Şimdi Ara

windows 98 ve dos hatırlayanlar lütfen yardımcı olsun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ofisteki eski bir bilgisayara başka işletim sistemi kaldırmaz die format atıp tekrardan windows 98 yükledik. fakat bunu yaparken "bilgisayar restart edicek lütfen takılı disklerinizi çıkarın" yazılı ekranı görüp içinde disk olduğunu unuttuk. restart ettikten sonra makine primary ide (hard disk) ve secondary ide (cd-rom) 'nin bulunduğu yazılı ekranda takılıp kalıyor. bu ekranda ne dos ne cd'ye ulaşılabiliyor. Boot sırası cd - floppy - hdd olmasına rağmen boot ettiğimizde ne cd'den ne de floppy'den boot ediyor, direk (sanıyorum) hdd den yüklemek istiyor ama o noktada kalıyor. Bios'tan primary ide'yi yani Hard disk'i kapayınca hem bootable cd'le hem başlangıç disketinden açabiliyorum fakat bu seferde hdd'yi görmediğimden bi işletim sistemi yükleyemiyorum.

açılışı disket veya cd'den yaptırıp tekrar bir işletim sistemi kurmak istiyorum fakat bir türlü bunun bi yolunu bulamadım. başına benzer şeyler gelmiş yada fikri olan biriniz yardımcı olursanız sevinirim..

• Arkadaşım o içindeki diskle çıkarmanla alakalı bir şey değil ama boot olmaması acayip doğrusu
    şimdi sen biosu sıfırla bootu tekrar ayarla bi böyle dene
    birde eski pc lerde biosta hdd oto ... bir şey var dı hatırlayamadım şimdi
    bastığın zaman hdd ve cd romları kendisi elle veriyordu değerleri onları dene
  • Dostan açmak istiyorsan boot sırasında F8 e basacaksın.Bir liste gelecek oradan komut istemini seçeceksin.Bu arada biostan cd romu görüyormu? Eğer görmüyorsa kabloları kontrol etsen iyi olur.Cd sürücüye ye koyduğun açılış cd side okunamıyor olabilir.
  • CD ve disket i başka bilgisayarda denediniz mi? Sorunsuz boot yapabiliyor mu?
  • açılışı floppy - cdrom - hdd sıralaması ile deneyip başlangıç disketini takarak bilg çalıştırmayı denedinizmi? cd ile boot etmede bazen sorun çıkarabilir. çünkü yapmaz ama win 98 in deliliği tuttuğunda cdromu başlangıçta görmeyebilir. eğer floopy primerken boot ediyorsa devam edip cd den kur de yine cd görmüyorsa cdnin yükleme diskini bul önce onu c: ye kur sonra devam et. durumu biraz karışık yazmışsın umarım yannış bişe anlamamışımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.