mert biraz daha konuşup kaynaşsalardı yakınlarda düğünleri olurdu ve Mert Win 8 sorununu hallettiğini düşünürken başka sorunların sahibi olurdu..
Şaka bir yana ben işin mantığını anlamakta zorluk çekiyorum, sürüm yükseltme ise evet, kural olarak eski bir Windows sürümünün üstüne kurulmalıdır, bu anlaşılır, ama bir kez kurulduktan sonra lisanslı bir ürününüz var demektir, artık yükseltmesi falan kalmamıştır çünkü o işlem yapılmıştır, daha sonra çıkabilecek sorunlarda tekrar yüklemek gerekirse tekrardan eski Windows kurup onun üstüne Win 8 kurma gereği MS memleketi Amerika deyimi ile tam bir Bullshit! Böyle bir şey olamaz ve MS hayatta böyle bir kural getiremez, çünkü açılacak davalar ile uğraşmaktan anaları ağlar. Nitekim ben lisans anlaşmasını hem Türkçe hem de İngilizce olarak dikkatlice okudum, kesinlikle böyle bir konudan bahsetmiyor, sistemi tekrar kurmanın da herhangi bir sayı sınırı yok. Bence Burcu tam gerek işi bir yorum yapmış. Lisans anlaşması gizli bir şey değil, Mert bu anlaşmanın neresinde bu zırvanın yazdığını sorsa çözüme belki gidebilirdi, gerçi Burcu ile çözüm uzak şeyler gibi görünüyor..
Ben win8 pro'yu ilk kurduğum laptopta bir sorun çıktığı için ein8 pro'yu (aynı laptopa) tekrar kurmuştum.(win7 'yi tekrar yüklemeden, direkt dvd'den) herhangi bir sourn çıkmamıştı...Ancak farklı bir laptop 'a kurulursa, veya masaüstü PC ve anakart değişmise tekrar win7 kurup üzerine kurmak gerekebilir..
quote:
Orijinalden alıntı: drlevent
Ben win8 pro'yu ilk kurduğum laptopta bir sorun çıktığı için ein8 pro'yu (aynı laptopa) tekrar kurmuştum.(win7 'yi tekrar yüklemeden, direkt dvd'den) herhangi bir sourn çıkmamıştı...Ancak farklı bir laptop 'a kurulursa, veya masaüstü PC ve anakart değişmise tekrar win7 kurup üzerine kurmak gerekebilir..
İşin ilkesini anlamıyorsunuz sanıyorum, yükseltme deyimi yükseltmenin yapılması ile biter, Win 7 (veya neyse) bitmiş Win 8 başlamıştır, artık yükseltmesi falan yoktur işin. Bileşen değişimi yüzünden tekrar etkinleştirmenin engellenmesi ürün eski sisteme kayıtlı olduğu için gerçekleşebilir, bu MS desteğe da bir telefonla halledilir. Nitekim bunu yapan hem çevremde hem de internette gördüğüm kişiler var, hatta bizim forumda bile bir arkadaş bu sorununu getirmişti, telefon et tavsiyesi ile sorununu hallettiğini bildirdi.
Benim yaşadığım şöyle bir şey oldu, sistemde hem XP hem Win 8 varken hem anakartı, hem işlemciyi ve hem de ramları değiştirdim, bilgisayarı tekrar başlattım ve sistemlerin ikisi de çalışmaya başladı ve halen devam ediyorlar 5 aydır. "Bazısı tesadüfen oluyor, ama yapılacak kontrolde ..." diye başlayan cümlelere aldanmayın, tesadüf diye bir şey olmaz, kontrolde ürün anahtarının korsan olduğu tespit edilirse aktivasyon iptal edilebilir ancak, sair durumlarda legal bir sistem sahibi iseniz aktive ederler sistemi.
En iyisi bir lisans anlaşmasını okuyun, sizde yoksa internette var, orada neyin ne olduğu gayet açık yazıyor ve sizi bu anlaşma dışında bağlayacak herhangi bir kural yok, var diyen boşa konuşur, MS müşteri temsilcisi olsa bile...
Selam ben biliyorum zaten sadece aklına takılanlar müşteri temsilcisinden birşey ummasıın diye göstermek istedim ayrıca birkaç tanesiyle konuştuğumda cevaplar aynı ayrıca tesadüfmü bilemem almanya üstünden aldığım lisans aynı ücret olmasına rağmen farklı bilgisayara temiz yüklemede sorun çıkarmıyor burdanda senin dediğin amerikada olsa mahkemeler olur sözü Türkiyeye farklı bir işlem uygulanma olasılığını yükseltiyor.
quote:
Selam ben biliyorum zaten sadece aklına takılanlar müşteri temsilcisinden birşey ummasıın diye göstermek istedim ayrıca birkaç tanesiyle konuştuğumda cevaplar aynı ayrıca tesadüfmü bilemem almanya üstünden aldığım lisans aynı ücret olmasına rağmen farklı bilgisayara temiz yüklemede sorun çıkarmıyor burdanda senin dediğin amerikada olsa mahkemeler olur sözü Türkiyeye farklı bir işlem uygulanma olasılığını yükseltiyor.
