Şimdi Ara

windows açılış ekranı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma virüs girdi...Avira antivir kullanıyorum.Sildikçe bu virüs yeniden ortaya çıkıyor.En sonunda pc ye format atmaya karar verdim.Biostan boot önceliğini dvdrw yaptım.Windows cd sini taktım.Klasik mavi ekranda format öncesi driver ön yüklemeler falan yapılıyor ya o bitti.Sonra siyah ekran girdi üstte " _" şöyle bi cizgi vardı.Burada 10 dk pc bekledi. Sonra formata geçtim ,windowsu yeniden kurdum.Normalde format + windows kurulumu 40 dk falan sürüyordu.Bu haldeyken 1.5 saati buldu.Pc her açıldığında açılış ekranında 10 dk nerdeyse bekliyor.Harddiskte bi problem olabilir diye şüphelendim.Başka bi harddisk taktım pc ye.Bu sefer de açılış ekranındayken mavi ekran görülüyor ve saniyelik bir zaman ardından makina kendini resetliyor.Buna pek bir anlam veremedim. Sizce bilgisayarın sorunu ne?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• Mavi ekran hataları bazen ekranda belirir ve de hemen kapanır, dur şu hatayı not edeyim derken kapanarak hata kodunu göremememize yol açar bu sorunu ordan kaldırıp, aşağıdakileri uygularsanız mavi ekran hatasını görebilirsiniz.
    Bilgisayarıma sağ tıklayıp ; Özellikler/Sistem özelliklerinden/Gelişmiş/Başlangıç ve Kurtarma Ayarlarından/Otomatik olarak yeniden başlattaki kutu içindeki tik işaretini kaldırın Tamama basın bu kadar.
  • Teşekkürler fakat bu mavi ekran olayı diğer harddiski takınca olmuyor sadece açılış ekranında 10 dk bi süre bekliyor ardından pc açılıyor.( mavi ekran çıkaran hdd başka bir pc de gayet düzenli çalışıyor.) Nasıl bir çelişki anlamadım.
  • Şimdi burada mavi ekran hatası yada hdd boot dan kaynaklıdır yada ramden.

ama diğer bahsettiğin kesinlikle hdd dir.eski hddyi zerolamakda deniyor tüm sectorleri silmen gerekecektir ancak bu şekilde düzelir.

eğer mavi ekran düzelmezse helpdesk@arserteknikmakina.com a mail at.birkaç işlem deneyelim büyük ihtimalle düzeltebiliriz.
  • arkadaşım diğer pc yi taktığında mavi ekran(sistem durma) ekranı görmen gayet normaldir.Çünkü diğer hdd de windows xp kurulu olup senin driverlarından farklı driverlar bulunmaktadır(chipset,sound vs..) bu nedenle senin kasadaki donanımlarla uyuşmazlıktan dolayı driver donanımı programlayamıyor ve sistem durma hatası veriyor.Büyük ihtimal ramdendir ama hata kodunu keşke yazsaydın ona göre bişeyler söylerdik kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 23 Ağustos 2008; 20:25:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.