Şimdi Ara

Windows açamıyorum, Bios ekranında kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monster abra a5 500 Gb lik ssd si olan bir cihazım vardı. Geçenlerde cihazımda yer kalmadığı için ekstra 500 Gb ssd daha alıp bilgisayarıma taktım.

Önceden 500 Gblik ssd mi c ve d olarak 2 ye ayırmıştım ve öyle kullanıyordum. Daha sonrasında yeni ssd alınca c ve d diski birleştirmeden önce d diskini easeus partition programı ile yeni ssdye klonladım ve nedense d diskini programla silmek yerine manuel olarak içindekileri shift+delete yaparak sildim. Sonrasında program ile boş d diskini c diski ile merge yaptım. Bunu yaptıktan sonra windows c diskinde kurulu olduğu için yeniden başlatılmalı uyarısı aldım tamam dedim. Daha sonrasında bilgisayar açıldığında yeni bir Z diski oluştu 100 mblık ama c ve d birleşmişti sadece eski ssd de 100 mblık fat32 türünde bir disk daha oluştu. İçime sinmedi sonrasında onu da program ile sildim ve boş bir bölüm kaldı 100Mblık bunu c ile birleştirmek için yeni disk oluştur dedim ntfs türünde ve tekrar bunu c diski ile birleştirdim ve bilgisyarım tekrar yeniden başladı ve bir daha açamadım.

Bilgisayar açılırken artık direk bios ekranı geliyor görünen cihazlarda 2 ssd im de görünüyor ama açılmıyor bu durumu nasıl kurtarabilirim. Acaba c ile yeni bölümü birleştirirken 100 mb lık boş bölümün üstüne kuruldu da c deki dosyalarım gitti mi bilmiyorum. Z diskini sildiğim için olduğunu düşünmüyorum çünkü z diski silinince herhangi bi problem yoktu.

Herhangi bir usbye windows kurtarma iso dosyası yükleyip onla boot edip kurtarma şansım veya başka bir fikri olan var mı ? Bilgisayarda yer yok diye disk aldık bilgisayardaki belgelerden olduk gibi umarım bir yolu vardır şimdiden teşekkürler…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben her kurulum yaptığımda 500 küsür mb lik bölümler açılıyordu. Kurtarma usb si yap bence ilk olarak. Kurcala olmazsa yeni diske windows kur eski diskten dosyalarını zamanla alırsın

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Hocam yeni ssd şuan d deki dosyalar var

• Biosta boot seçenekleri yokmu tek tek denesen diyeceğim ama denemişsindir. Iki usbn varsa birine kurtarma usb si yap diğerine puppy linux kurup dosyalar duruyor mu bakabilirsin

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Hocam bir konu buldum uefi boot onarma gibi bir şey ordan halloldu fakat onu yaparken şimdi de bir kaç tane efi bölümü oluşturmuşum fazladan onları silip diske ekleyeceğim.

İlk başta muhtemelen efi bölümünü silmişim 😅 . Bulduğum konu sayesinde windowsum açılıyor artık fakat dediğim gibi fazladan bölüm oluşturdum onları düzenleyeceğim akşam.

Win11 kurulum dosyası ile bilgisayarı onar bölümündeki komut yöneticisi vasıtasıyla hallettim ilk baştaki sorunumu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.