Kanunen farklı bir uygulama yok, zaten olamaz da, Türkçe ve İngilizce lisans metinleri aynı, Almancasını daha okumadım, ama eminim o da aynıdır Almanya kanunlarına göre aykırı bir durum yoksa. Bence sorun MS müşteri temsilcilerinin kalite düşüklüğünden kaynaklanıyor, onların profesyonel bilişimciler olduklarını hiç sanmıyorum, üç otuz paraya çalıştırılan, en babası lise mezunu tipler olduklarını düşünüyorum, lisans anlaşmasını önce kendilerinin anlayıp, yorumlayıp, uygulamaya geçmeleri gerekirken zırvalamaları bunu düşündürüyor. Hepsi değil kuşkusuz, işini iyi yapan da var, ama bir kısmı ya acemi, ya yetersiz, ya da ikisi birden..
kanunen farklı uygulama yok doğruda konuşmada ms temsilcisi saygıdeğer burcu hanım üstü kapalı bazıları temiz yüklemede sorun çıkartmaz ama çıkartmayacağı anlamına gelmez diyor bende diyorumki neye göre belirleniyor aynı anda alınan iki lisans biri temiz yüklemede etkinleşiyor diğeri etkinleşmiyor onlara göre biri şanslı biri şansız buna açıklama getiren tek bir temsilci bile olmadı ne yazıkki böyle soruncada konuşmada olduğu gibi konuyu kapatıyorlar.Sistem neye göre kilitliyor amerikadan alınanlarda böyle kilitleniyormu çok merak ediyorum.Ya ben belki lisansımı kaybettim belki filan aldım fabrika kapandı nerden bulacağım win 7 lisansımı o zaman aynı kodu vermesi lazım yada satın alırken mailde win7 lisansımıda belirtmeli sonuçta yeni key alıyoruz ama yükemek için 2 kere win yüklüyoruz hddye yazık :)
quote:
kanunen farklı uygulama yok doğruda konuşmada ms temsilcisi saygıdeğer burcu hanım üstü kapalı bazıları temiz yüklemede sorun çıkartmaz ama çıkartmayacağı anlamına gelmez diyor bende diyorumki neye göre belirleniyor aynı anda alınan iki lisans biri temiz yüklemede etkinleşiyor diğeri etkinleşmiyor onlara göre biri şanslı biri şansız buna açıklama getiren tek bir temsilci bile olmadı ne yazıkki böyle soruncada konuşmada olduğu gibi konuyu kapatıyorlar.Sistem neye göre kilitliyor amerikadan alınanlarda böyle kilitleniyormu çok merak ediyorum.Ya ben belki lisansımı kaybettim belki filan aldım fabrika kapandı nerden bulacağım win 7 lisansımı o zaman aynı kodu vermesi lazım yada satın alırken mailde win7 lisansımıda belirtmeli sonuçta yeni key alıyoruz ama yükemek için 2 kere win yüklüyoruz hddye yazık :)
Burcu ile yolları ayırıp Tülay, Ayşe gibi başkaları ile takılmayı deneseniz...
quote:
Orijinalden alıntı: xmacyx Umarım Bu Temiz Kurulumlarda Etkinleştiremeyenlere Cevap Olur... Bir müşteri temsilcisi en kısa sürede yanıt verecektir. Şu anda '1.' sıradasınız. Gizlilik Bildirimi Burcu' ile sohbete başladınız.
burcu hanım resmen robot programlamışlar konuşuyor
ne alaka 2 lisans aldım 2 pc ye biri dizüstü biri masa üstü 2 sinede temiz kurulum yaptım artı dizüstü pcye 2 kere yaptım aktifleşti
artı 2 pcde de orijinal win 7 kurulu değildi. komik bunlar bilgileri yok robot gibi konuşuyorlar
Hata 137 (net::ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED): Bilinmeyen hata. neyden kaynaklanıyor olabılır acaba..
quote:
Orijinalden alıntı: emin72
Hata 137 (net::ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED): Bilinmeyen hata. neyden kaynaklanıyor olabılır acaba..
