Şimdi Ara

Windows açılış ekranında donup kalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı formatlamıştım ve sürücülerini güncelledim daha sonra nvidia denetim masasından özel çözünürlük oluşturduğumda çözünürlük değiştirince gelen 2 saniyelik siyah ekran sürekli gelmeye başladı (özel çözünürlük yaptığım zaman) 1080p ye aldığımda olmuyordu bundan rahatsız olup biosu default ayarlara getirince bu hatayı verdi ve burada kaldı hiç dönmüyor bir saliselik dönüp kalıyor donuyor.

Sistem özelliklerim
    Asus tuf 1660ti
    Ryzen 5 5500
    Asus b350m prime a
    3600mhz rgb 8x2 ram

Flash bellekten format atmayı denediğimde windows logosu geliyor aynı şekilde saliselik dönüp kalıyor çözemedim gece gece mental sağlığım çöp oldu lütfen yardım eder misiniz

Farklı ssd ile denedim sonuç aynı
    Farklı ramler taktım sonuç aynı
    Bios pilini çıkardım taktım sonuç aynı lütfen yardım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Açılış Ekranında Kalıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınız Windows 10 açılış ekranında kalıyorsa, bu sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu donma sorununun çeşitli nedenleri olabilir ve buna göre farklı çözümler uygulanabilir.

Nedenleri:

• Bozuk sistem dosyaları
    • Donanım sürücülerindeki hatalar
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmaları
    • Eski veya uyumsuz BIOS
    • Donanım sorunları

Çözümleri:

• Güvenli Modda Başlat: Güvenli Mod, yalnızca temel sürücüleri ve hizmetleri yükler. Bu, soruna neden olan üçüncü taraf yazılımları veya sürücüleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) Çalıştır: SFC, bozuk sistem dosyalarını tarar ve onarır. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve "sfc /scannow" komutunu girin.
    • Bilgisayarını Güncelle: Windows güncelleştirmeleri genellikle hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları içerir. Bilgisayarınızı en son sürüme güncelleyin.
    • Sürücüleri Güncelle: Eski veya bozuk donanım sürücüleri donma sorunlarına neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni açın ve tüm sürücüleri en son sürümlerine güncelleyin.
    • Virüs Taraması Yap: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızın normal işleyişine müdahale edebilir. Güvenilir bir antivirüs programı kullanarak bilgisayarınızı tarayın.
    • BIOS'u Güncelle: Eski veya uyumsuz BIOS, açılış sorunlarına neden olabilir. Anakart üreticinizin web sitesini ziyaret edin ve BIOS'un en son sürümünü indirin ve yükleyin.
    • Donanım Sorunlarını Kontrol Et: Donanım sorunları, örneğin hatalı RAM veya sabit sürücü, açılış donmalarına neden olabilir. Donanımınızı teşhis etmek ve sorunları gidermek için bir donanım tanılama aracı kullanın.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra bile Windows 10 açılış ekranında kalmaya devam ediyorsa, profesyonel bir bilgisayardan destek almayı düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Windows açılış ekranında donup kalıyor.

• Hocam birkaç gün önce aynı şey benim başıma gelmişti. En sonunda format atıp çözmüştüm. Çünkü benim sorunum, çözülemeyecek olan dı. Seninki farklı olabilir.

Bu otomatik onarım, windows kaynaklıdır yani bios ile ilgisi yok. Bios u varsayooan yapsan iyi olur.

Ondan sonra otomatik onarım ekranında biraz beklemelisin, biraz vakit gtikten sonra sana bir yönetici hesap seçmeni öneriyor. Aksi takdirde ilerleyemiyordun. İşte benim sorunum burada bitiyordu, artık devam edemiyordum çünkü bilgisayarımda bir yönetici hesabı yoktu.

Eğer senden, bir hesap seç, kısmında bir hesap gözüküyor, zaten winsows kendini onarmaya çalışacaktır, yoksa güvenli moda gir oradan tüm ayarlarını düzenleyip çık.

Eğer olmazsa, maalesef format atmam gerekiyor

Format kısmına gelirsek, bios dan usb yi başa al yada başlangıçta "boot u nereden başlasın" diye bir tuşa basıyorsun, benimki f11 Di. Oradan usb yi seçmelisin.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Formatıda deniyorum kral bios default şuan zaten windows başlama ekranı geliyor format için bir salise dönüp duruyor yine aynı şekilde hiçbir şekilde bir adım ötesine geçemiyorum
  • yemreak Y kullanıcısına yanıt

Nasıl yani format da da?

Format windows dan bağımsız bir şey diye biliyorum . Aynı hatanın olmaması lazım.

Boot u usb den başlattığına emin misin?

Evet bootu Flashı seçerek başlatıyorım flashı çalıştırıyor ama tekrar donup kalıyor.

Hocam muhtemel flash seçili değildir ya da iso yu yüklerken bir aksilik çıkmıştır yapabiliyorsan, iso yu yeniden yaz.

Bu arada bios dan tekrar kontrol et, usb seçili mi diye

USB seçili değilse zaten direkt winsows yüklü olan diske geçiyor ve Windows u başlatıyordur,

Usb seçili ise de, usb de iso olmadığından geçiyordur onu

Yok hocam anlatamadım windows yüklü olan diske geldiği zaman otomatik onarım hatası veriyor ve dönmeden donup kalıyor flashı çalıştırdığımda bu sefer windows logosu geliyor format için yine donup kalıyor aynı ekranda bir şey değişmiyor yani. Bir adım ötesine geçsem halledicem
  • Windows yüklü diski çıkarma şansın var mı?

Bana bios dan boot sıralamasını atsana?

Evet çıkarttım sıfır ssd taktım flashı öne aldım sonuç aynı hüsran
  • İlginç,

Flash a tekrar ıso yazabiliyorsanı, tekrar deneyin.

Benimki, windows yüklü diskten kaynaklanıyordu.

Bios a girmeden f11 e basıp uefı-usb seçiyordum ve direkt Windows a giriyordum.

Bu arada, ekran kartını çıkarıp tekrar deneseniz, görüntüyü anakart tan almayı deneyin bir

İşlemcimden dolayı görüntü alamam muhtemelen G serisi değik
  • Bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez, belki ekran kartına bir şey olmuştur

• ne yaptınız hocam, sorunu çözebildiniz mi?

Hocam son durum ne

• Demir1357 kullanıcısına yanıt
    Çözemedim hala aynı

Geçmiş olsun hocam takipteyiz

• Demir1357 kullanıcısına yanıt
    Biostan uefi moda aldığım zaman sorun düzeldi bir sıkıntı olmadı fakat sadece özel çözünürlük oluşturduğum zaman ekran sürekli gidiyor geliyor

Hocam bende oyun açarken laptopa çözünürlük ayarı değiştirince böyle sıkıntılar oluyordu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.