nerde hata aldığını yazmadığın için tahmini bilgi buldum altta
Merhaba arkadaşlar bu benim başıma geldi araştırdım bir çok yontem denedım ama olmadı
hatta bazı forumlarsar format atın diye cevaplarla karşılaştım ama gerek yokmuş. Eğer bir web sitesine girerken
xxx.xxx adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
Hata 137 (net::ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED): Bilinmeyen hata. Hata yazısı çıkıyorsa dns’de problem var demektir, dns ayarlarınızı 8.8.8.8 8.8.4.4
arkadaşlar bir deneyim paylaşayım win 8 pro yu kurdum bazı cihazlarda güncelleme sorunu yaşadığım için kurulumdan hemen sonra aktive etmeden güncellemeleri indirdim aç kapa yapınca yükleme %30dan ileri gitmedi ve bilgisayar açılmadı geri yükleme ve onarıma izin vermedi tekrar kurmak zorunda kaldım. ikinci denememde ise aktive ettikten sonra güncellemeleri indirdim herhangi bir sorun yaşamadım
quote:
Orijinalden alıntı: falconhill
arkadaşlar bir deneyim paylaşayım win 8 pro yu kurdum bazı cihazlarda güncelleme sorunu yaşadığım için kurulumdan hemen sonra aktive etmeden güncellemeleri indirdim aç kapa yapınca yükleme %30dan ileri gitmedi ve bilgisayar açılmadı geri yükleme ve onarıma izin vermedi tekrar kurmak zorunda kaldım. ikinci denememde ise aktive ettikten sonra güncellemeleri indirdim herhangi bir sorun yaşamadım
yok hocam sorun yaşanmıyor ben 7-8 kere kurup kurup format attım güncellemeride yaptım birşey olmadı hemde temiz kurulum yükseltme degil
size veya genelde bu sorun olmayabilir ama ben bu durumu 3 defa yaşadım 2 farklı laptopda aynısorunu yaşayanlar aktive ettikten sonra güncelleme yapsınlar
ben aktivasyon konusunda sorun olmuyor demek istedim
Şöyle bir göz attım da göremedim ama ilk mesaja yazılacak bir bilgi vereyim.
Eğer benim gibi DVD'ye yazdırıp, sonrada Şifrenizi diskin üzerine yazdıysanız ve KEY girdiğiniz yerde diski dışarı çıkarıp şifreyi girdiğiniz zaman Geçersiz Ürün Anahtarı falan diyor. Dün akşam bundan dolayı kafayı yiyecektim. Ben hep disk üzerine yazarım şifremi ve yavacağım zaman diski Dvd-Rom 'dan dışarı çıkarırım. Bu Windows 8 'de sorun yarattı. En son birde disk içerde iken onaylayım dedim ve oldu. Ayrıcı diski içeri taktıktan sonra tekrar onaylasanız da çalışmıyor. Tekrar pc'yi baştan başlatmak gerekiyor.
Bu arada kurulumu bitirdim. Tüm driverları yükledim(AHCI modu ve Sata 3 driverleri de kurulum sırasında yüklendi) ve SSD harddiskime test yaptım . Okuma ve yazma hızları Window 7 'ye göre düşük. Zaten kullanırken hiç hoşuma gitmemişti bende bu bahaneyle Acronis ile Windows 7 imajıma geri döndüm. Ben şahsen hiç beğenmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 18 Nisan 2013; 9:54:35 >
Eski laptopumda Windows 8 kullanıyordum. Yeni laptop aldım. Güncelledikten sonra aktivasyon yapamıyorum. Ne yapmam lazım? Yukarıdaki yazıyı okudum ama hiçbir şey anlamadım açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: kassatura
Eski laptopumda Windows 8 kullanıyordum. Yeni laptop aldım. Güncelledikten sonra aktivasyon yapamıyorum. Ne yapmam lazım? Yukarıdaki yazıyı okudum ama hiçbir şey anlamadım açıkçası.
baska pc de o lisansı kullanamazsınız yah iç kurmayacaktınız yada oeski pcde kullanacaksınız
Evet arkadaşlar. Yeni aldığım laptopa Windows 8 yükleyince key hatası vermişti. Ben de Microsoft Türkiye'yi aradım. Sorunumu anlattım. Telefonla aktivasyon yaptım müşteri temsilcisiyle. Şu anda bir sorun yok. Aktive olmuş durumda.
quote:
Orijinalden alıntı: kassatura
Evet arkadaşlar. Yeni aldığım laptopa Windows 8 yükleyince key hatası vermişti. Ben de Microsoft Türkiye'yi aradım. Sorunumu anlattım. Telefonla aktivasyon yaptım müşteri temsilcisiyle. Şu anda bir sorun yok. Aktive olmuş durumda.
iyiymiş ozaman yani o lisans baska pc dede kullanılabilirmiş bunu ögrendigimiz iyi oldu telefonla aktive ederiz